Poveži se s nama

Vijesti

Dnevnik jednog pacijenta: Kako sam otkrio ono dobro u našem zdravstvu…

Svjestan sam težine svoje bolesti, ali nastojim i dalje širiti optimizam, zdrav ljudski odnos, ljubav i poštenje. I glas o svim onim dobrim ljudima koji me okružuju u ovim trenucima…

Objavljeno

Na svaki eventualni i najmanji kiks Zdrastva u Hrvatskoj, zvone medijska zvona na uzbunu i puca se iz svih raspoloživih arsenala. Možda ponekad i ima razloga. Suprotni pozitivni primjeri doživljavaju se pod normalno. E, pa moraju se izdvojiti i takvi odnosi, koji pacijentima podižu vjeru u ljudskost i budućnost.

Potpisnik teksta kod liječnika nije bio gotovo 70 godina, a sad su krenuli ozbiljni problemi. Gotovo već pet mjeseci redovit sam gost KBC Rebro, a najviše klinike za urologiju u takozvanoj bijeloj zgradi. Ništa neobično, jedan sam od mnogih. Odnos doktora medicine specijalista za urologiju Bojana Čikića i sestre Gordane Goge Hajdarović je vrhunski i za svaki primjer, pa mislim da zaslužuje objavu za javnost!

Potrajalo bi nabrajati pozitivne karakteristike dok rade jedne od najtežih i najodgovornijih poslova i hvala im na tome. Molbu dotičnima za medijsku pohvalu i javnu zahvalu, dobili smo tek na veliko inzistiranje, a nije to mišljenje samo jednog pacijenta. Dok čekamo na red, naslušali smo se sličnih razmišljanja ostalih pacijenata i odlučili ih prezentirati javnosti.

Nisu oni jedini u Zdrastvu za primjer. Sanja na biopsiji je super pristupačna, doktorica opće prakse u Novom Čiču Anita i sestra Tanja također za pet, a sigurno ih ima još bezbroj. I na kraju, ovo nije nikakvo takozvano upucavanje. Svjestan sam težine svoje bolesti, ali nastojim i dalje širiti optimizam, zdrav ljudski odnos, ljubav i poštenje. Ako ima drugačijih, možda im pomogne ovakav stav i razmišljanje, da se promjene.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Sajmište se vraća u normalu, opet nudi sve

Objavljeno

on

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlog petka (15. svibnja) kada je sajmište bilo ponovo otvoreno ublažavanjem epidemioloških mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa, prometnica od Fabijačićeve do Reciklažnog dvorišta bila je prijepodne ispunjena vozilima, kako parkiranim tako i onima u pokretu.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas (22. svibnja) spomenuta je prometnica u nekim trenucima bila totalno zakrčena, vozila su bila parkirana na sve strane, slobodnog mjesta ni za lijek. To je bio znak da su se na sajmište vratili prodavači odjeće i obuće, tehničke robe i svega onoga što karakterizira sliku sajmišta svakog petka. Kada tome dodate kupce i znatiželjnike, onda stječete dojam da sve vrije kao u košnici.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Istina, ima još slobodnog prostora za štandove, ali nema sumnje, sajmište se vraća u normalu i opet nudi sve. Ipak, još uvijek dominira velika ponuda flanci povrća i cvijeća te velike količine voća i povrća.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno