Poveži se s nama

HOTNEWS

Dinamična javna tribina kao uvod u sutrašnji AIRVG 2018

Glavni akteri hrvatskog zrakoplovstva na Veleučilištu Velika Gorica raspravljali o njegovom razvoju i problemima

Objavljeno

Kao jedan od potpisnika Povelje Velika Gorica- grad zrakoplovstva te kao uvod u sutrašnji AIRVG, Veleučilište Velika Gorica organiziralo je javnu tribinu pod nazivom „Hrvatska i zrakoplovstvo jučer, danas, sutra“.

„Namjera nam je bila da vidimo koje je sadašnje stanje zrakoplovstva, no i budući izazovi s kojima ćemo se susresti, kako i na koji način se pripremiti te koji su to zahtjevi i u civilnom i ratnom zrakoplovstvu koje moramo postići da postignemo bolji rezultat i da Grad stvarno postane grad zrakoplovstva.“, kazao je dekan Veleučilišta Ivan Toth.

Na tribinu su stigli predstavnici Hrvatskoj ratnog zrakoplovstva, Hrvatskog generalskog zbora, Međunarodne zračne luke Zagreb, Croatia Airlinesa, Zrakoplovno –tehničkog centra, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina, Fakulteta prometnih znanosti te drugi uzvanici koji su pitanjima i prezentacijama potpomogli raspravi i dinamičnoj atmosferi.

18.05.2018. Tribina VVG “Hrvatsko zrakoplovstvo jučer, danas, sutra”. Foto: Ivana Kovačević/Cityportal.hr

„Ja moram priznati da sam imao strah u početku hoćemo li se moći okupiti u ovom broju, no puno hvala. Ovo izuzetno puno znači ne samo za Grad Veliku Goricu i za Veleučilište, nego i za tradiciju i za poboljšanje sustava te razvoj zrakoplovstva u Hrvatskoj.“, poručio je svima prisutnima dekan Toth.

Najveći interes privukla je prezentacija pukovnika Željka Ninića, zapovjednika 91. zrakoplovne baze koji je preko vlastitog iskustva opisao koristi i kvalitete borbenog aviona 4. generacije, zrakoplova  F-16 iz Izraela.

Pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije, Domagoj Ilečić izrazio je zadovoljstvo: „Vjerujem da će ova tribina biti dodana vrijednost manifestaciji AIRVG, no i suradnji i razvoju zrakoplovstva na području Velike Gorice. Htio bih izraziti želju da ovo postane jedna tradicija i da se Zrakoplovni dan proširi u Zrakoplovne dane jer potencijala i prilika definitivno ima.“

18.05.2018. Tribina VVG “Hrvatsko zrakoplovstvo jučer, danas, sutra”. Foto: Ivana Kovačević/Cityportal.hr

Zanimanje za ovu temu je vidljivo, a svi zainteresirani to mogu doživjeti sutra od 11 sati kroz zanimljiv letački i izložbeni program na još jednom velikogoričkom aeromitingu na prostoru Zrakoplovno-tehničkog centra.

CityLIGHTS

VIDEO ‘U Kurilovcu imamo svoj zoološki vrt’

Po dvorištu leti stotinu primjeraka prevrtača, visokoletača i grivnjaša – divljih golubova, koji kod Stepanića dolaze na besplatnu gozbu

Objavljeno

on

Ivka i Zlatko Stepanić u svom dvorištu u Kurilovcu, na zemlji i u zraku, imaju svoj mali zoološki vrt. Patke, guske, golubovi, kokoši, mačke, psi – na svakome koraku.

Ivka je ponosna sa svojim posavskim guskama. Ona i suprug među rijetkima su kojima ta autohtona vrsta trčkara po dvorištu. Znaju kako su na rubu izumiranja pa ih njeguju i paze tijekom cijelog dana. Posavska guska pripada staroj grupi europskih domaćih gusaka. Relativno su male, 4 do 5 kilograma, dok mužjaci mogu dostići do 6 kilograma.

“Hranim ih posebnom smjesom šrota i kukuruze, pogledajte kako su posebne. Kao sedmorica veličanstvenih, a tek su dva meseca prešle. Mislim da sam jedina u Kurilovcu koja ih imam”, ponosna je Ivka koja će u svoje dvorište rado pustiti sve ljubitelje životinja kako bi i oni uživali u njihovom malom zoološkom vrtu.

“To mi ne bi bilo prvi puta da mi odrasli i djeca dolaze u moj zoološki vrt. Imaju što za vidjeti, a ja sam doma pa ću im sve svoje životinje i pokazati”, kaže Ivka.

Krov obiteljske kuće prekriven je s više vrsta golubova. Po dvorištu leti stotinu primjeraka prevrtača, visokoletača i grivnjaša – divljih golubova koji u Kurilovec kod Stepanića dolaze na besplatnu gozbu.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

U Kobiliću 8. Stare seoske igre uz gratis porciju graha

Ekipa može imati najviše 5 članova

Objavljeno

on

Nošenje jajeta u žlici, skok u dalj, vožnja u tački, bacanje kamena s ramena, bistrički ringišpil, trčanje u vreći, trka parova, potezanje užeta, samo su neke seoske igre kakve su igrali naši stari, a koje ćete i vi moći zaigrati u nedjelju, 19. kolovoza, na 8. starim seoskim igrama u Kobiliću.

Tajnik Mjesnog odbora Stjepan Vitez najavljuje kako će događaj početi u 10 sati te obećava dobru zabavu i razbibrigu, bez kotizacije.

“Pozivam sve koji to mogu da dođu na teren NK Vatrogasac. Potrebno je doći nešto ranije i prijaviti svoju ekipu koja može imati najviše 5 članova, bez obzira na spol. Kotizacije neće biti, ove godine smo je izbacili. Od 13 sati će biti besplatna i porcija graha”, kaže Vitez, nadajući se kako će broj natjecatelja ove godine biti rekordan.

“Prošle godine je bilo puno igralište ljudi. Na manifestaciji je sudjelovalo mnoštvo mladih, samo smo zahvalnica ispisali četrdesetak. Ove godine pripremamo igre za najmlađe, najbolje očekuju pehari i nagrade”, dodao je Vitez.

Nastavi čitati

Crna kronika

U Lijevim Štefankima muškarac umro nakon uboda stršljena

Objavljeno

on

Muškarac (56) preminuo je u voćnjaku, u Lijevim Štefankima, nakon uboda stršljena. Nesretan slučaj dogodio se u subotu, 11. kolovoza oko 10.20 sati.

Iz policije kažu kako je tijelo nesretnog muškarca prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno