Poveži se s nama

Vijesti

DVD Drnek svečano proslavio otvorenje novog Vatrogasnog doma i blagoslov zastave

Objavljeno

Svečanost razvijanja vatrogasne zastave DVD-a Drnek i otvorenje novog Vatrogasnog doma održana je u subotu u ranim poslijepodnevnim satima ispred i u novootvorenom Vatrogasnom domu u posavskom selu Drnek (Općina Orle). Početak svečanosti označilo je postrojavanje vatrogasaca iz 17 DVD-a ispred doma i uslijedio je čin blagoslova nove vatrogasne zastave. Zastavu je predsjedniku DVD-a Drnek Nikici Dragojeviću predao kum zastave Ivan Petko, načelnik Općine Orle. Zastavu je uz molitvu blagoslovio župnik Marijan Prepeljanić.

DVD Drnek (2)

Nakon kraće pauze svečanost je nastavljena otvorenjem novog Vatrogasnog doma presijecanjem vrpce na ulaznim vratima od strane načelnika Petka i bez kraćeg govora, a svećenik Prepeljanić je blagoslovio odlično uređeni objekt, koji je tako i službeno predan DVD-u i mještanima Drnka na uporabu. U dvorani je održana svečana sjednica koju je otvorio i vodio predsjednik DVD-a Drnek Dragojević. Kratko se osvrnuo na protekle tri godine kada je započela realizacija projekta ‘Novi Vatrogasni dom’ (lipanj 2013.) i nekoliko puta je naglašavao kako je novi dom simbol opće povezanosti mještana Drnka, jer su ga, doslovce, izgradili svojim rukama.

DVD Drnek (17)

 

Podijeljena su brojna priznanja, a posebna zahvalnica uručena je načelniku Petku za njegov izuzetan doprinos u izgradnji doma. Spomen lente za donatore (Društva, obitelji, pojedinci) vise iznad pozornice i svjedoče o njihovom broju i uloženom trudu u izgradnji objekta, koji je veliki dobitak za kulturno-društveni život ovog malog mjesta uz rijeku Savu. Jednako tako, ustanovljeno je i priznanje nazvano Spomen čavlići, koje se dodjeljuje DVD-ima, obiteljima i pojedincima.

 

Ovom prigodom dodijeljene su od strane Hrvatske vatrogasne zajednice Diploma i Vatrogasna spomenica Stjepanu Kučanu za 60 godina uspješnog rada u vatrogasnoj organizaciji, a uručio mu ih je Željko Kovač, dopredsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Doajen vatrogastva u Posavini Kučan član je DVD-a Drnek od 1956., s govornice je podučio nazočne kako DVD Drnek samostalno djeluje od 1938., a i prije te godine bilo je aktivno u zajednici s DVD-om Vrbovo.

 

Nakon službenog dijela sjednice poslužen je domjenak (lovački gulaš) za uzvanike i goste. Za zabavu na otvorenom pobrinuo se Show Band Remy.

 

galerija fotografija

Vijesti

Buš eko?! ide dalje, najavili i radionicu o prijavi projekata za financiranje iz sredstava EU

Objavljeno

on

Promjene koje ljudi žele kreću od njih samih. Znaju to i u Ogranku seljačke sloge Buševec te su pokrenuli svoj projekt Buš eko?! – Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca, koji financira Europski socijalni fond. Što su do sada napravili u sklopu ovoga projekta te koji su im planovi za dalje prezentirali su, uz podršku partnera Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), u ponedjeljak na radionici o participativnom upravljanju i uključivanju lokalne zajednice s primjerima dobre prakse.

Na radionici je predavanje održala i aktivistica iz Estonije Kadri-Mai Kuldkepp, gdje je na svom primjeru opisala kako je počela i zašto je postala aktivistica. Poručila je kako pojedinci mogu jako puno toga učiniti u zajednici da bi svima život bio ugodniji i sretniji.

– Svi prisutni su mogli postavljati pitanja na koje im je odgovorila izvršna direktorica DOOR-a Slavica Robić te najavila novu radionicu u kojoj ćemo naučiti kako prijaviti projekt financiran iz sredstava EU što će sigurno pomoći svim našim udrugama i cijeloj zajednici – kažu iz OSS-a Buševec.

Foto: OSS Buševec

Foto: OSS Buševec

Nastavi čitati

Vijesti

Grad poziva: Sudjelujte u izradi proračuna za 2021. godinu

Svi građani mogu se uključiti ispunjavanjem online ankete

Objavljeno

on

U tijeku je izrada prijedloga proračuna Grada Velike Gorice za 2021. godinu. Iz Grada su odlučili ove godine svim građanima omogućiti da se uključe u izradu prijedloga proračuna ispunjavanjem online ankete.

U anketi za čije će ispunjavanje biti potrebno nekoliko minuta, građani mogu ocijeniti važnost proračunskih izdvajanja za određena područja, ocijeniti važnost pobrojanih projekata, a na kraju mogu i sami navesti projekte i programe za koje mislite da su bitni za Veliku Goricu.

Anketa se može popuniti do 8. studenoga 2020., dostupna je OVDJE, a za kako bi ju ispunili, građani se trebaju prijaviti putem svog Google (Gmail) računa.

Nastavi čitati

Vijesti

Od sutra dvije nove akcije prometne policije

Najavili su alkotestiranje za sve zaustavljene vozače

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 30. listopada do 2. studenoga, na području Policijske uprave zagrebačke policija će provoditi akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”.
Alkotestirat će sve zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaje nepropisnog kretanja vozila kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja i prekršaje vozača prema pješacima.

– U sklopu akcija, sankcionirat ćemo i nekorištenje pojasa vozača i svih putnika, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno