Poveži se s nama

Vijesti

Doznajemo: Goran Beus Richembergh danas će istupiti iz HNS-a

„Sigurno ostajem u političkom životu Hrvatske i Velike Gorice“, poručio bivši šef goričkog HNS-a

Objavljeno

Koalicijski sporazum Hrvatske narodne stranke i Hrvatske demokratske zajednice doveo je do raskola među narodnjacima. Sastanci predsjedništva i središnjeg odbora, a zatim i glasovanje za nove ministre u Hrvatskom saboru podijelio je HNS-ovce na dvije struje. Među onima koji su se usprotivili ovoj koaliciji  uz Vesnu Pusić, Anku Mrak – Taritaš i Nadu Turinu – Đurić je i Goran Beus Richembergh. Donedavno vodeći gorički HNS-ovac potvrdio nam je kako danas namjerava istupiti iz stranke.

„Sigurno ostajem u političkom životu Hrvatske i Velike Gorice. Kao što je najavljeno, sa svojim kolegicama Turinom-Đurić, Pusić i Mrak-Taritaš  od danas u Hrvatskom saboru nastavljam djelovati kao član kluba nezavisnih zastupnika. O daljnjim političkim akcijama i aktivnostima vezanim za oformljenje nove političke stranke ili platforme vrlo skoro ćemo izvijestiti javnost“, rekao je Beus Richembergh.

Dosadašnji predsjednik Podružnice HNS-a Velika Gorica u četvrtak je imenovao potpredsjednika Miju Jakunića na mjesto vršitelja dužnosti predsjednika podružnice. Predsjedništvo goričke podružnice jednoglasno je prihvatilo ovaj prijedlog pa će Jakunić stranku voditi do izborne skupštine koja bi se trebala održati u jesen.

„Svoj mandat u Gradskom vijeću stavit ću u stanje mirovanja, a zamjenjivat će me sljedeća po redu kandidatkinja s HNS-ove liste na proteklim lokalnim izborima, Štefa Bakota“, dodao je Beus Richembergh.

Kultura

FOTO Četvrti Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo

Objavljeno

on

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo organiziralo je jučer u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo 4. Dječje susrete povodom Martinja. Nastupilo je sedam KUD-ova sa svojim dječjim sekcijama ovim redoslijedom: KUD Šćitarjevo, KUD Dučec (Mraclin), KUD Čiče (Novo Čiče), KUD Stari Grad Lukavec (djeca 3-7 godina i 8-15 godina), KUD Nova Zora (Donja Lomnica), KUD Gradići (Gradići), Ogranak Seljačke sloge (Buševec) te KUD Šćitarjevo – tamburaška sekcija.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Djeca su svojim nastupima (nekima od njih to su bili prvi javni nastupi) oduševili brojnu publiku i bila su nagrađivana velikim pljeskom. Društva su predvodili njihovi čelni ljudi, kojima su na kraju priredbe uručene spomen zahvalnice. Sudionike i veliki broj posjetitelja u ime Grada Velike Gorice pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Kroz program je vodila Maja Trupčević.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Veliki posao oko organizacije uradila je Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Šćitarjevo, a pomagale su joj mlade članice Društva. Za odličnu organizaciju zaslužan je i ravnatelj OŠ Šćitarjevo Mario Ivić, koji je u ovakvim manifestacijama uvijek velika pomoć glavnom organizatoru.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Susjed spriječio provalnika u namjeri da uđe u kuću

Kada je shvatio da je uočen, dao je petama vjetra i pobjegao u nepoznato

Objavljeno

on

Kako su dobrosusjedski odnosi važni najbolje govori prošlotjedni događaj koji se dogodio u breškom naselju Opatija. Nepoznati muškarac odlučio je 4. studenog iskoristiti odsutnost ukućana, kako bi provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje. Lopov je kroz dvorište došao do stražnje strane kuće, prišao balkonskim vratima i pokušao ih obiti. U tom trenutku opazio ga je susjed, što je spriječilo provalnika da uđe u kuću. Kada je shvatio da je uočen, lopov je dao petama vjetra i pobjegao u nepoznato.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Zimska služba spremna za novu sezonu

Na zalihama 1200 tona soli i 600 tona sipine

Objavljeno

on

Velika i mala zimska služba spremne su snijeg. Na parkiralištu Komunalnog centra VG Goričanka danas je održana smotra. VG Komunalac u ovom trenutku na zalihama ima 1200 tona soli i 600 tona sipine, na teren u svakom trenutku može izaći 50-tak vozila.

Kako smo doznali, svjetlosna signalizacija koja upozorava na poledicu na nadvožnjacima je u funkciji, a posebna pažnja posvetit će se tome kako bi oni ostali sigurni za promet i tijekom niskih temperatura, kada postoji mogućnost stvaranja poledice.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno