Poveži se s nama

Vijesti

Dorotea Marija Detelić i Marija Mohar na studijskom putovanju u Bruxellesu

Objavljeno

Dorotea Marija Detelić je u svibnju ove godine u okviru natječaja ‘Poduzetnici budućnosti’, organiziranog od Hrvatske udruge poslodavaca za sve srednje škole u Republici Hrvatskoj, osvojila jednu od pet glavnih nagrada. Nagrada je bila studijsko putovanje u Bruxelles.

Dorotea, maturantica Ekonomske škole Velika Gorica, u pratnji nastavnice Marije Mohar, od 01. do 03. listopada 2018. godine u Bruxellesu je konzumirala svoju nagradu u koju su bila uključena predavanja u zgradi Europske komisije i obilasci znamenitosti glavnog grada Belgije i sjedišta Europske unije. Predstavnice Ekonomske škole Velika Gorica su zajedno s preostale četiri ekipe iz Hrvatske te studentima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prisustvovale zanimljivim i korisnim predavanjima i radionicama.

Dojmovi sudionica studijskog putovanja

Dorotea Marija Detelić: ˝Putovanje je bilo studijsko tako da su nam dani bili ispunjeni raznim predavanjima u Europskoj komisiji. Predavanja su bila zanimljiva. Naučila sam puno korisnih informacija te stekla nova poznanstva. U slobodno vrijeme smo razgledavali grad. Vidjela sam katedralu, glavni trg u Bruxellesu, Mannekena Pis-a, staru burzu, slavoluk Cinquantenaire, Royal Palace i mnoge druge znamenitosti. Također smo posjetili Muzej Narodne banke Belgije i Povijesni muzej. Trgovine čokolade u Bruxellesu su kao zlatarnice, a čokolada je kvalitetna i skupa. Probali smo i razne belgijske specijalitete kao što su vafli, pomfrit, praline i čokolade. Grad Bruxelles je predivan, a ljudi su bili jako ljubazni prema nama. Vratili smo se u Hrvatsku sa puno lijepih uspomena i punim rukama čokolade˝.

Marija Mohar: ˝Studijsko putovanje za mene je bilo vrijedno iskustvo kako u profesionalnom pogledu tako i osobnom. Drago mi je što sam imala priliku prisustvovati predavanjima te doživjeti sve što sam doživjela u ta tri dana. Sa sobom sam na radno mjesto ponijela korisne informacije za učenike i za svoj rad, a za sebe osobno divno iskustvo i nova poznanstva˝.

Galerija fotografija

Vijesti

FOTO Gastro Turopolja izrastao u veliku manifestaciju

Objavljeno

on

Gastro Turopolja u svom 17. izdanju pokazao se kao velika manifestacija, manifestacija koja bi u budućnosti mogla postati trajnim simbolom turopoljske gastronomske tradicije i suvremene ponude. Proširen na kompletan prostor na i oko Muzeja Turopolja, Gastro je zauzeo kompletan Park i Šetalište od Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije do Vugleca te tako omogućio velikom broju izlagača da pokažu svoje proizvode i rukotvorine velikom broju Goričana i njihovim gostima. Ako se nastavi s logičnim inovacijama oplemenjivati ovu manifestaciju ona bi, bez sumnje, mogla postati poznati i priznati turistički brend Grada Velike Gorice.

U natjecanju za najbolju kotlovinu natjecalo su se 34 kandidata odnosno udruge. Prema procjeni ocjenjivačkog suda, kojem je predsjednik bio Tomislav Špiček, poredak tri najbolja je slijedeći: 1. DVD-u Kosnica, 2. Javna vatrogasna postrojba Grada Velike Gorice i 3. Udruga Žumberačke vile. U kategoriji ‘najuređeniji stol’ za najuređenije proglašeni su stolovi od čak 8 udruga: DVD Ščitarjevo, DVD Gradići, DVD Strmec Bukevski, DVD Lukavec, DVD Ribnica, DVD Turopoljski Markuševec, KUD Stari Grad Lukavec i Društvo žena Buševec. Najveselije ekipe su: DVD Kuče, KUD Stari Grad Lukavec i Veseli Prigorci.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

Limačice Maraton kluba na tronu u Varaždinu

Ništa manje uspješni nisu bili niti Limači

Objavljeno

on

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever u Varaždinu Maraton klub Velika Gorica pokazao je dominaciju u kategoriji Limačica na utrci od 600 m, gdje su sva tri postoja zauzele članice Kluba. Najviše postolje zauzela je Tena Petračić s vremenom 1:45,50, dok su srebro i broncu odnijele Hana Tašaković (1:52,12) i Livia Debelić (1:53,03). Tara Petračić utrku je završila na 4. mjestu s vremenom 1:55,28.

Ništa manje uspješni nisu bili niti Limači. Ivan Aščić Toma na utrci od 600 m zauzeo odlično 3. mjesto s vremenom 1:57,48.

Konačno, mlađa juniorka Nina Vuković osvojila je zlato na utrci od 1500 m s vremenom 5:00,58.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Načelnik goričke policije upozorio na pogoršanje stanja u prometu

Najavljuje kako će policija provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane poziva na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa

Objavljeno

on

Od početka godine na području policijske postaje Velika Gorica došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu, upozorava načelnik goričke policije Perica Malić, ističući kako se u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine broj prometnih nesreća povećao za 35,82 posto (2018-383 prometne nesreće, 2017-282 prometne nesreće).

“Uz negativan trend povećanja broja prometnih nesreća došlo je do negativnog povećanja broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 6,49 % 2018-82 prometne nesreće,od čega prometne nesreće sa povrijeđenim sudionicima u kojima su 29 sudionika zadobila teške tjelesne i 75 lakše ozlijeđena sudionika i 2017 -77 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 19 sudionika zadobio teške tjelesne povrede i 81 lakše ozlijeđena sudionika. Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima također je veći za 300%, u 2018-4 prometne nesreće u kojoj su 1 putnik u osobnom vozilu, 2 vozača motocikla i 1 vozač traktora smrtno stradali, dok u promatranom periodu 2017-1 prometna nesreća u kojoj je 1 motociklist smrtno stradao”, kaže Malić.

Policija najavljuje kako će provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane pozivaju na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno