Poveži se s nama

HOTNEWS

DVD Kuče dobit će novi Vatrogasni dom, a Društveni dom koristit će kučanske udruge

Izgradnja novog doma košta 550 tisuća kuna

Objavljeno

DVD Kuče, koje ove godine slavi 120 godinu postojanja, uskoro će dobiti novi Vatrogasni dom. Za tri tjedna trebala bi biti gotova prva faza izgradnje objekta sa spremištem, a nakon toga slijedi unutarnje i vanjsko uređenje.

“Za nas to puno znači jer nam je već nedostajalo prostora za opremu za ekipe koje se natječu jer okupljamo velik broj djece i mladih. Trenutno je aktivnih članova 70 te oko 50-ero djece i mladeži”, rekao je Krunoslav Milatović, predsjednik DVD-a Kuče.

30.05.2017. Kuče – Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima obišao gradilište novog vatrogasnog doma DVD-a Kuče. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Izgradnju novog Vatrogasnog doma, vrijednog 550 tisuća kuna, danas je sa suradnicima i predstavnicima mjesta obišao gradonačelnik Dražen Barišić.

“DVD Kuče je jedno od naših najstarijih dobrovoljno vatrogasnih društava, jedno od naših stogodišnjaka. Ne samo povodom 120 godina koje slave ove godine, nego i zato što je Kuče jedno od naših najstarijih plemenitaških naselja, red je bio da u ovom procesu obnavljanja vatrogasnih domova, krenemo od onih koji su među najvrednijima”, objasnio je Dražen Barišić i rekao kako bi Vatrogasni dom trebao biti gotov iduće godine.

“To će biti jedan objekt koji će koristiti i vatrogasci, ali i sve druge organizacije koje djeluju u našem selu. Uz ovaj dom, ispraznit će nam se prostorije u Društvenom domu pa će opet neka druga udruga moći useliti u te prostorije”, kaže Mirko Berković, predsjednik Mjesnog odbora Kuče, i dodaje kako u mjestu Kuče ima 10-ak udruga.

30.05.2017. Kuče – Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima obišao gradilište novog vatrogasnog doma DVD-a Kuče. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno