Poveži se s nama

HOTNEWS

Dinamična javna tribina kao uvod u sutrašnji AIRVG 2018

Glavni akteri hrvatskog zrakoplovstva na Veleučilištu Velika Gorica raspravljali o njegovom razvoju i problemima

Objavljeno

Kao jedan od potpisnika Povelje Velika Gorica- grad zrakoplovstva te kao uvod u sutrašnji AIRVG, Veleučilište Velika Gorica organiziralo je javnu tribinu pod nazivom „Hrvatska i zrakoplovstvo jučer, danas, sutra“.

„Namjera nam je bila da vidimo koje je sadašnje stanje zrakoplovstva, no i budući izazovi s kojima ćemo se susresti, kako i na koji način se pripremiti te koji su to zahtjevi i u civilnom i ratnom zrakoplovstvu koje moramo postići da postignemo bolji rezultat i da Grad stvarno postane grad zrakoplovstva.“, kazao je dekan Veleučilišta Ivan Toth.

Na tribinu su stigli predstavnici Hrvatskoj ratnog zrakoplovstva, Hrvatskog generalskog zbora, Međunarodne zračne luke Zagreb, Croatia Airlinesa, Zrakoplovno –tehničkog centra, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina, Fakulteta prometnih znanosti te drugi uzvanici koji su pitanjima i prezentacijama potpomogli raspravi i dinamičnoj atmosferi.

18.05.2018. Tribina VVG “Hrvatsko zrakoplovstvo jučer, danas, sutra”. Foto: Ivana Kovačević/Cityportal.hr

„Ja moram priznati da sam imao strah u početku hoćemo li se moći okupiti u ovom broju, no puno hvala. Ovo izuzetno puno znači ne samo za Grad Veliku Goricu i za Veleučilište, nego i za tradiciju i za poboljšanje sustava te razvoj zrakoplovstva u Hrvatskoj.“, poručio je svima prisutnima dekan Toth.

Najveći interes privukla je prezentacija pukovnika Željka Ninića, zapovjednika 91. zrakoplovne baze koji je preko vlastitog iskustva opisao koristi i kvalitete borbenog aviona 4. generacije, zrakoplova  F-16 iz Izraela.

Pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije, Domagoj Ilečić izrazio je zadovoljstvo: „Vjerujem da će ova tribina biti dodana vrijednost manifestaciji AIRVG, no i suradnji i razvoju zrakoplovstva na području Velike Gorice. Htio bih izraziti želju da ovo postane jedna tradicija i da se Zrakoplovni dan proširi u Zrakoplovne dane jer potencijala i prilika definitivno ima.“

18.05.2018. Tribina VVG “Hrvatsko zrakoplovstvo jučer, danas, sutra”. Foto: Ivana Kovačević/Cityportal.hr

Zanimanje za ovu temu je vidljivo, a svi zainteresirani to mogu doživjeti sutra od 11 sati kroz zanimljiv letački i izložbeni program na još jednom velikogoričkom aeromitingu na prostoru Zrakoplovno-tehničkog centra.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno