Poveži se s nama

Vijesti

Dubranec 2015. – Festival dobrog druženja i uživanja u prirodi

Objavljeno

Kada kažemo festival, prva asocijacija zasigurno je neka vrsta umjetnosti, poput glazbe i plesa. Slijedećeg vikenda, točnije u subotu 03.listopada očekuje nas jedan sasvim drugačiji festival – Dubranec 2015.

Ove godine održat će se peti put, a o osnovnoj ideji nešto više u razgovoru za City radio  rekao je inicijator i koordinator festivala Emanuel Starčević: „Osnovna ideja festivala bila je da okupi susjede,  i starosjedioce i doseljenike zbog zajedničkog interesa, a to su djeca. Želja nam je bila predstaviti Vukomeričke gorice koje su zadnja prirodna oaza od velikih gradova, Zagreba i Velike Gorice kao područje koje idealno za život, odmaranje i odgajanje djece.“

Iako su se mještani prvotno smijali ovoj ideji, sada je itekako podupiru.

Program u subotu počinje u 10 sati izložbom iznenađenja, nakon  koje slijedi – roditeljski sastanak! Naravno, nije riječ o klasičnom obliku roditeljskog sastanka nego će na ovom roditelji razgovaratio problemu odgajanja dubranečke djece i mogućim rješenjima.

Točno u podne mali, veliki i srednji avanturisti dolaze na svoje jer će moći istražiti šume Vukomeričkih gorica u jednoj poučnoj ekološkoj šetnji. A ukoliko ste se pitali gdje nabaviti stare sorte sjemena moći ćete to učiniti upravo u Dubrancu.

Nešto malo drugačije nego prethodnih godina izgledat će svečana povorka, jer financijski problemi nisu zaobišli ni organizatore Dubranec festivala 2015., ali ukoliko dođete svakako sudjelujte na tradicionalnoj Kajkavskoj svetoj meši, ali i zabavi koju su domaćini pripremili za sam kraj ovog neobičnog  festivala.

dubranec

Vijesti

COVID-19 ambulanta u goričkom Domu zdravlja prestaje raditi

Objavljeno

on

Zbog povoljne epidemiološke situacije, a sukladno uputi Kriznog stožer Ministarstva zdravstva, Dom zdravlja Zagrebačke županije obustavlja rad izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženosti koronavirusom i. Osim ambulante u Velikoj Gorici, prestaju raditi i one u Samobor te Ivanić-Gradu.

U slučaju potrebe Dom zdravlja Zagrebačke županije osigurat će ponovno aktiviranje COVID-19 ambulanti.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno