Poveži se s nama

HOTNEWS

Dinamo u zanimljivom finalu tijesno pobijedio Rijeku

Objavljeno

Finalnom utakmicom između Dinama i Rijeke, te istovremenu utakmicom za treće mjesto između Haladasa i Slaven Belupa završen je 18. tradicionalni međunarodni juniorski turnir pod novim nazivom Alpas Cup trofej Turopolja 2016. Ove godine bio je to vrlo jak turnir na kojem su uz domaćina Goricu sudjelovale najbolje juniorske momčadi iz Hrvatske, te ponajbolje momčadi iz susjednih Slovenije i Mađarske. Kao i svih prijašnjih godina Gorica je bila dobar domaćin što potvrđuju i vodstva svih klubova koja na turniru sudjeluju, a svake naredne godine turnir je još jači dolaskom novih zvučnih klubova iz zemlje i inozemstva. Tako se ove godine po prvi puta nakon dugog niza godina na turnir vratila Rijeka, a kao debitant na turniru pojavio se slovenski prvoligaš Bravo koji u svojim redovima ima čak šestoricu reprezentativaca Slovenije.

 

U današnjim polufinalnim utakmicama postignuti su slijedeći rezultati:

Dinamo – Haladas 5:0 (2:0)

Rijeka – Slaven Belupo 2:1 (1:1)

 

Finale
Dinamo – Rijeka 2:1 (2:0)

 

Utakmica za 3. mjesto
Haladas FC – NK Slaven Belupo 4:0 (3:0)

 

Nagrade najboljim pojedincima i momčadima podijelili su zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Ervin Kolarec, direktor reprezentacija u Hrvatskom nogometnom savezu Zorislav Srebrić, savjetnik gradonačelnika za sport Darko Ćopić, Darko Stanilović i Mario Brlek ispred nogometnog središta Velike Gorice, te predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Najbolji vratar – Dinko Horkaš – Dinamo
Najbolji strijelac (4 pogotka) – Kristijan Bistrović – Slaven Belupo i Gergo Dombi – Haladas Najbolji igrač – Tom Alen Tolić – Dinamo
• 1. mjesto – GNK Dinamo
• 2. mjesto – HNK Rijeka
• 3. mjesto – FC Haladas
• Fair-play – HNK Rijeka

 

galerija fotografija:

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno