Poveži se s nama

CityLIGHTS

Ekonomska škola svečano proslavila 25. obljetnicu djelovanja

Objavljeno

Danas je Ekonomska škola Velika Gorica svečano obilježila 25 godina rada u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta. Svečanosti su se odazvali uvaženi gosti iz Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije te djelatnici iz prosvjete i kulture. Ravnateljici Ekonomske škole Vesni Brkljačić društvo u prvom redu posve ispunjene dvorane činili su, između ostalih, Vjeran Štublin, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije, zamjenik gradonačelnika Grada Velike Gorice Stjepan Kos, ravnateljica Gimnazije Brankica Žugaj, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Milada Mesarić, ravnateljica POU-a Barbara Grđan Odrčić.

 

U dvosatnom programu koji su u potpunosti ispunili učenici Ekonomske škole smjenjivale su se glazbene numere, folklor, recitacije, drame, suvremeni ples. Akteri uspješnih izvedbi bili su: Erika Vilus, Tea Paulić i Lea Rožić (vokalne i instrumentalne interpretacije), Mateja Kovačević, Kristina Janjić, Lucija Trumbetaš, Lea Rožić, Petra Dražetić i Marta Jurenić (folklor), Sara Barnjak, Kristijan Sremić, Dora Matijević i Marta Jurenić (recitacije), Doria Poldrugač, Lara Ćopić, Lucija Rožić, Dorotea Detelić, Ana Martinčević i Petar Hristo (”Hasanaginica”), Karla Karabatić, Martina Miličević, Franciska Poturić, Nikolina Antolić, Lucijan Krušelj, Paola Pischiutta i Nika Vojković (”Hamlet”), English Theatre Group briljirao je, logično, na engleskom jeziku. Gosti u glazbenom programu bili su bivši učenici Ekonomske škole Josip Kolarec i Krešimir Starčević, prof. Moderatorice programa bile su Aida Mujakić i Kristina Janjić.

 

Završnica svečanosti pripala je najboljim učenicima maturantima ove generacije: u sva četiri razreda (ekonomist) odnosno tri razreda (prodavač) bili su odlični. Simbolično su nagrađeni: Matej Jukić – Sunarić, Matija Periša, Tonina Rodić, Josip Šošić, Lukas Žgela (svi 4.a), Dorotea Ivančan i Antonija Jurković (obe 4.b), Elza Jolić (4.c) – zvanje ekonomist, Nikolina Kirinčić, Valerija Rusek, Sara Ena Softić i Nikolina Vučković – zvanje prodavač. Najboljim maturanticama ove generacije proglašene su Eza Jolić (ekonomist) i Valerija Rusek (prodavač).

Po završetku svečanosti uslijedilo je skupno fotografiranje nastavnika i profesora, aktivnih i umirovljenih, a nakon toga svi su se našli na bogatom domjenku u Pivnici Turopolje.

galerija fotografija

CityLIGHTS

Koncertom Najboljih hrvatskih tamburaša na Tuđmancu započinju Goričke večeri

Besplatnim koncertom na otvorenom započinje tradicionalna kulturna manifestacija Pučkog otvorenog učilišta

Objavljeno

on

Nekadašnji Zlatni dukati, a danas Najbolji hrvatski tamburaši vjerojatno su naš najpoznatiji tamburaški sastav. Upravo će oni besplatnim koncertom na Dan državnosti, 30. svibnja, otvoriti Goričke večeri, kulturnu manifestaciju koju svake godine organizira Pučko otvoreno učilište u suradnji s brojnim udrugama i ustanovama. Vranac, Sve ću prodat sutra i Divne godine pjesme među najpoznatijim su pjesmama Najboljih hrvatskih tamburaša, a Goričani će ih moći uživo čuti u subotu u Parku dr. Franje Tuđmana. Koncert počinje u 20.30 sati i besplatan je za sve građane.

– U slučaju lošeg vremena, koncert selu u dvoranu Gorica Pučkog otvorenog učilišta – poručuju organizatori.

 

 

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

U centru Gorice: Skinite cipele i uživajte u igrama i rekreaciji na pijesku

Najveći pješčanik za djecu, odbojka, nogomet i rukomet na pijesku, terapeutsko hodanje i tai chi…ponešto za sve dobne skupine

Objavljeno

on

Odmah do popularnog betonca u Cvjetnom naselju, izgrađena je pješčana arena, koja je od prije 2 tjedna i otvorena. Mjesto je to za rekreaciju na pijesku, a radi se o većem i boljem terenu nego što je bio onaj uz Osnovnu školu Eugena Kumičića.

– Tu se održava mnogo zabave, rekreacije i mnogo toga za djecu i odrasle. Ljudi su to već prepoznali. Dođeš tamo, ostaviš dijete, zaboraviš na dijete i da ga uopće imaš – šale se Domagoj Sučić i Samir Omerović iz Društva za sportsku rekreaciju Kop Tur.

Foto: Facebook.com/Kop Turić

Vikendom od 8 do 9 ujutro termin na pijesku rezerviran je za starije sugrađane, koji se mogu uključiti u terapeutsko hodanje ili tai chi. Subotom i nedjeljom od 9 do 12 sati pješčana arena pretvara se u veliki pješčanik za dječju igru, subotom Društvo za sportsku rekreaciju Kop Tur organizira “šašavi poligon”, odbojku, nogomet te rukomet na pijesku, a nedjelja je predviđena za rekreaciju za djecu.

– Fora je. Dođete u centar Gorice i skinete tenisice kao da ste na nekoj plaži – objasnili su iz Kop Tura.

Od 12 do 13 sati je škola odbojke za najmlađe, a nakon toga kreće rekreacija, odnosno sportovi na pijesku. Sve ostale informacije o programima pogledajte na Facebook stranici Pješčana arena.

Sve će trajati do kraja ljeta, pa organizatori najavljuju kako će od svoje pješčane arene napraviti Copacabanu.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Vjenčanja u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svijet vjenčanja je bio globalno i doslovno zahvaćen epidemijom korona virusa. Strah od širenja virusa, službene zabrane okupljanja i mnoge nedoumice izazvane izvanrednom epidemiološkom situacijom bila su realnost koja je izazivala brojna pitanja i razmišljanja kod mladenaca.

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke, još uvijek važeće: Vjenčanja se održavaju isključivo u krugu obitelji, svjedoka, predstavnika službene osobe te predstavnika vjerske zajednice. Kako je to izgledalo na vjenčanjima (prije odnosno poslije sklapanja braka u matičnom uredu) jučer u Velikoj Gorici, možete donekle vidjeti iz ovih fotografija.

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Službenoj ceremoniji osim mladenaca i kumova nazočni su bili samo najuži članovi obitelji. Fešta će biti također samo za obitelji i rodbinu u obiteljskim prostorima.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno