Poveži se s nama

Vijesti

Djeca za djecu: Klinci iz Čiča skupili poklone za Lekenik i Novu budućnost

Cilj osvijestiti važnost međusobnog pomaganja i osjećaja solidarnosti prema onima kojima je to potrebno i koji su usamljeni u dane Adventa, kažu iz OŠ Novo Čiče

Objavljeno

Tijekom mjeseca prosinca naši učenici i djelatnici sudjelovali su u humanitarnoj akciji “Djeca za djecu”, u kojoj smo prikupljali slatkiše i školski pribor za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, rekla nam je Jelena Šaban, knjižničarka u OŠ Novo Čiče.

Objasnila nam je i kako je krenula njihova akcija…

– U boravku smo 20. studenog obilježavali Međunarodni dan djece kroz razgovor i prigodnu radionicu, s ciljem podizanja svijesti o zaštiti dječjih prava u svijetu i informiranjem o uvjetima u kojima druga djeca žive. Tijekom radionice javila se ideja da i mi nekako pomognemo našim vršnjacima. Sve je počelo kroz uključivanje u projekt “20 dana dobrote”, čiji je cilj osvijestiti važnost međusobnog pomaganja i osjećaja solidarnosti prema onima kojima je to potrebno i koji su usamljeni u dane Adventa – objasnila je Jelena i nastavila:

– Ideja je prerasla u plan, na inicijativu učiteljice Lucije Stepanić pronašli smo dvije udruge kojima smo odlučili uljepšati božićno razdoblje, SOS Dječje selo Lekenik i Udruga Nova Budućnost u Velikoj Gorici. Nakon što je učiteljica Lucija sortirala prikupljene donacije, učenici produženog boravka uključili su se u punjenje vrećica za naše prijatelje te smo nakon par sati vrijednim ručicama uredili i pripremili 90-ak vrećica. Uz to, naši boravkaši napravili su i prigodne božićne razglednice koje smo također poslali.

U četvrtak su domar Fabrizio, psihologinja Kristina i knjižničarka Jelena vrećice su odnijeli u Novu budućnost, gdje su nestrpljivo i veselo dočekane i otvorene, a dječju radost bilo je teško izmjeriti.

– Nakon toga, uputili smo se u Lekenik, a vrećice su odmah po dolasku bile upućene u svaku od kuća u Dječjem selu. Uvjereni smo da će naši mali znaci pažnje za djecu značiti puno. Sve što smo prikupili premašilo je naša očekivanja i ovim putem zahvaljujemo svima koji su pokazali svoje veliko srce – rekla je Jelena Šaban i zaključila:

– Svima želimo sretan Božić i ugodne blagdane!

Vijesti

FOTO VIJEST Nestale ljuljačke s dječjeg igrališta u Kučama

Iz VG Komunalca potvrdili da nisu na popravku i da su se nalazile na svom mjestu tijekom posljednjeg mjesečnog nadzora

Objavljeno

on

U rubrikama crne kronike često čitamo o raznim krađama. Krađe parfema, novčanika, automobila pa čak i TOI TOI prijenosnih WC-a nisu neka novost. Pa ipak, željeli smo vjerovati da postoje stvari u koje se ne dira. Kome bi moglo pasti na pamet skinuti ljuljačke s drvene konstrukcije u Parku hrvatskih branitelja? Kako ne bi bilo zabune, ljuljačke nisu na popravku i nalazile su se na svom mjestu tijekom posljednjeg mjesečnog nadzora potvrdila nam je Arijana Mrkonjić, voditeljica Poslovne jedinice održavanja javnih zelenih površina.

Foto: Kristijan Kos

Žalosno je što dječja zabava i igra nije dugo potrajala na novouređenom dječjem igralištu.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Veliki iskorak u Etno naselju Novo Čiče

Ruši se stara učiteljska zgrada i gradi novi regionalni Centar za lan

Objavljeno

on

Stara učiteljska zgrada u Novom Čiču uskoro će biti srušena. Na mjestu građevine izgrađene 1897. godine, niknut će novi Centar za obradu lana. Vanjskim izgledom i gabaritima bit će identičan staroj zgradi, a unutrašnji prostor bit će prilagođen njegovim potrebama. Posjetitelji će tako, osim u ugodnom okolišu, moći uživati i u delicijama etno restorana koji bi se treba nalaziti u sklopu novoizgrađenog objekta. Za one željne dužeg odmora, tu će biti i smještajni kapaciteti za 15 osoba.

Vrijednost radova procijenjena je na tri milijuna kuna i trebali bi biti dovršeni početkom 2021. godine.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Raspored odvoza otpada za blagdane za sljedeću godinu

Prvog dana sljedeće godine, na Uskrsni ponedjeljak i na sam Božić neće se odvoziti otpad, dok će na sve ostale blagdane djelatnici VG Čistoće odrađivati svoj posao kao i svakog drugog dana

Objavljeno

on

Iz VG Čistoće objavili su obavijest o odvozu komunalnog otpada na blagdane u 2020. godini. Osim na datume koji su istaknuti u ovoj obavijesti, otpad će se odvoziti po uobičajenom rasporedu. Dakle, za Veliku Gospu, Tijelovo i na sve ostale praznike, promjena u odnosu na ostale dane neće biti.

NOVA GODINA
(srijeda, 1. siječnja 2020. godine)
Dana 1. siječnja 2020.godine, srijeda, neće se odvoziti komunalni otpad

Korisnicima usluge odvoza komunalnog otpada koji odvoz imaju jednom tjedno, srijedom, usluga će biti izvršena u subotu, 4.1.2020.godine, uz uzimanje svih dodataka (vrećica), isključivo i samo na dan odvoza,za naselja: Velika Mlaka, Gradići, Kurilovec, Pleso, Novo Čiče, Jagodno, Donje Podotočje, Ribnica, Poljana Čička dio, Mraclin, Ključić Brdo, Šiljakovina, Kozjača, Velika Buna, Mala Buna, Gustelnica.

USKRSNI PONEDJELJAK
(ponedjeljak, 13. travnja 2020. godine)
Dana 13. travnja 2020.godine, ponedjeljak, neće se odvoziti komunalni otpad

Korisnicima usluge odvoza komunalnog otpada koji odvoz imaju dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom, usluga će biti izvršena na dan slijedećeg redovnog odvoza, u četvrtak, 16.4.2020.godine, s izuzetkom stambenih zgrada kojima će usluga biti izvršena u utorak, 14.4.2020.godine, uz uzimanje svih dodataka (vrećica), isključivo i samo na naznačeni dan odvoza.

Korisnicima usluge odvoza komunalnog otpada koji odvoz imaju jednom tjedno, ponedjeljkom, usluga će biti izvršena u subotu, 18.4.2020.godine, uz uzimanje svih dodataka (vrećica), isključivo i samo na dan odvoza, za naselja Ogulinec, Donja Lomnica, Velika Kosnica, Mala Kosnica, Petina, Kobilić, Gudci.

BOŽIĆNI BLAGDANI, 1. dan, BOŽIĆ
(petak, 25. prosinca 2020. godine)
Dana 25.prosinca 2020. godine, petak, neće se odvoziti komunalni otpad

Korisnicima usluge odvoza komunalnog otpada koji odvoz imaju dva puta tjedno, utorkom i petkom, usluga će biti izvršena u utorak, 29.12.2020. godine, uključujući i stambene zgrade, uz uzimanje svih dodataka (vrećica), isključivo i samo na naznačeni dan odvoza.

Korisnicima usluge odvoza komunalnog otpada koji odvoz imaju jednom tjedno, petkom, usluga će biti izvršena u ponedjeljak, 28.12.2020.godine, uz uzimanje svih dodataka (vrećica), isključivo i samo na naznačeni dan odvoza, za naselja Okuje, Vukovina, Gornje Podotočje, Lazina Čička, Bapča, Črnkovec, Selnica Ščitarjevska, Lekneno, Trnje, Sasi, Novaki, Strmec Bukevski, Zablatje Posavsko, Sop Bukevski.

Kako naglašavaju iz VG Čistoće, novi raspored odvoza za 2020. biti objavljen najkasnije krajem godine.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno