Poveži se s nama

CityLIGHTS

Eko zastava kao znak velikog priznanja Dječjem vrtiću ”Žirek”

Objavljeno

Danas je u Dječjem vrtiću ”Žirek” bilo svečano, razigrano i raspjevano. Razlog je bilo podizanje Eko zastave na jarbol u njegovom dvorištu, zastave koja je simbolično potvrdila njegov status Međunarodne eko škole. Status je ”Žireku dodijelila Udruga ”Lijepa naša” polovicom mjeseca svibnja ove godine na prijedlog Hrvatskog povjerenstva zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš. Ravnateljica nagrađenog vrtića Sandra Crnić je, između ostalog, kazala da su za ulazak u program Eko škole ispunili međunarodne smjernice i kriterije, te navela pet uspješnih projekata ”Žireka”: Za manje otpada, Dani zahvalnosti za plodove zemlje, Otpad – skriveno blago, Zdravlje i zdrava hrana, Otpad i recikliranje.

 

Svečanosti su bili nazočni gradonačelnik Dražen Barišić i njegovi zamjenici Stjepan Kos i Ervin Kolarec, predstavnici osnovnih i srednjih škola i velikogoričkih dječjih vrtića. Eko zastava ”Žireku” je nastavak niza školskih velikogoričkih i dječjih ustanova koje su već dobile takvo priznanje (Dječji vrtić Lojtrica, Osnovna škola Vukovina, Osnovna škola Eugena Kumičića, Centar za odgoj i obrazovanje, Veleučilište Velika Gorica). Takvim trendom Grad Velika Gorica kao Grad prijatelja djece stječe i status Eko Grada.

 

Zastavu je na jarbol podigao kum zastave Vjekoslav Kovačić uz asistenciju gradonačelnika Barišića. Prije toga svi nazočni su otpjevali ”Žirekovu” Eko himnu (… Žir, žir, Žireki smo, ponos našeg grada, zastavu dignimo i zapjevajmo sada; Žir, žir, Žireki smo, čisto more, zrak, želimo sačuvati, nek’ pomogne nam svak’.). Nakon toga, za ovakve prigode, uslijedilo je uobičajeno druženje uz prigodni domjenak u prostoru ”Žireka”.

 

galerija fotografija

CityLIGHTS

FOTO Goričani uz glazbu i kuhano vino dočekali 2020. godinu na otvorenom

Objavljeno

on

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Brojni Goričani su u organizaciji Grada Velike Gorice i Turističke zajednice Velike Gorice na otvorenom na prostoru kod Muzeja Turopolja dočekali 2020. godinu. Kuhano vino i glazba Tamburaškog sastava Harmonija poticali su raspoloženje građana koji su odlučili dočekati novu godinu izvan toplih domova odnosno gastronomskih destinacija. Nakon odbrojavanja (vodila ga je moderatorica Ana Katuluć) odnosno početka 2020. godine i velikog vatrometa, okupljenim građanima obratio se gradonačelnik Dražen Barišić, u društvu s predsjednicom Turističke zajednice Miladom Mesarić.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gradonačelnik je bio kratak, kao i prije godinu dana, zaželio svim svojim sugrađanima da ostvare sve svoje osobne želje i da im njihovo ispunjenje učini život mnogo ugodnijim. Iako je Harmonija nakon gradonačelnikove čestitke nastavila svirkom i pjesmom, prostor ispred pozornice ubrzo se prorijedio.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Drugačija situacija je bila u punim goričkim lokalima, gosti su u slavljeničkom raspoloženju svoje druženje produžili do ranih jutarnjih sati.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Najmlađi su dočekali Novu 2020. godinu prije ponoći

Objavljeno

on

31.12.2019. Velika Gorica. Dječji doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Novu 2020. godinu najmlađi su sa svojim roditeljima, djedama i bakama dočekali večeras već od 17 sati na prostoru kod Muzeja Turopolja. Dječji doček nove godine počeo je interaktivnom novogodišnjom pričaonicom za djecu ”Pričom te zovem”, u kojoj su djeca oduševljeno sudjelovala. Pričaonicu je vodila moderatorica, glumica i plesačica Ana Katulić.

31.12.2019. Velika Gorica. Dječji doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon toga uslijedila je atraktivna ‘vatrena’ predstava ”Vatreni show Triko Cirkus Teatra”. Trikovi i egzibicije maestra s vatrom bili su popraćeni velikom pozornošću i dugim pljeskom.

31.12.2019. Velika Gorica. Dječji doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Za kraj je izveden veliki vatromet, a zadovoljna djeca su sa svojim najmilijima krenuli doma i sanjati će dječje snove kada im Nova godina u ponoć pokuca na prozor.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

2020. Goričani će dočekati uz TS Harmonija

Zabavni program i vatromet i na dječjem dočeku nove godine

Objavljeno

on

Doček Nove godine počinje već u 14 sati u Božićnom selu gdje će najmlađe dočekati razne animacije za djecu. Program ispred Muzeja Turopolja se nastavlja dječjim dočekom Nove godine koji počinje u 17 sati, a malene Goričane očekuje interaktivna novogodišnja pričaonica “Pričom te zovem” Margarete Perišić, vatreni show Triko Cirkus Teatra i veliki vatromet na kraju programa.

Za one nešto veće, zabavni program počinje u 22 sata. Tada na pozornicu dolazi Tamburaški sastav Harmonija koji će ispratiti staru i dočekati Novu 2020. godinu.

– Očekujte puno plesnih ritmova i veliki vatromet u ponoć – poručili su iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno