Poveži se s nama

CityLIGHTS

Dokaz da i mladi ljudi čuvaju tradiciju – glavna zvijezda kobasijade 17-godišnja Ellena Opetuk!

Ellena: ‘Ponosna sam na obiteljsko naslijeđe i tradiciju svoga kraja’

Objavljeno

Održana je treća  Buševska kobasijada, po prvi puta u odličnoj organizaciji Društva žena Buševec, koje su nam svojim vrijednim rukama i kulinarskim vještinama približile turopoljske delicije naših starih, od bučnice pa do ‘fanjkov’, te bijelih i kukuruznih žganaca.

– Od prethodne kobasijade u Buševcu prošlo je četiri godine, te smo mi žene udružile snage i odlučile preuzeti ovu hvalevrijednu manifestaciju, s glavnim ciljem da se ova naša prekrasna tradicija nastavi. Odaziv je odličan, ponosna sam na ovu slogu i volju koja nikada ne izostaje – istaknula je predsjednica Društva žena Buševec, Lidija Rožić.

Ovogodišnjem natjecanju pristupilo je 12 kandidata. Tročlani žiri, koji su činili Morić Marko, Bedeković Ivan i Robić Ivan, a koji i sami posjeduju višegodišnje iskustvo u izradi, istaknuli su kako im je pri ocjenjivanju kobasica bilo jednako bitno kakav je njihov presjek, boja, okus i miris. Nakon iscrpnog i detaljnog kušanja, žiri je jednoglasno donio odluku. Treće mjesto na kobasijadi  odnio je Stjepan Car, drugoplasirani je Alen Lukačević, a glavna zvijezda ovogodišnje kobasijade je mlada djevojka Ellena Opetuk.

Ova kobasijada zasigurno je posebna po tome što je pobjedu odnijela 17-godišnja djevojka Ellena Opetuk, dokazavši svojim primjerom kako se receptura izrade kobasica čuva naraštajima.

– Budući da godinama u obitelji ulažemo veliki trud, moj otac, koji je inače mesar, prenio je na mene ljubav prema selu i tradiciji, te sam s radošću, ponosom i moralnom obavezom prema njemu, primila ovu nagradu, koja me motivira da se trudimo još i više – izjavila je prvoplasirana Ellena Opetuk.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Goričani uz glazbu i kuhano vino dočekali 2020. godinu na otvorenom

Objavljeno

on

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Brojni Goričani su u organizaciji Grada Velike Gorice i Turističke zajednice Velike Gorice na otvorenom na prostoru kod Muzeja Turopolja dočekali 2020. godinu. Kuhano vino i glazba Tamburaškog sastava Harmonija poticali su raspoloženje građana koji su odlučili dočekati novu godinu izvan toplih domova odnosno gastronomskih destinacija. Nakon odbrojavanja (vodila ga je moderatorica Ana Katuluć) odnosno početka 2020. godine i velikog vatrometa, okupljenim građanima obratio se gradonačelnik Dražen Barišić, u društvu s predsjednicom Turističke zajednice Miladom Mesarić.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gradonačelnik je bio kratak, kao i prije godinu dana, zaželio svim svojim sugrađanima da ostvare sve svoje osobne želje i da im njihovo ispunjenje učini život mnogo ugodnijim. Iako je Harmonija nakon gradonačelnikove čestitke nastavila svirkom i pjesmom, prostor ispred pozornice ubrzo se prorijedio.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Drugačija situacija je bila u punim goričkim lokalima, gosti su u slavljeničkom raspoloženju svoje druženje produžili do ranih jutarnjih sati.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Najmlađi su dočekali Novu 2020. godinu prije ponoći

Objavljeno

on

31.12.2019. Velika Gorica. Dječji doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Novu 2020. godinu najmlađi su sa svojim roditeljima, djedama i bakama dočekali večeras već od 17 sati na prostoru kod Muzeja Turopolja. Dječji doček nove godine počeo je interaktivnom novogodišnjom pričaonicom za djecu ”Pričom te zovem”, u kojoj su djeca oduševljeno sudjelovala. Pričaonicu je vodila moderatorica, glumica i plesačica Ana Katulić.

31.12.2019. Velika Gorica. Dječji doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon toga uslijedila je atraktivna ‘vatrena’ predstava ”Vatreni show Triko Cirkus Teatra”. Trikovi i egzibicije maestra s vatrom bili su popraćeni velikom pozornošću i dugim pljeskom.

31.12.2019. Velika Gorica. Dječji doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Za kraj je izveden veliki vatromet, a zadovoljna djeca su sa svojim najmilijima krenuli doma i sanjati će dječje snove kada im Nova godina u ponoć pokuca na prozor.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno