Poveži se s nama

Vijesti

Počet će gradnja šetnice od Gradića do Petrovine i pump track staze, a u planu su i dva nova rotora

Za pješačko-biciklističke staze do Starog i Novog Čiča te do Male Bune planirana su tek sredstva za projektnu dokumentaciju

Objavljeno

Grad Velika Gorica objavio je plan gradnje komunalne infrastrukture nerazvrstanih cesta, javnih prometnih površina, parkirališta, zelenih površina, građevina i uređaja javne namjene, groblja, građevina i krematorija za 2020. godinu.

Do kraja ove godine tako je u planu izraditi projektnu dokumentaciju te izgraditi dva nova rotora, jedan na križanju Sisačke, Trga kralja Tomislava te Trga kralja Petra Krešimira, a drugi na križanju Matoševe i Ulice Ljudevita Posavskog. Grad planira i rekonstruirati Ulicu Petra Zrinskog na Plesu, od Plepelićeve do Frankopanske, a u planu je i parcelacijski elaborat za drugi dio te ulice, od Frankopanske do Pleške. Plan je urediti i dio Ulice A.K. Miošića, od križanja s Kolarevom do Kurilovečke ulice. Plan je i izgraditi produžetak Ulice Matije Gupca u Kurilovcu.

Nadalje, za izgradnju prometnice S2 u Vukovinskom polju predviđeno je 10 milijuna kuna rezervirano, dok će 100 tisuća kuna koštati rekonstrukcija Školske ulice u Donjoj Lomnici. Uređivat će se i Trg Majke Hrvatice u Velikoj Mlaki, a za to je iz proračuna rezervirano 210 tisuća kuna. U planu je i gradnja Parka monsignora Ladislava Loine u Lukavcu te uređenje Pakra šetalište Franje Lučića.

Prema planu gradnje, prometnu dokumentaciju napravit će se i za pješačko-biciklističku stazu od Velike Gorice do Groblja Kušanec te dalje do Male Bune, a dokumentaciju će se napraviti i za pješačko-biciklističku stazu na potezu od Velike Gorice do jezera Čiče, kao i od raskrižja za Novo Čiče do Starog Čiča. Pješačka staza vrijedna 390 tisuća kuna do kraja godine trebala bi povezati Gradiće i Petrovinu. U planu za ovu godinu je i  pump track staza, namijenjena rekreaciji (biciklistima, skateboarderima i rollerima), koja se planira graditi uz Rakarsku cestu. Cijena joj je 860 tisuća kuna.

Groblje u Dubrancu do kraja 2020. godine dobit će oproštajnu građevinu, trg i stazu, proširit će se groblja u Ščitarjevu i Novom Čiču, završiti izgradnja oproštajne građevine na Groblju Kušanec, a oproštajnu građevinu će dobiti i Groblje Šiljakovina.

Vijesti

U Gradićima ulovljen 60-godišnjak s 2,16 promila

Na triježnjenju je bilo troje vozača, a dvije osobe policija je uhitila

Objavljeno

on

Čak 30 prometnih prekršaja zabilježila je gorička policija tijekom proteklog vikenda tijekom svojih najavljenih akcija “Alkohol i opojne droge” te “Brzina”. Najveći broj prekršaja odnosio se na vožnju pod utjecajem alkohola, a kaznu je zbog toga dobilo devet vozača. Neslavnu titulu vikend-rekordera na našem je području zaradio 60-godišnjak kojeg je policija zaustavila u subotu oko 21 sat u Ulici kralja Tomislava u Gradićima kod kućnog broja 103. U organizmu je imao 2,16 promila alkohola te mu je policija oduzela vozačku i odvela ga na triježnjenje u policijsku postaju.

– 60-godišnjak nije recidivist i protiv istog je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu. Osim njega, još su dvije osobe tijekom trajanja akcija smještene u posebnu prostoriju do otriježnjenja, dok su dvije osobe uhićene i prepraćene dežurnom sucu na nadležni sud – kazali su iz policije.

Osim vožnje pod utjecajem alkohola, policija je ispisala i pet kazni zbog prebrze vožnje, jednu kaznu zbog vožnje bez položenog ispita, pet zbog nekorištenja pojasa, četiri zbog nepravilnog korištenja mobitela tijekom vožnje te još šest ostalih prekršaja iz domene prometa.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Pao s četiri metra visine i teško se ozlijedio

Liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju.

Objavljeno

on

Kako javlja Policijska uprava zagrebačka jučer oko 14 sati u Velikoj Gorici, dok je u poduzeću obavljao poslove na demontaži kontejnera, 64-godišnji zaposlenik je pao s visine od oko 4 metra i teško se ozlijedio.

Liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju.

Nastavi čitati

Vijesti

Pavasović Visković: ‘Bit će zanimljivo vidjeti kako će USKOK dokazati da je Barišić uštedom javnog novca nanio štetu’

Tijekom sljedećeg tjedna razgovarat će se o mogućoj ostavci.

Objavljeno

on

U RTL-u Danas gostovao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković koji brani velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića koji je uhićen u sklopu afere Janaf, prenosi rtl.hr.

Rekao je da će tijekom ovog tjedna s klijentom razgovarati o mogućoj ostavci na mjesto gradonačelnika. -Što ćemo odlučiti, vidjet ćemo. Ne žurimo nigdje jer je Barišiću određen određen istražni zatvor i zbog utjecaja na svjedoke, a ima 40-ak svjedoka. S tom  radnjom ne treba žuriti.- kazao je.

-Nisam ovdje da se bavim njegovim moralnim razlozima, ali u ovom trenutku njegova ostavka ne bi imala bitne pravne reperkusije.- kazao je.

Pavasović je objasnio za što se tereti Barišića.

-Njegova pozicija je interesantna. Njega se nigdje ne tereti da je sebi pribavio imovinsku korist niti mu je ona bila obećana niti je u budućspodinu koji je imao tvrtku, da dobije, odnosno da na natječaju da 30 milijuna kuna povoljniju ponudu od sljedećeg najboljeg ponuđača.- pojasnio je Pavasović Visković.

-To na prvu zvuči nelogično i to je nelogično jer je na taj način ušteđen određen javni novac. Bit će vrlo interesantno što će se događati u postupku i kako će USKOK dokazati da je tako što je uštedio neki novac nanio neku štetu i nekome nezakonito pogodovao.

Otkrio je da će Barišića posjetiti sutra ujutro te kazao da je uvijek opcija nadopuna obrane, ali da još ne znaju hoće li je iskoristiti.

 

 

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno