Poveži se s nama

HOTNEWS

Diplomu će dobiti čak 129 studenata Veleučilišta

Objavljeno

Mnogi studenti Veleučilišta Velika Gorica dočekali su završetak svog studija. Stručni prvostupnici i specijalisti struke svečanu promociju imat će u subotu u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

 

Promocija 67 stručnih prvostupnika i specijalista struke počinje u 9:30, dok će dva sata kasnije svoju diplomu primiti 62 završna studenta Veleučilišta.

 

Na prvoj promociji nastupaju 48 završenih studenta preddiplomskog stručnog studija Upravljanje u kriznim uvjetima, devet završenih studenata preddiplomskog stručnog studija Održavanje zrakoplova i sedam studenata preddiplomskog stručnog studija Očna optika. Svoje diplome tada će preuzeti i tri specijalista struke specijalističkog diplomskog stručnog studija Krizni menadžment.

 

U 12:30 slijedi promocija 32 završena studenata preddiplomskog stručnog studija Održavanje računalnih sustava, 18 stručnih prvostupnika preddiplomskog stručnog studija Održavanje motornih vozila, te pet završenih studenata specijalističkog diplomskog stručnog studija Informacijski sustavi i sedam specijalista struke specijalističkog diplomskog stručnog studija Upravljanje logističkim sustavima i procesima.

HOTNEWS

MIG-ovi u akciji do petka

Letačke aktivnosti provodit će se od 11 do 16 sati

Objavljeno

on

Piloti 191. Eskadrile lovačkih aviona 91. krila do petka će provoditi redovite letačke aktivnosti. Zrakoplovi će letjeti iznad Zagrebačke, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-Moslavačke i Požeško-slavonske županije svaki dan od 11 do 16 sati. Tijekom vježbe moguća su probijanja zvučnog zida.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Gradski Stožer civilne zaštite preporučio pojačano čišćenje zajedničkih prostora u zgradama

Potrebno je povremeno dezinficirati ulaz, rukohvate i liftove

Objavljeno

on

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice apelira na stanare u stambenih zgradama da vode računa o pojačanom čišćenju zajedničkih prostora i povremenom dezinficiranju ulaza, rukohvata, liftova.

Upućuju se predstavnici stanara da navedene mjere dogovore i realiziraju putem svojih izabranih upravitelja zgrada.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Beba iz okolice Vrbovca rođena noćas u vozilu Hitne medicine!

Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19.

Objavljeno

on

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec noćas u 22:40 sati je upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak. Ekipa hitne medicinske pomoći s doktoricom Kristinom Vučemilo i medicinskim tehničarom Goranom Tvorićem, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu. Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s osobama sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola. Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Bolnički tim spremno je dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s dr.med. Miom Buršić, specijalizanticom ginekologije. Zdrava djevojčica  rođena je u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice. Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

Nakon testiranja je utvrđeno da majka nije pozitivna na COVID-19, te se s bebom uspješno oporavlja u KB Merkur!

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno