Poveži se s nama

Moja županija

Dokumentarni film prikazao ljepote i zanimljivosti šume Žutice

Objavljeno

U Ivanić-Gradu je održana premijera dokumentarnog filma “Čudesna šuma Žutica između dvije poplave”. Autor filma je Zoran Ožetski, a izdavač Javna ustanova Zeleni prsten.

“Ideja je potekla od moje impresije, zapravo zaljubljenosti u šumu i želje da nepoznate detalje o Žutici približim širem gledateljstvu. Siguran sam da će neke vrste koje su prikazane u filmu neki ljudi prvi puta vidjeti”, komentirao je Ožecki, koji je film počeo snimati 2014. godine. Najviše kadrova snimio je 2015. i 2016., a ono što je nedostajalo, zbog nepredvidivosti šume, snimio je prošle godine u proljeće.

Šuma Žutica dio je Europske ekološke mreže Natura 2000 i druga je najveća nizinska šuma u Hrvatskoj. Njezina vrijednost ne ogleda se samo u bogatoj biološkoj raznolikosti, već i u činjenici da je Žutica prirodna retencija čija je svrha zaštititi naselja uz rijeku Savu od poplava.

“Žutica je posebna i u mnogočemu se razlikuje od ostalih zaštićenih područja. S obzirom da su ova i iduća godina proglašene godinama prirodnih retencija u Zagrebačkoj županiji, osim ovoga filma, poseban naglasak bit će na kvalitetnom upravljanju šumom Žutica”, rekla je Martina Glasnović, ravnateljica JU Zeleni prsten.

 

Moja županija

U Zagrebačkoj županiji se nastavlja niz bez novozaraženih

To je 10. dan zaredom da nema novih slučajeva

Objavljeno

on

Danas je 10. dan kako u Zagrebačkoj županiji nema novooboljelih osoba od novog koronavirusa, javlja Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Ukupno su do sada izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Županijski Zavod za javno zdravstvo: U posljednja 24 sata nema novooboljelih

Brojke su iste kao i jučer

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno