Poveži se s nama

HOTNEWS

Dinamo u zanimljivom finalu tijesno pobijedio Rijeku

Objavljeno

Finalnom utakmicom između Dinama i Rijeke, te istovremenu utakmicom za treće mjesto između Haladasa i Slaven Belupa završen je 18. tradicionalni međunarodni juniorski turnir pod novim nazivom Alpas Cup trofej Turopolja 2016. Ove godine bio je to vrlo jak turnir na kojem su uz domaćina Goricu sudjelovale najbolje juniorske momčadi iz Hrvatske, te ponajbolje momčadi iz susjednih Slovenije i Mađarske. Kao i svih prijašnjih godina Gorica je bila dobar domaćin što potvrđuju i vodstva svih klubova koja na turniru sudjeluju, a svake naredne godine turnir je još jači dolaskom novih zvučnih klubova iz zemlje i inozemstva. Tako se ove godine po prvi puta nakon dugog niza godina na turnir vratila Rijeka, a kao debitant na turniru pojavio se slovenski prvoligaš Bravo koji u svojim redovima ima čak šestoricu reprezentativaca Slovenije.

 

U današnjim polufinalnim utakmicama postignuti su slijedeći rezultati:

Dinamo – Haladas 5:0 (2:0)

Rijeka – Slaven Belupo 2:1 (1:1)

 

Finale
Dinamo – Rijeka 2:1 (2:0)

 

Utakmica za 3. mjesto
Haladas FC – NK Slaven Belupo 4:0 (3:0)

 

Nagrade najboljim pojedincima i momčadima podijelili su zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Ervin Kolarec, direktor reprezentacija u Hrvatskom nogometnom savezu Zorislav Srebrić, savjetnik gradonačelnika za sport Darko Ćopić, Darko Stanilović i Mario Brlek ispred nogometnog središta Velike Gorice, te predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Najbolji vratar – Dinko Horkaš – Dinamo
Najbolji strijelac (4 pogotka) – Kristijan Bistrović – Slaven Belupo i Gergo Dombi – Haladas Najbolji igrač – Tom Alen Tolić – Dinamo
• 1. mjesto – GNK Dinamo
• 2. mjesto – HNK Rijeka
• 3. mjesto – FC Haladas
• Fair-play – HNK Rijeka

 

galerija fotografija:

 

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno