Poveži se s nama

Vijesti

Doznajte kako provjeriti status svoje vozačke dozvole

Osim ove iznimno korisne opcije koju nam je MUP početkom kolovoza omogućio za korištenje, izmjenama i dopunama donesenog Zakona detaljnije se propisuju i uvjeti zbog kojih se vozilo ne smije dati na upravljanje drugoj osobi

Objavljeno

Među brojnih promjena koje su s početkom ovog mjeseca donijele izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama, veoma koristan novitet je mogućnost provjere stanja vozačke dozvole. Moći će se doznati je li vozačka važeća, nevažeća ili ukinuta, kao i broj negativnih prekršajnih bodova i izrečene zaštitne ili sigurnosne mjere zabrane upravljanja vozilom.

Status se može provjeriti putem kategorije Status vozačke dozvole u glavnom izborniku službene web stranice MUP-a. Ono što je bitno naglasiti jest da se na ovaj način neće dostavljati niti jedan osobni podatak, a ovaj će brz i lako nam dostupan način ujedno ukinuti potrebu plaćanja dodatnih pristojbi i lišiti čekanja u redovima po javnim ustanovama.

Izmjenama i dopunama Zakona detaljnije se propisuju uvjeti zbog kojih se vozilo ne smije dati na upravljanje drugoj osobi. Vlasnik vozila ili osoba kojoj je vozilo povjereno ne smije na upravljanje dati vozilo osobi za koju, primjerice, može ili mora znati da nema vozačku dozvolu, ima izrečenu mjeru zabrane upravljanja vozilom ili nema dozvolu za odgovarajuću kategoriju vozila. Vozilo se ne daje na upravljanje niti osobi na kojoj je vidljiv utjecaj alkohola, lijekova i drugih opijata. Ukoliko ustanovite da je osoba premorena ili bolesn, te da nije u stanju na siguran način upravljati vozilom, nikako joj ne smijete dopustiti da sjeda za volan.

Vijesti

Nakon mjesec dana na goričkom području novi slučaj koronavirusa

Objavljeno

on

Nakon jučerašnja dva nova slučaja, u Zagrebačkoj županiji ponovno je zabilježen slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o osobi s područja goričke ispostave Doma zdravlja. U Gorici je do danas ukupno zaraženo 40 osoba, a tri su preminule. Tako je danas do 11 sati evidentirano 139 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Vijesti

VG Čistoća počinje odvoziti otpad iz Kravarskog

Tvrtka koja je mještanima Kravarskog do sada osiguravala odvoz otpada uzet će kante, a nove će podijeliti VG Čistoća

Objavljeno

on

S posljednjim danom lipnja EKO FLOR PLUS d.o.o. prestaje pružati uslugu odvoza otpada na području Općine Kravarsko te sa zadnjim odvozom uzima i kante. Od 1. srpnja otpad će početi odvoziti VG Čistoća d.o.o.

– Do promijene davatelja usluge došlo je zbog previsoke cijene te smo u dogovoru s Gradom Velika Gorica i VG Čistoćom došli do sporazuma o odvozu otpada po prihvatljivim cijenama. Molimo sve korisnike da otpad prikupljaju u vrećama za smeće do podijele novih kanti koje će VG Čistoća podijeliti do 10. srpnja – poručili su iz Općine Kravarsko.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO Ispit državne mature iz Matematike A

Objavljeno

on

23.06.2020. Velika Gorica. Ispit državne mature iz Matematike A. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Treći tjedan državne mature započeo je, nakon produženog vikenda, danas ispitom iz Matematike A. Trajanje ispita je 180 minuta (od 09 do 12 sati). U prostoru srednjoškolskog centra, u holu i hodnicima (u prizemlju i na katu) bilo je za vrijeme trajanja ispita tiho, ‘kao u crkvi’. Na hodnicima su bile samo dežurne nastavnice.

23.06.2020. Velika Gorica. Ispit državne mature iz Matematike A. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon ispita učenici su komentirali ono što su napisali, bili su raspoloženi, nitko nije odavao dojam da je nezadovoljan onim što je napravio za tri sata. Nisu se odmah razišli, a onda su se uputili na svoja uobičajena sastajališta, obližnje kafiće.

23.06.2020. Velika Gorica. Ispit državne mature iz Matematike A. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sutra je ispit iz Matematike B. Trajanje ispita je 150 minuta (od 09:00 do 11:30 sati).

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno