Poveži se s nama

Najave

Do petka prijave za Turopoljsku milju

Cilj je približiti prirodna i kulturna dobra koja se skrivaju u ravnicama, brdima i šumama našeg predivnog Turopolja

Objavljeno

Pred nama je 3. cikloturistički maraton “Turopoljska Milja” koji će se održati u subotu, 30.lipnja.  On-line prijave moguće su do petka, 29.06. ili osobno na dan održavanja biciklijade na startu, do 09:30.

Milja je duga 55 kilometara, a ruta je sljedeća: Pleška 38, Velika Gorica (CB Bambus) – Novo Čiče – Vukovina – Turopoljski Lug – Peščenica – Gornji Vukojevac – Pustike – Krušak – Ključić brdo – Mala Buna, a cilj je ponovo Pleška 38. Okupljanje je u 8 sati ujutro, a start u 10 sati.

Turopoljska milja i ove se godine vozi pod motom „UPOZNAJ BOLJE TUROPOLJE“ a cilj joj je približiti prirodna i kulturna dobra koja se skrivaju u ravnicama, brdima i šumama našeg predivnog Turopolja.

HOTNEWS

Jeste li znali? Za 104 dana hodanjem kroz Hrvatsku…

2109 kilometara od Iloka do Prevlake – Nikola Horvat predstavlja knjigu o Croatian Long Distance Trailu

Objavljeno

on

Nikola Horvat će doživljaje i iskustva s hodanja kroz Hrvatsku ispričati 26. veljače u 19 sati, u Vijećnici POU VG, te pokazati kroz video i foto sadržaje. Naime, s grupom istomišljenika osnovao je udrugu Long Distance Trail Hrvatska koja je marljivo radila na trasiranju onoga što će postati najduža i gotovo jedina dugoprugaška staza za hodanje u Hrvatskoj.

Ideja zbog koje je knjiga  ‘Upoznaj Hrvatsku osobno:Teslin priručnik za hodače’ nastala, bilo je prethodno iskustvo autora koji je propješačio najpoznatiju takvu stazu u svijetu – Pacific Crest Trail. Stoga se ista može smatrati svojevrsnim priručnikom kako bi se drugi potencijalni hodači upustili u avanturu dugačku 2109 kilometara – od Iloka do Prevlake.

Ovaj priručnik je namijenjen apsolutno svima, neovisno o iskustvu u hodanju na duge staze, a koji sadrži mnoštvo informacija korisnih za Croatian Long Distance Trail.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Kako pobijediti tremu i pretjeranu samokritičnost…

Ne kaže se uzalud – ‘kako zračiš, tako privlačiš’

Objavljeno

on

Interaktivno predavanje “Pogled u sebe”, održat će Petra Siladi Fitzi, edukantica transakcijske analize. Na ovom predavanju će se razgovarati zašto o sebi imamo lošu sliku i kako se naučiti voljeti, jer to je ključ da nas i okolina prihvaća. Ne kaže se uzalud – ”kako zračiš tako privlačiš”. Održat će se 21. veljače u 19.30 sati.

Ukoliko ste oduvijek htjeli imati slike kao sa naslovnice, ili ste naprosto ljubitelj fotografije, GKM će Vas u organizaciji zajedno s Record Team-om u 19 sati 25. veljače naučiti kako ovladati Photoshopom. Nemojte se obeshrabriti jer je razina složenosti prilagođena početnicima!

Naša Turopoljka, svestrana novinarka i glumica Ana Katulić, u okviru predavanja “Govorništvo u praksi: javni nastup i govorna elegancija” otkrit će nam kako eliminirati tremu kroz disanje i glumačke tehnike, ovladati umijećem govorništva, koristeći pritom vlastite karakterne adute, po kojima ćemo se izdvojiti iz mase. Događaj se održava 27. veljače s početkom u 20h.

Da mjesec veljača ne bi prošao samo u znaku ‘Dana zaljubljenih’, Gorički Klub mladih potrudio se organizirati šarolika predavanja, uvelike korisna za rad na sebi kao pojedincu.

Nastavi čitati

Najave

U knjizi progovorila o borbi života

Autorica u knjizi ‘Ogrtač’ otkrila kako je pobijedila karcinom

Objavljeno

on

Na Matičinom četvrtku sutra u 19 sati autorica Snježana Strbad predstavit će svoju knjigu ‘Ogrtač’. Objavila ju je u vlastitoj nakladi i u njoj govori o svojoj životnoj borbi, koju je izborila, protiv karcinoma.

– Svojim pozitivnim životnim stavom i odlučnošću da ustraje svladala je bolest i spremna je podijeliti svoje iskustvo sa svima nama, a pogotovo s onima koji se suočavaju s istim problemom. Knjiga će se moći nabaviti na predstavljanju, a prihod od njezine prodaje odlazi u humanitarne svrhe i namijenjen je za Udrugu „Krijesnica“ i Udrugu „Jak kao Jakov“ koje pružaju podršku i pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima – najavili su predavanje iz goričke Matice hrvatske.

O knjizi će govoriti recenzentica Andreja Talan Pavić, čitateljica Anica Regvar i autorica Snježana Strbad. Za glazbenu kulisu bit će zaduženi članovi KUD-a Ščitarjevo. Predstavljanje će se održati u Muzeju Turopolja, sutra od 19 sati.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno