Poveži se s nama

CityLIGHTS

Eko zastava kao znak velikog priznanja Dječjem vrtiću ”Žirek”

Objavljeno

Danas je u Dječjem vrtiću ”Žirek” bilo svečano, razigrano i raspjevano. Razlog je bilo podizanje Eko zastave na jarbol u njegovom dvorištu, zastave koja je simbolično potvrdila njegov status Međunarodne eko škole. Status je ”Žireku dodijelila Udruga ”Lijepa naša” polovicom mjeseca svibnja ove godine na prijedlog Hrvatskog povjerenstva zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš. Ravnateljica nagrađenog vrtića Sandra Crnić je, između ostalog, kazala da su za ulazak u program Eko škole ispunili međunarodne smjernice i kriterije, te navela pet uspješnih projekata ”Žireka”: Za manje otpada, Dani zahvalnosti za plodove zemlje, Otpad – skriveno blago, Zdravlje i zdrava hrana, Otpad i recikliranje.

 

Svečanosti su bili nazočni gradonačelnik Dražen Barišić i njegovi zamjenici Stjepan Kos i Ervin Kolarec, predstavnici osnovnih i srednjih škola i velikogoričkih dječjih vrtića. Eko zastava ”Žireku” je nastavak niza školskih velikogoričkih i dječjih ustanova koje su već dobile takvo priznanje (Dječji vrtić Lojtrica, Osnovna škola Vukovina, Osnovna škola Eugena Kumičića, Centar za odgoj i obrazovanje, Veleučilište Velika Gorica). Takvim trendom Grad Velika Gorica kao Grad prijatelja djece stječe i status Eko Grada.

 

Zastavu je na jarbol podigao kum zastave Vjekoslav Kovačić uz asistenciju gradonačelnika Barišića. Prije toga svi nazočni su otpjevali ”Žirekovu” Eko himnu (… Žir, žir, Žireki smo, ponos našeg grada, zastavu dignimo i zapjevajmo sada; Žir, žir, Žireki smo, čisto more, zrak, želimo sačuvati, nek’ pomogne nam svak’.). Nakon toga, za ovakve prigode, uslijedilo je uobičajeno druženje uz prigodni domjenak u prostoru ”Žireka”.

 

galerija fotografija

CityLIGHTS

VIDEO Dva dana ‘norenja’ u Fašničkoj Republici

U Donjoj Lomnici izmislili lijek za koronavirus, Gali i Rimljani odlučili riješiti stare razmirice sred Turopolja, Istrijani ‘pasali’ Učku kako bi upozorili na stanje u Uljaniku….

Objavljeno

on

Turopoljski fašnik i ove godine privukao je veliki broj sudionika, ali isto tako i posjetitelja. Lijepo vrijeme zasigurno je pridonijelo tome. Goričanima i njihovim gostima jučer se u velikoj povorci središtem grada predstavilo 20-tak skupina i preko 600 sudionika. Danas su na red došli naši mladi sugrađani koji su svojim maskama i koreografijama oduševili publiku. Kako je sve to izgledalo u protekla dva dana pogledajte u našem video prilogu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO VIJEST Fašničko ludilo ovog vikenda prodrmat će Turopolje

Fašnička povorka u subotu će u 14 sati krenuti iz Školske ulice, zatim proći Zagrebačkom ulicom do velikog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana

Objavljeno

on

U fašničkoj povorci gradom će ove subote prodefilirati 20 grupa i više od 600 sudionika. Direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić pozvala je Goričane da se pridruže fašničkom ludilu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Neno Belan i Fiumensi nastupaju na Turopoljskom fašniku

U Praku Franje Tuđmana su 22. veljače

Objavljeno

on

Približava se dan kada će gradom proći maškarana povorka, a Turistička zajednica objavila je i tko će maskirane Goričane i njihove goste na 111. Turopoljskom fašniku zabavljati ove godine. Ispod fašničkog šatora u Park Franje Tuđmana dolazi jedan od najveselijih i najpoznatijih zabavljača – Neno Belan i njegovi Fiumensi. Koncert počinje u 21 sat.

Ovaj poznati splitski kantautor, pjevač i skladatelj pop rock glazbe prepoznatljiv je po svojim svevremenskim tekstovima pjesama kao što su “Rijeka snova”, za koju je dobio i Porina 2008. za najbolji album, a tu su i druge uspješnice, što iz vremena Đavola, pa i novijeg razdoblja poput “Zar više nema nas” (duet s Massimom, također dobitnik Porina) zatim poznata “Stojim na kantunu”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Bambina”, “Divojka s juga”, “Srce od leda” ili “Ivona”…

– Ma sve znate, pa vas u stilu “Rock galame” pozivamo: nemoj biti sama dok je rock galama, dođi i pridruži se veselim maškarama na 111. Turopoljskom fašniku, u subotu, 22.veljače – kažu iz Turističke zajednice grada Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno