Poveži se s nama

CityLIGHTS

DOZNAJEMO U Gorici ćemo uskoro puniti mobitele na klupama

Objavljeno

Velika Gorica će uskoro dobiti solarnu autobusnu stanicu te dvije solarne klupe na kojima će građani moći puniti mobitele, tablete ili laptope, a stanica će imati i besplatan internet. Svi proizvodi rade isključivo na solarnu energiju pa je sva potrebna elektrooprema unutar same klupe, ne vidi se i ne može oštetiti.

 

“Za početak će biti jedna stanica i dvije klupe, ali kasnije će ih vjerojatno biti još. Planirano je da ih postavimo krajem sljedećeg tjedna ili najkasnije u ponedjeljak. Tehničar će sljedeći tjedan obići lokacije za solarnu stanicu i solarnu klupu da pogleda teren i vidi je li sve spremno za postavljanje i montažu”, potvrdili su nam iz tvrtke Energomobil koja je razvila brend pametnih solarnih proizvoda.

 

Puni četiri uređaja istovremeno i ne može se oštetiti

 

Kako doznajemo, model Easy-L klupa koje će biti postavljene u Velikoj Gorici osim sjedalica imaju i naslon, a u sredini se nalaze solarni paneli. Sjedalice su bijele boje, a sa stražnje strane se nalazi prostor za interaktivnu reklamu koja je osvjetljena LED rasvjetom što daje ljepši ugođaj za večer.

 

EASY-L klupa

 

“Osim svog modernog dizajna, Easy-L daje mogućnost punjenja do četiri mobitela, tableta ili laptopa i zbog svoje pocinčano čelične konstrukcije je anti-vandal proizvod. Nesmetano radi i u zimskom periodu, odnosno danima kad smo ograničeni sunčevom energijom. Može raditi do sedam dana bez sunca”, kaže direktorica Energomobila Marija Mrvelj i dodaje kako je Velika Gorica među prvima u Hrvatskoj prepoznala funkcionalnosti njihovih solarnih proizvoda.

 

Besplatno surfanje dok čekamo autobus

 

Solarna autobusna stanica također je izrađena od pocinčanog čelika, na stražnjem dijelu je kaljeno staklo koje štiti od kiše i vjetra, dok su solarni paneli na gornjoj plohi stanice.

 

“Na bočnim stranama se nalazi prostor za interaktivnu reklamu, konkretno za grad Veliku Goricu bit će stavljen i logo Grada. Unutar stanice se nalaze sjedalice, a stanica ima i svoju LED rasvjetu. Easybus može puniti do 16 mobitela, laptopa ili tableta USB načinom i ima opciju WIFI hotspot“, kaže Marija Mrvelj i dodaje kako je i stanica izrađena kao anti-vandal proizvod, a postoji i dodatna opcija ugradnje video nadzora i sigurnosnog tipkala koje daje veću sigurnost noću za putnike.

 

stanica 1

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Katolički vjernici procesijom gradskim ulicama proslavili blagdan Tijelova

Objavljeno

on

11.06.2020. Velika Gorica. Blagdan Tijelova – Procesija. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas je blagdan Tijelova (puni naziv: Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove), blagdan koji se slavi u prvi četvrtak poslije nedjelje Presvetoga Trojstva, odnosno na deveti četvrtak nakon Uskrsa. Katolička Crkva ovim blagdanom slavi ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak. Tijelovo se slavi u crkvama i svetištima diljem Hrvatske.

11.06.2020. Velika Gorica. Blagdan Tijelova – Procesija. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U Velikoj Gorici slavljenje Tijelova započelo je svetom misom u 18:30 sati kod Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, gdje su svećenici prije polaska procesije pričestili mnoge vjernike. U procesiji središtem grada vjernici su pjevali i molili, prigodnu glazbu izvodio je Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica.

11.06.2020. Velika Gorica. Blagdan Tijelova – Procesija. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Procesija se zaustavila kod Kapele sv. Lovre i onda se uputila prema Crkvi Sv. Petra i Pavla, posljednjoj postaji Tijelovske procesije, gdje je nakon dvaipol sata i završena.

11.06.2020. Velika Gorica. Blagdan Tijelova – Procesija. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prva Tijelovska procesija održana je u Kölnu sedamdesetih godina 13. stoljeća, a taj se običaj u 14. stoljeću proširio po mnogim katoličkim zemljama. U procesiji svećenik u monstranci (pokaznici) nosi posvećenu hostiju, dok puk pjeva, moli i nosi cvijeće.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Poznat datum održavanja Noći borilačkih sportova

Borilački klubovi prezentirat će svoje vještine u ringu na Trgu Stjepana Radića

Objavljeno

on

Iako je pandemija koronavirusa ozbiljno zaprijetila, Noć borilačkih sportova ipak će se održati i ove godine. Tradicionalna je to sportska manifestacija na kojoj se kroz borbe i demonstracije u ringu predstavljaju velikogorički borilački klubovi. Datum je 26. lipnja, program počinje u 20 sati na Trgu Stjepana Radića, a detaljan program bit će poznat idućeg tjedna, kazao je predsjednik organizacijskog odbora Noći borilačkih sportova Ervin Kolarec .

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Protiv nasilja! Nastupa stand-up duo Saša Turković i Goran Vugrinec

Objavljeno

on

Rotaract club Velika Gorica u nedjelju, 14. lipnja, organizira veliku humanitarnu akciju StandUP #AgainstViolence. Kako bi prikupili sredstva za renovaciju sigurne kuće, utočišta za žrtve obiteljskog nasilja, Rotaractovci u gorički Club 100 dovode komičarski duo koji čine Saša Turković i Goran Vugrinec. Početak je u 19.30 sati.

– Tandem koji funkcionira savršeno k’o švicarski sat donosi punih 90 minuta najjačih fora i smijeha na bacanje. Njihove fore ovoga puta neće biti s ciljem da samo nasmiju publiku, nego da budu i dio jedne velike priče, koja je započela 14. prosinca 2019., a to je ovogodišnja akcija Rotaract kluba Velika Gorica:”Stop nasilju nad ženama” – kažu iz Rotaracta.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 40, a na dan eventa 50 kuna. Sredstva prikupljena prodajom ulaznica iskoristit će se za obnovu unutarnje stolarije te poboljšanje uvjeta u kojima borave štićenici sigurne kuće na tajnoj lokaciji u Zagrebačkoj županiji.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno