Poveži se s nama

HOTNEWS

Dinamična javna tribina kao uvod u sutrašnji AIRVG 2018

Glavni akteri hrvatskog zrakoplovstva na Veleučilištu Velika Gorica raspravljali o njegovom razvoju i problemima

Objavljeno

Kao jedan od potpisnika Povelje Velika Gorica- grad zrakoplovstva te kao uvod u sutrašnji AIRVG, Veleučilište Velika Gorica organiziralo je javnu tribinu pod nazivom „Hrvatska i zrakoplovstvo jučer, danas, sutra“.

„Namjera nam je bila da vidimo koje je sadašnje stanje zrakoplovstva, no i budući izazovi s kojima ćemo se susresti, kako i na koji način se pripremiti te koji su to zahtjevi i u civilnom i ratnom zrakoplovstvu koje moramo postići da postignemo bolji rezultat i da Grad stvarno postane grad zrakoplovstva.“, kazao je dekan Veleučilišta Ivan Toth.

Na tribinu su stigli predstavnici Hrvatskoj ratnog zrakoplovstva, Hrvatskog generalskog zbora, Međunarodne zračne luke Zagreb, Croatia Airlinesa, Zrakoplovno –tehničkog centra, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina, Fakulteta prometnih znanosti te drugi uzvanici koji su pitanjima i prezentacijama potpomogli raspravi i dinamičnoj atmosferi.

18.05.2018. Tribina VVG “Hrvatsko zrakoplovstvo jučer, danas, sutra”. Foto: Ivana Kovačević/Cityportal.hr

„Ja moram priznati da sam imao strah u početku hoćemo li se moći okupiti u ovom broju, no puno hvala. Ovo izuzetno puno znači ne samo za Grad Veliku Goricu i za Veleučilište, nego i za tradiciju i za poboljšanje sustava te razvoj zrakoplovstva u Hrvatskoj.“, poručio je svima prisutnima dekan Toth.

Najveći interes privukla je prezentacija pukovnika Željka Ninića, zapovjednika 91. zrakoplovne baze koji je preko vlastitog iskustva opisao koristi i kvalitete borbenog aviona 4. generacije, zrakoplova  F-16 iz Izraela.

Pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije, Domagoj Ilečić izrazio je zadovoljstvo: „Vjerujem da će ova tribina biti dodana vrijednost manifestaciji AIRVG, no i suradnji i razvoju zrakoplovstva na području Velike Gorice. Htio bih izraziti želju da ovo postane jedna tradicija i da se Zrakoplovni dan proširi u Zrakoplovne dane jer potencijala i prilika definitivno ima.“

18.05.2018. Tribina VVG “Hrvatsko zrakoplovstvo jučer, danas, sutra”. Foto: Ivana Kovačević/Cityportal.hr

Zanimanje za ovu temu je vidljivo, a svi zainteresirani to mogu doživjeti sutra od 11 sati kroz zanimljiv letački i izložbeni program na još jednom velikogoričkom aeromitingu na prostoru Zrakoplovno-tehničkog centra.

HOTNEWS

Načelnik goričke policije upozorio na pogoršanje stanja u prometu

Najavljuje kako će policija provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane poziva na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa

Objavljeno

on

Od početka godine na području policijske postaje Velika Gorica došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu, upozorava načelnik goričke policije Perica Malić, ističući kako se u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine broj prometnih nesreća povećao za 35,82 posto (2018-383 prometne nesreće, 2017-282 prometne nesreće).

“Uz negativan trend povećanja broja prometnih nesreća došlo je do negativnog povećanja broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 6,49 % 2018-82 prometne nesreće,od čega prometne nesreće sa povrijeđenim sudionicima u kojima su 29 sudionika zadobila teške tjelesne i 75 lakše ozlijeđena sudionika i 2017 -77 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 19 sudionika zadobio teške tjelesne povrede i 81 lakše ozlijeđena sudionika. Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima također je veći za 300%, u 2018-4 prometne nesreće u kojoj su 1 putnik u osobnom vozilu, 2 vozača motocikla i 1 vozač traktora smrtno stradali, dok u promatranom periodu 2017-1 prometna nesreća u kojoj je 1 motociklist smrtno stradao”, kaže Malić.

Policija najavljuje kako će provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane pozivaju na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Potraga za najpijanijim vozačem završila u Ribnici

Prebrzo je vozilo 44 vozača

Objavljeno

on

Kao što smo i izvijestili, proteklog vikenda je na velikogoričkom području poginulo dvoje ljudi, motociklist u Velikoj Kosnici, a vozač traktora u Donjem Hruševcu. Potragu za najpijanijim vozačem policija je završila u Ribnici, gdje je 61-godišnji vozač napuhao 1,92 promila alkohola.

Prebrzo je vozilo 44 vozača, dvoje je upravljalo neregistriranim vozilom, dok je jedan vozač bio u prometu bez vozačke dozvole.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Rezultati nogometnih utakmica klubova NS Velika Gorica

Objavljeno

on

III HNL zapad , 10. kolo
Kurilovec – SRC Udarnik / KURILOVEC – ZAGOREC 0:1

IV HNL – središte Zagreb , 9. kolo
Gradići / GRADIĆI – GAJ MAČE 0:1

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA , 10. kolo
Kerestinec / TOP – KLAS 1:1
Lukavec / LUKAVEC – ZRINSKI 3:1
Buševec / POLET – SLOGA (K) 1:1
Donja Lomnica / LOMNICA – KUPINEC 2:2

1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – istok , 10. kolo
Kobilić / VATROGASAC – ŠNM NAFTAŠ IVANIĆ 0:0
Novo Čiče / DINAMO HIDREL – MLADOST (O) 2:3
Gornja Lomnica / MEŠTRICA – DUBRAVA 4:1
Oborovo / OBOROVO 74 – MRACLIN 1:1
Kuče / TUROPOLJAC – ZVEKOVAC 8:0
Božjakovina / BRCKO – BAN JELAČIĆ (V) 1:1                                                                   Mraclin / BUNA – OSTRNA 0:1

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – istok , 8. kolo
Lekneno / POSAVEC – DONJA ZELINA 8:0
Obedišće / MLADOST – KUPA 2:1

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno