Poveži se s nama

CityLIGHTS

Domaće tek ubrane jagode lokalnih uzgajivača Goričani mogu naći na 10 lokacija u gradu

Objavljeno

Na 10 mjesta u Velikoj Gorici od danas se mogu kupiti domaće goričke jagode u sklopu manifestacije 15. ‘Dani jagoda u Velikoj Gorici’ koja će trajati do 30. lipnja.

 

“Drago mi je da već tradicionalno u našem gradu imamo Dane jagoda i tako potičemo domaću velikogoričku proizvodnju. Građanima smo ponudili kvalitetan i dobar proizvod koji mogu kupiti od Trga Stjepana Radića do Tržnog centra, na 10 punktova u gradu”, rekao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

 

Dani jagoda (5)

 

Proizvođači jagoda kažu kako kupci već dobro poznaju sorte jagoda i traže one koje im najbolje odgovaraju, a tome su se prilagodili i sami proizvođači.

 

“Proizvodnju jagoda čitav niz godina potiču Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija i upravo zbog toga proizvođači su uspijevali podizati sve veće nasade. Zahvaljujući ovakvim prodajama gdje su zastupljeni svi gorički proizvođači, jedan dio jagoda se uspije prodati. Idealno je da se jagoda koja se taj dan ubere, isti dan dođe i do stola i to je prednost nas proizvođača iz Gorice i okolice. Tu jedino veliki proizvođači imaju malo problema”, objasnila je Božica Jankeš, tajnica Udruge uzgajivača jagoda iz Velike Gorice.

 

Dani jagoda (6)

 

Otvaranje ‘Dana jagoda u Velikoj Gorici’ popratio je nastup FA Turopolja, a građani su mogli kušati domaće jagode, zasladiti se kolačom od jagoda te osvježiti pjenušcem.

 

“Broj proizvođača jagoda na našem području opada, prije ih je bilo 20-ak, sad ih ima 10, a sad između 5.000 i 50.000 sadnica što je oko 50 tona jagoda. Bilo bi nam drago da ih ima i više. Grad sufinancira nabavu sadnica, plastenika i navodnjavanje. Ovakve manifestacije im pomažu da što prije dođu do kupaca jer ne moraju putovati”, rekao je dogradonačelnik Stjepan Kos.

 

Dani jagoda u Velikoj Gorici

CityLIGHTS

Koncertom Najboljih hrvatskih tamburaša na Tuđmancu započinju Goričke večeri

Besplatnim koncertom na otvorenom započinje tradicionalna kulturna manifestacija Pučkog otvorenog učilišta

Objavljeno

on

Nekadašnji Zlatni dukati, a danas Najbolji hrvatski tamburaši vjerojatno su naš najpoznatiji tamburaški sastav. Upravo će oni besplatnim koncertom na Dan državnosti, 30. svibnja, otvoriti Goričke večeri, kulturnu manifestaciju koju svake godine organizira Pučko otvoreno učilište u suradnji s brojnim udrugama i ustanovama. Vranac, Sve ću prodat sutra i Divne godine pjesme među najpoznatijim su pjesmama Najboljih hrvatskih tamburaša, a Goričani će ih moći uživo čuti u subotu u Parku dr. Franje Tuđmana. Koncert počinje u 20.30 sati i besplatan je za sve građane.

– U slučaju lošeg vremena, koncert selu u dvoranu Gorica Pučkog otvorenog učilišta – poručuju organizatori.

 

 

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

U centru Gorice: Skinite cipele i uživajte u igrama i rekreaciji na pijesku

Najveći pješčanik za djecu, odbojka, nogomet i rukomet na pijesku, terapeutsko hodanje i tai chi…ponešto za sve dobne skupine

Objavljeno

on

Odmah do popularnog betonca u Cvjetnom naselju, izgrađena je pješčana arena, koja je od prije 2 tjedna i otvorena. Mjesto je to za rekreaciju na pijesku, a radi se o većem i boljem terenu nego što je bio onaj uz Osnovnu školu Eugena Kumičića.

– Tu se održava mnogo zabave, rekreacije i mnogo toga za djecu i odrasle. Ljudi su to već prepoznali. Dođeš tamo, ostaviš dijete, zaboraviš na dijete i da ga uopće imaš – šale se Domagoj Sučić i Samir Omerović iz Društva za sportsku rekreaciju Kop Tur.

Foto: Facebook.com/Kop Turić

Vikendom od 8 do 9 ujutro termin na pijesku rezerviran je za starije sugrađane, koji se mogu uključiti u terapeutsko hodanje ili tai chi. Subotom i nedjeljom od 9 do 12 sati pješčana arena pretvara se u veliki pješčanik za dječju igru, subotom Društvo za sportsku rekreaciju Kop Tur organizira “šašavi poligon”, odbojku, nogomet te rukomet na pijesku, a nedjelja je predviđena za rekreaciju za djecu.

– Fora je. Dođete u centar Gorice i skinete tenisice kao da ste na nekoj plaži – objasnili su iz Kop Tura.

Od 12 do 13 sati je škola odbojke za najmlađe, a nakon toga kreće rekreacija, odnosno sportovi na pijesku. Sve ostale informacije o programima pogledajte na Facebook stranici Pješčana arena.

Sve će trajati do kraja ljeta, pa organizatori najavljuju kako će od svoje pješčane arene napraviti Copacabanu.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Vjenčanja u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svijet vjenčanja je bio globalno i doslovno zahvaćen epidemijom korona virusa. Strah od širenja virusa, službene zabrane okupljanja i mnoge nedoumice izazvane izvanrednom epidemiološkom situacijom bila su realnost koja je izazivala brojna pitanja i razmišljanja kod mladenaca.

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke, još uvijek važeće: Vjenčanja se održavaju isključivo u krugu obitelji, svjedoka, predstavnika službene osobe te predstavnika vjerske zajednice. Kako je to izgledalo na vjenčanjima (prije odnosno poslije sklapanja braka u matičnom uredu) jučer u Velikoj Gorici, možete donekle vidjeti iz ovih fotografija.

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Službenoj ceremoniji osim mladenaca i kumova nazočni su bili samo najuži članovi obitelji. Fešta će biti također samo za obitelji i rodbinu u obiteljskim prostorima.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno