Poveži se s nama

HOTNEWS

Dragutin Vanđura krv dao 125 puta: Samo izvolite, ne boli ništa!

Objavljeno

Dobrovoljni darivatelji krvi, koji su to dosada učinili od 35 do 150 puta, dobili su zahvalnice Društva Crvenoga križa Zagrebačke županije u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi – 25. listopada.

„Prilika je to da zahvalimo svim dobrim ljudima koji daju najvrjedniji dio sebe, svoju krv. Isto tako, zahvalit ćemo i obiteljima čija najmanje dva člana daruju krv u posljednje tri godine, a zahvalit ćemo i onima koji zbog bolesti ili godina nisu više u stanju darovati krv“, rekla je predsjednica županijskog Društva Crvenoga križa Štefica Kamenarić-Filipović, ističući kako je prošle godine na području županije prikupljeno nešto više od 10 tisuća doza krvi, baš kolike su i bile potrebe.

„2014. godine je prikupljeno manje doza krvi nego prijašnjih godina, ne zbog toga što mi nismo mogli više prikupiti, već zbog toga što nisu bile veće potrebe. Ove godine zbog povećanog broja transplantacija tražila se doza krvi više i mi smo se odazvali svim akcijama, ispunili smo sve planove i očekivanja Zavoda za transfuzijsku medicinu“, dodala je Kamenarić-Filipović.

Vanđura: Nemojte se bojati

Priznanje za 125 puta darovanu krv dobio je i Velikogoričanin Dragutin Vanđura.

„Počeo sam kao mlad čim sam postao punoljetan. To mi se svidjelo, odgovaralo mi je jer sam uvijek znao da drugima pomažem. Jednostavno sam nastavio i išao dalje, a to ću činiti dok god će mi to zdravlje dopustiti“, kazao je Vanđura i svima poručio:

„Nemojte se bojati, samo izvolite, ne boli ništa!“.

Na iskazanoj humanosti, darivateljima krvi se zahvalio i zamjenik župana Rudolf Vujević.

„Kao dožupan sam dobrovoljan darivatelj krvi već dugi niz godina i uvijek darujem krv kada za to imam prigodu. Pozivam sve građane da i sami budu dio akcije darivanja. Osim što je to zdravo, imaju se prilike i družiti, a onima kojima je to potrebno, pomoći u teškoj situaciji“, naglasio je Vujević.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno