Poveži se s nama

Crna kronika

Dolaskom sunca, plavci u akciji za petama pješacima

Velikogorička policija tijekom tjedna utvrdila je ukupno 15 prekršaja vezanih uz provedbu akcije „Zaštita pješaka“

Objavljeno

U predviđenom vremenu provedbe ove akcije utvrđeno je ukupno 15 prekršaja, od kojih  se 14 odnosi  na nepropisan prelazak  preko zebre, dok je na semaforu svjetlilo crveno svijetlo za pješake. Utvrđen je i jedan prekršaj vozača koji nije propustio pješake na označenom pješačkom prijelazu.

Pješacima koji su uhvaćeni u prekršaju izdana su pisana upozorenja, dok je vozaču uručena Obavijest o počinjenom prekršaju.

-Za vrijeme provođenja akcije bilo je utvrđeno pet drugih prometnih prekršaja, no nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika- javili su nam su iz policije.

Crna kronika

Napisano sedam kazni zbog nekorištenja pojasa

Policija jučer pojačano nadzirala pojas, mobitel i dječje sjedalice

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena preventivno–represivna akcija ‘Pojas, mobitel i dječje sjedalice’. Policija je kaznila šest vozača i jednog putnika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Nastavi čitati

Crna kronika

Susjed spriječio provalnika u namjeri da uđe u kuću

Kada je shvatio da je uočen, dao je petama vjetra i pobjegao u nepoznato

Objavljeno

on

Kako su dobrosusjedski odnosi važni najbolje govori prošlotjedni događaj koji se dogodio u breškom naselju Opatija. Nepoznati muškarac odlučio je 4. studenog iskoristiti odsutnost ukućana, kako bi provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje. Lopov je kroz dvorište došao do stražnje strane kuće, prišao balkonskim vratima i pokušao ih obiti. U tom trenutku opazio ga je susjed, što je spriječilo provalnika da uđe u kuću. Kada je shvatio da je uočen, lopov je dao petama vjetra i pobjegao u nepoznato.

Nastavi čitati

Crna kronika

U kasnim noćim satima provalio u pečenjaru

Iz blagajne ukrao kovanice

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći sa subote na nedjelju provalio, između 22 i 7,40 sati ujutro, provalio je u pečenjaru u Ulici Slavka Kolara 2A.

– Nepoznati počinitelj prikladnim predmetom razbio je staklo stijenke prodajnoga pulta i kroz nastali otvor ušao u unutrašnjost. Iz registra blagajne izvršio je potom krađu oko 100 kuna pologa u raznim kovanicama – rekao nam je Nikica Ljubanović iz PP velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno