Poveži se s nama

Vijesti

Direktor Hrvatskih voda i gradonačelnik najavili kada počinju radovi na projektu Aglomeracija

Nakon Donjeg Turopolja, u planu je riješiti i odvodnju u naseljima Čiče, Jagodno, Podotočje i Ribnica

Objavljeno

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i gradonačelnik Dražen Barišić danas su obišli gorički pročistač otpadnih voda koji će biti rekonstruiran projektom Aglomeracija Velika Gorica.

“Mislim da možemo zajednički izraziti zadovoljstvo dobre pripreme projekta Aglomeracija Velike Gorice koji zapravo rješava pitanje odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda velikogoričkog područja. Uzdamo se da smo dobro pripremili dokumentaciju i da ćemo pod jesen trebamo krenuti s radovima i nadati se uspješnom završetku projekta“, istaknuo je Đuroković te objasnio kako su trenutno u fazi ishodovanja posljednjih građevinskih dozvola, a u roku idućih mjesec dana objavit će natječaje vezane uz mrežu i pročistač otpadnih voda te potrebna vozila.

“Treba naglasiti da nećemo stati tu. Već smo u visokoj fazi pripreme za ostala područja našega grada, odnosno onaj posavski dio, Čiče, Jagodno, Podotočje i Ribnica, odnosno dio koji sada nije obuhvaćen, ali odmah nastavljamo dalje s njim tako da ćemo riješiti odvodnju cijelog grada”, rekao je gradonačelnik Barišić.

Vijesti

VIDEO Informacije gradskog Stožera civilne zaštite

Velikogorički komunalni sustav funkcionira normalno, a iz Stožera ponovili još neke informacije važne za građane

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije s današnjim danom na području Velike Gorice evidentirano je 17 oboljelih od korona virusa te još troje iz susjednih općina.

Iz goričkog Stožera civilne zaštite poručili su kako Dom zdravlja radi u svom gotovo punom kapacitetu, a sve što je potrebno možete obaviti telefonskim pozivom svom liječniku opće medicine. Kako kažu, velikogorički komunalni sustav funkcionira normalno, a ponovili su i još neke informacije važne za građane.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Preminula prva osoba (84) zaražena koronavirusom u Gorici

Zaraženo je 17ljudi u Gorici, u općinama još tri

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo u Gorici je  17 oboljelih od bolesti COVID-19, dok je još troje zaraženih koronavirusom u susjednim općinama.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice izvijestio je kako je preminuo 84-godišnjak zaražen koronavirusuom, inače onkološki bolesnik.

Nastavi čitati

Vijesti

Od sutra jedna promjena u prometu

Ne morate paliti svjetla na svom vozilu tijekom dana, osim vozača motocikala i mopeda

Objavljeno

on

Vozači motornih vozila od sutra ne moraju paliti svijetla tijekom dnevne vožnje, osim vozača motocikala i mopeda. No, svjetla će se morati paliti i po danu u slučajevima smanjene vidljivosti.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cesta vozači su dužni paliti svjetla na svojim vozilima od 1. studenog do 31. ožujka, ali ne i u drugom dijelu godine. Međutim prometni stručnjaci ističi kako je vozilo s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima bolje vidljivije i danju te tako i sigurnije za prometovanje.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno