Poveži se s nama

Vijesti

Doznajemo: Goran Beus Richembergh danas će istupiti iz HNS-a

„Sigurno ostajem u političkom životu Hrvatske i Velike Gorice“, poručio bivši šef goričkog HNS-a

Objavljeno

Koalicijski sporazum Hrvatske narodne stranke i Hrvatske demokratske zajednice doveo je do raskola među narodnjacima. Sastanci predsjedništva i središnjeg odbora, a zatim i glasovanje za nove ministre u Hrvatskom saboru podijelio je HNS-ovce na dvije struje. Među onima koji su se usprotivili ovoj koaliciji  uz Vesnu Pusić, Anku Mrak – Taritaš i Nadu Turinu – Đurić je i Goran Beus Richembergh. Donedavno vodeći gorički HNS-ovac potvrdio nam je kako danas namjerava istupiti iz stranke.

„Sigurno ostajem u političkom životu Hrvatske i Velike Gorice. Kao što je najavljeno, sa svojim kolegicama Turinom-Đurić, Pusić i Mrak-Taritaš  od danas u Hrvatskom saboru nastavljam djelovati kao član kluba nezavisnih zastupnika. O daljnjim političkim akcijama i aktivnostima vezanim za oformljenje nove političke stranke ili platforme vrlo skoro ćemo izvijestiti javnost“, rekao je Beus Richembergh.

Dosadašnji predsjednik Podružnice HNS-a Velika Gorica u četvrtak je imenovao potpredsjednika Miju Jakunića na mjesto vršitelja dužnosti predsjednika podružnice. Predsjedništvo goričke podružnice jednoglasno je prihvatilo ovaj prijedlog pa će Jakunić stranku voditi do izborne skupštine koja bi se trebala održati u jesen.

„Svoj mandat u Gradskom vijeću stavit ću u stanje mirovanja, a zamjenjivat će me sljedeća po redu kandidatkinja s HNS-ove liste na proteklim lokalnim izborima, Štefa Bakota“, dodao je Beus Richembergh.

Vijesti

FOTO Posljednja ožujska nedjelja u Gradu

Objavljeno

on

29.03.2020. Velika Gorica. Posljednja ožujska nedjelja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

29.03.2020. Velika Gorica. Posljednja ožujska nedjelja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ako je suditi po snimcima načinjenim od ranih prijepodnevnih pa do kasnih poslijepodnevnih sati, onda bi se moglo zaključiti da Goričani danas nisu bili osobito aktivni te su ostali doma. Nekoliko rekreativaca su se na  sportskim biciklima ujutro zaputili prema nekoj od bližih odnosno nešto daljoj destinaciji, kako koji. Ljekarna u Domu zdravlja nije bila opterećena ni približno kao cijelog tjedna, oni koji su danas dolazili bili su posluženi bez čekanja.

29.03.2020. Velika Gorica. Posljednja ožujska nedjelja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Cestovni promet bio je minimalan, pred supermarketima nije bilo uobičajenih redova. Tržni centar je bio pust, kao i klupe u Parku kod Muzeja Turopolja. U Parku dr. Franje Tuđmana u poslijepodnevnim satima bilo je malo za vidjeti u šetnji kućnih ljubimaca. Mame s odraslom djecom su se u kratkim šetnjama zadržale na nekoliko minuta kod Pučkog otvorenog učilišta.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno