Poveži se s nama

Vijesti

Dragica Ceković ostaje na čelu Udruge žena Općine Kravarsko

‘Ženska solidarnost i razumijevanje je to što nas sve povezuje’

Objavljeno

Udruga žena Općine Kravarsko sinoć je održala izbornu skupštinu na kojoj je izabrana nova-stara predsjednica Dragica Ceković. U Društvenom domu u Kravarskom okupilo se više od 130 uzvanika. Udruga žena broji 60 članica, a okosnicu čine žene od 35 do 40 godina. Žene Kravarskog kroz svoju Udrugu uključile su se aktivnije u društveni život svoje lokalne zajednice i sudjeluju u organizaciji svih događanja na području svoje općine. No, ono što je najvažnije tu su jedne za druge.

Foto: Udruga žena Općine Kravarsko

– Primijetila sam da se žene teže uključuju u rad ovakvih udruga. Ne znam koji je tome razlog, ali znam da svim našim članicama naša naše aktivnosti puno znače. Naročito naša druženja, jer lakše se nositi s problemima, ako imaš s kime da ih podijeliš. Ženska solidarnost i razumijevanje je to što nas sve povezuje – rekla nam je predsjednica Dragica Ceković.

Foto: Udruga žena Općine Kravarsko

Za ovu godinu članice Udruge pred sebe su postavile niz ciljeva, a među onima koje treba istaknuti su potpora teško bolesnim članicama, pomoć u radu Caritasa župe u Kravarskom, organizacija preventivnih mamografskih pregleda te obilježavanje Međunarodnog dana žena i Majčin dan.

Foto: Udruga žena Općine Kravarsko

Vijesti

Hrvatski vatrogasci danas će se oprostiti od Ivana

U cijeloj zemlji u 17 sati upalit će sirene i rotacije

Objavljeno

on

Putem Facebook stranice Vatrogasci – Oni su naši Heroji poslan je poziv svim vatrogascima u zemlji da pridruže posljednjem ispraćaju mladog vatrogasca Ivana Galekovića.

Pozivam sve kolegice i kolege, da sutra u 17 h. Ispred svojih vatrogasnih domova , dislokacija , parkinga …. na jedan minut upalite rotacije i sirene na svojim vozilima i tako odamo posljednju počast našem kolegi , bratu po vatri Ivanu Galekoviću…

…Vatrogasac nikad ne umire, on živi vječno u srcima onih koje je spasio…

Foto. Facebook/screenshot

Nastavi čitati

Sport

Sretna trka goričkih maratonaca u Gorskom kotaru

Utrku su organizirali Maraton kluba Velika Gorica i Hrvatske čitaonice sela Gornji kuti, a brojni gorički trkači kao i uvijek bili su odlični!

Objavljeno

on

Protekle je subote preko stotinu trkača iz cijele Hrvatske sudjelovalo na trećem izdanju ‘Sretne trke’ u Gorskom kotaru, mjestu Gornji kuti – općina Brod Moravice. Događaj se sastojao od glavne utrke na 12 km i utrke građana na 7.5 km.

Najbrži gorički trkač bio je Bruno Škrinjarić, koji je utrku završio za 0:49:52, zauzevši ovim rezultatom visoko peto mjesto! Ubrzo kroz cilj prolazi i Martin Pečnik s vremenom 0:57:50, što mu je bilo dovoljno za sedmo mjesto ukupno i treće mjesto u kategoriji M40. Treći predstavnik, Goran Grgas, utrku je završio za 0:59:54, zauzevši deveto mjesto ukupno.

Ženske goričke trkačke snage nisu nimalo zaostajale za ovim rezultatima, tako je na utrci od 12 km prva u cilj ušla  naša Lana Pečnik s vremenom 1:06:51, zauzevši peto mjesto ukupno kod žena i zlato u kategoriji Ž35! Potom u cilj ulazi i Vedrana Janjić s vremenom 1:11:32 te zauzima osmo mjesto ukupno i osvaja srebro u kategoriji Ž40. Treća predstavnica u cilju je Tihana Delač koja je 12 km savladala za 1:21:14 i zauzela deseto mjesto ukupno i treće mjesto u kategoriji žena seniorki. Berbu medalja zaključuju Vesna Fabijanov s vremenom 1:39:07 koja je zauzela 18. mjesto ukupno i zlato u kategoriji Ž50 te Suzana Majstorović koja je postigla rezultat od 1:44:01 te zauzela 19. mjesto ukupno i 3. mjesto u kategoriji Ž35.

Na utrci od 7.5 km pobjedničku trojku kod muškaraca čine Marjan Benc (0:37:22), Damir Benc (0:42:13) te Bernard Crljen (0:44:29) a kod žena Martina Combaj (0:43:05), Marina Marojčić (0:43:40) te Anita Sever iz kluba domaćina (0:46:51). Od ženskih trkačica istaknula se Anita Sever s vremenom 0:46:51 i zauzela ukupno treće mjesto. Sanja Klarin s vremenom 0:47:10 zauzima četvrto mjesto ukupno kod žena. Posebno treba pohvaliti i mladu Severinu Prpu, koja je svoju prvu planinsku trail utrku otrčala za 0:58:28. Kod muškaraca, Esad Tašaković je s vremenom 0:45:41 osvojio ukupno četvrto mjesto.

Uz već uvježbane trkače, organizirane su bile rekreativne rute hodanja, u kojima su sudjelovali Dorijan i Marta Pečnik, Oliver Parabić, Ivan Majstorović i Danijela Parabić.

Nastavi čitati

Crna kronika

Sutra Dan žalosti u Velikoj Gorici

Na mjesnom grublju u Vukovini obitelj i prijatelji oprostit će se od mladog vatrogasca

Objavljeno

on

Gradonačelnik Dražen Barišić proglasio utorak Danom žalosti na području grada Velike Gorice zbog tragične smrti Ivana Galekovića, djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Na mjesnom grublju u Vukovini obitelji i prijatelji sutra u 17 sati oprostit će se od mladog vatrogasca.

Knjiga žalosti otvorena je u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica danas tijekom cijelog dana i sutra do 14 sati. Od 15 do 19 sati bit će otvorena u Društvenom domu u Vukovini. Komemorativni skup zakazan je za srijedu u Društvenom domu u Mraclinu, s početkom u 18 sati.

-Počivaj u miru Božjem hrabri mladiću. Obitelji i pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe te DVD-u Mraclin izražavamo iskrenu sućut. Velikogorički vatrogasci svojom hrabrošću i požrtvovnošću bili su kroz povijest, a i danas su spasitelji ljudskih života i čuvari naših domova i na tome smo im vječno zahvalni – poručili su iz Grada na svojim službenim stranicama.

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno