Poveži se s nama

Moja županija

Dva nova slučaja koronavirusa u Gorici

Tri novooboljela u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata još su tri osobe zaražene koronavirusom. Jedna osoba je preminula, a šest ih je izliječeno. Dva su nova slučaja s područja Velike Gorice, a jedan iz Svete Nedelje. Po dvije izliječene osobe broje ispostave Doma zdravlja Samobor, Zaprešić i Jastrebarsko, a preminula je osoba s područja Ivanić-Grada.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također,izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – poručuje Stožer civilne Zagrebačke županije.

Gospodarstvo

Zagrebačka županija: Kreće isplata bespovratnih potpora za poduzetnike pogođene pandemijom

Na javni pozivpristiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna

Objavljeno

on

Zagrebačka županija kreće s isplatom bespovratnih potpora za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikrosubjekte čije su prijave obrađene i odobrene, a čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti COVID-19. Na javni poziv koji je bio otvoren do 6. srpnja stiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Potpore su odobrene u iznosima od 3.000 do 24.000 kuna po subjektu, a novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna.

Inače, Zagrebačka županija spomenuti javni poziv za kojeg je osigurala 13 milijuna kuna raspisala je 4. lipnja, a njime je omogućena prijava za dodjelu bespovratnih sredstava mikro subjektima malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva, samostalne profesije) s područja Zagrebačke županije, koji imaju najmanje 1 jednog aposlenog te koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, i čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.

Bespovratne potpore se dodjeljuju za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih/leasing obveza za nabavljenu opremu, korištenje/najam poslovnog prostora, komunalne troškove, troškove telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, licencija, koncesija te drugih troškova za obavljanje osnovne djelatnosti.

Nastavi čitati

Moja županija

U županiji dva nova slučaja koronavirusa

Tri osobe su izliječene

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata registrirane su dvije nove osobe zaražene koronavirusom, a tri osobe su izliječene. Po jedan novi slučaj bilježe područja Svete Nedelje te Samobora, dok je jedna izliječena osoba s područja Vrbovca te dvije sa zaprešićkog područja. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 55 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 166 osoba, a 9 ih je preminulo.

 

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija danas slavi svoj dan

Kožić:”Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća želimo održati živom uspomenu na živote branitelja koji su utkani u temelje Lijepe naše.“

Objavljeno

on

17. srpnja 1759. godine carica i kraljica Marija Terezija podarila je grb i pečatnjak za Comitatus Zagrabiensis, administrativnu cjelinu koja se tada prostirala sve do Jadranskoga mora. Taj grb je i danas u uporabi, a navedeni datum obilježava se kao Dan Zagrebačke županije. Svečana proslava Dana županije ove godine nije održana zbog epidemije, no tradicija davanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije nije prekinuta. Danas je delegacija Zagrebačke županije na čelu sa županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Skupštine Zagrebačke županije Matom Čičkom kod spomen obilježja na mostu na rijeci Kupi u općini Pokupsko položila vijenac uz paljenje svijeća, te spustila vjenčiće u rijeku Kupu.

 

– Svim žiteljima čestitam Dan Zagrebačke županije! Slavimo 27. obljetnicu postojanja Županije u suverenoj Hrvatskoj. Kao i svake godine, danas dajemo počast poginulim braniteljima naše domovine, jer njihovu žrtvu ne smijemo zaboraviti. – rekao je župan Kožić, uz nadu da će se dogodine, u ovo vrijeme, stvoriti uvjeti za održavanje svečanosti kako bi zaslužnim stanovnicima Županija dodijelila nagrade i priznanja. – Zagrebačka županija je danas jedna od gospodarski najuspješnijih hrvatskih županija, stoga svim stanovnicima čestitam Dan Zagrebačke županije! – poručio je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak.

Župan Kožić obratio se svim stanovnicima Zagrebačke županije i na županijskoj službenoj internet stranici prigodnim videom.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno