Poveži se s nama

CityLIGHTS

Eko zastava kao znak velikog priznanja Dječjem vrtiću ”Žirek”

Objavljeno

Danas je u Dječjem vrtiću ”Žirek” bilo svečano, razigrano i raspjevano. Razlog je bilo podizanje Eko zastave na jarbol u njegovom dvorištu, zastave koja je simbolično potvrdila njegov status Međunarodne eko škole. Status je ”Žireku dodijelila Udruga ”Lijepa naša” polovicom mjeseca svibnja ove godine na prijedlog Hrvatskog povjerenstva zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš. Ravnateljica nagrađenog vrtića Sandra Crnić je, između ostalog, kazala da su za ulazak u program Eko škole ispunili međunarodne smjernice i kriterije, te navela pet uspješnih projekata ”Žireka”: Za manje otpada, Dani zahvalnosti za plodove zemlje, Otpad – skriveno blago, Zdravlje i zdrava hrana, Otpad i recikliranje.

 

Svečanosti su bili nazočni gradonačelnik Dražen Barišić i njegovi zamjenici Stjepan Kos i Ervin Kolarec, predstavnici osnovnih i srednjih škola i velikogoričkih dječjih vrtića. Eko zastava ”Žireku” je nastavak niza školskih velikogoričkih i dječjih ustanova koje su već dobile takvo priznanje (Dječji vrtić Lojtrica, Osnovna škola Vukovina, Osnovna škola Eugena Kumičića, Centar za odgoj i obrazovanje, Veleučilište Velika Gorica). Takvim trendom Grad Velika Gorica kao Grad prijatelja djece stječe i status Eko Grada.

 

Zastavu je na jarbol podigao kum zastave Vjekoslav Kovačić uz asistenciju gradonačelnika Barišića. Prije toga svi nazočni su otpjevali ”Žirekovu” Eko himnu (… Žir, žir, Žireki smo, ponos našeg grada, zastavu dignimo i zapjevajmo sada; Žir, žir, Žireki smo, čisto more, zrak, želimo sačuvati, nek’ pomogne nam svak’.). Nakon toga, za ovakve prigode, uslijedilo je uobičajeno druženje uz prigodni domjenak u prostoru ”Žireka”.

 

galerija fotografija

CityLIGHTS

Pokažite umijeće u izmjeni guma i osvojite vrijedne nagrade

Najbolji natjecatelj osvojit će četiri gume za automobil

Objavljeno

on

Međunarodna, zabavna akcija sigurnosti u prometu „Tyre Challenge 2018.“ održat će se u subotu na Trgu Stjepana Radića u Velikoj Gorici.

Kroz bogato natjecanje u brzoj izmjeni kotača, javnost ćemo, uz naše partnere, educirati o brizi za gume u zimsko doba, sigurnost djece na cestama, vožnju pod utjecajem alkohola uz “pijane naočale”. Uz podjelu besplatnih čipova za mjerenje pneumatika, održat će se „Škola izmjene kotača“ edukacija izmjene kotača za nježniji spol, dok će se najmlađi igrati u kreativnom kutku, na štandu Policijske postaje Velika Gorica ili slikati u fotobooth kutku.“ – poručuju organizatori.

Predviđeno trajanje akcije je od 10 do 14 sati.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Održan prvi “Legalis playground” humanitarni pikado turnir

Objavljeno

on

U nedjelju je u Epic Brozo Caffe baru održan prvi “Legalis playground” humanitarni pikado turnir. Za prvi put okupio se dobar broj sudionika, a ono što je najvažnije skupljeno je velikih 1150,00 kuna uz kojih je stigla i donacija od još 600,00 kuna.

Borba za titulu vodila se do samog kraja, a finalisti su bili Anita Gelo Zidar i Zdravko Vučković. Anita je ujedno vodila ovaj turnir i donirala pehar koji u konačnici nije ostao u njenom vlasništvu jer je Vučković bio taj koji je za nijansu bio uspješniji i precizniji u igranju pikada, te je time postao prvi pobjednik ovog turnira koji će u narednom periodu imati još nekoliko svojih izdanja.

Podsjetimo, “Legalis playground” jedna je akcija koja će dugo trajati. Dalija Zubek došla je na ideju za opremanje dječjih igrališta u mjestima koja ih još nemaju, ili obnovu onih gdje je potrebno donirati neku novu spravu. Ta priča pokrenuta je ove godine. Sela koja imaju gradsko zemljište imaju neka igrališta, ali kako su zapuštena, trebaju temeljitu obnovu. Već je u planu prvo igralište koje ide u realizaciju, ali koje neka to ostane iznenađenje za mještane i dječicu tog naselja. Želite li se i sami uključiti u akciju “Legalis playground” možete to učiniti uplatom na broj računa HR0323600001501571471 s naglaskom “za Legalis playground”.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 14. rujna 2018.

Doznajte kako izgleda tradicionalna turopoljska mini sušara koju možete kupiti za 70 kuna

Objavljeno

on

Dobro došli u Petek na Gorice, luđi nego ikad:

Nastavi čitati
MEGA
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
EUROHERC

Reporter 375 – 06.09.2018.


Izdvojeno