Poveži se s nama

HOTNEWS

Dinamična javna tribina kao uvod u sutrašnji AIRVG 2018

Glavni akteri hrvatskog zrakoplovstva na Veleučilištu Velika Gorica raspravljali o njegovom razvoju i problemima

Objavljeno

Kao jedan od potpisnika Povelje Velika Gorica- grad zrakoplovstva te kao uvod u sutrašnji AIRVG, Veleučilište Velika Gorica organiziralo je javnu tribinu pod nazivom „Hrvatska i zrakoplovstvo jučer, danas, sutra“.

„Namjera nam je bila da vidimo koje je sadašnje stanje zrakoplovstva, no i budući izazovi s kojima ćemo se susresti, kako i na koji način se pripremiti te koji su to zahtjevi i u civilnom i ratnom zrakoplovstvu koje moramo postići da postignemo bolji rezultat i da Grad stvarno postane grad zrakoplovstva.“, kazao je dekan Veleučilišta Ivan Toth.

Na tribinu su stigli predstavnici Hrvatskoj ratnog zrakoplovstva, Hrvatskog generalskog zbora, Međunarodne zračne luke Zagreb, Croatia Airlinesa, Zrakoplovno –tehničkog centra, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina, Fakulteta prometnih znanosti te drugi uzvanici koji su pitanjima i prezentacijama potpomogli raspravi i dinamičnoj atmosferi.

18.05.2018. Tribina VVG “Hrvatsko zrakoplovstvo jučer, danas, sutra”. Foto: Ivana Kovačević/Cityportal.hr

„Ja moram priznati da sam imao strah u početku hoćemo li se moći okupiti u ovom broju, no puno hvala. Ovo izuzetno puno znači ne samo za Grad Veliku Goricu i za Veleučilište, nego i za tradiciju i za poboljšanje sustava te razvoj zrakoplovstva u Hrvatskoj.“, poručio je svima prisutnima dekan Toth.

Najveći interes privukla je prezentacija pukovnika Željka Ninića, zapovjednika 91. zrakoplovne baze koji je preko vlastitog iskustva opisao koristi i kvalitete borbenog aviona 4. generacije, zrakoplova  F-16 iz Izraela.

Pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije, Domagoj Ilečić izrazio je zadovoljstvo: „Vjerujem da će ova tribina biti dodana vrijednost manifestaciji AIRVG, no i suradnji i razvoju zrakoplovstva na području Velike Gorice. Htio bih izraziti želju da ovo postane jedna tradicija i da se Zrakoplovni dan proširi u Zrakoplovne dane jer potencijala i prilika definitivno ima.“

18.05.2018. Tribina VVG “Hrvatsko zrakoplovstvo jučer, danas, sutra”. Foto: Ivana Kovačević/Cityportal.hr

Zanimanje za ovu temu je vidljivo, a svi zainteresirani to mogu doživjeti sutra od 11 sati kroz zanimljiv letački i izložbeni program na još jednom velikogoričkom aeromitingu na prostoru Zrakoplovno-tehničkog centra.

Crna kronika

Uhvaćeni u prekršaju

Izvukli se samo s pisanim upozorenjem

Objavljeno

on

Proteklog petka policija je uhvatila sedam pješaka pri prelasku ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Prekršitelji su ovaj put imali sreće i izvukli su se samo uz pisana upozorenja.

Akcija je provedena kako bi se kod pješaka  osvijestila važnost poštivanja prometnih propisa jer su oni najugroženija skupina u prometu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio s 1,86 promila u krvi pa prespavao u policijskoj postaji

Policija ga zaustavila na ulazu u Turopolje

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala alkohol i brzinu,  a tijekom akcije zabilježeno je 26 prometnih prekršaja. Najveća koncentracija alkohola u krvi izmjerena je 62-godišnjem muškarcu, zaustavljenom u subotu na D-30.

– Muškarcu starom 62 godine utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 g/kg. Zaustavljen je na Državnoj cesti D-30, između mjesta Vukovina i Buševec, kod skretanja za mjesto Turopolje. Ova PP na mjestu događaja izdala mu je Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati, smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja – poručili su iz PP Velika Gorica.

Policija je napisala i šest kazni zbog prebrze vožnje, dvije za upravljanje neregistriranim vozilom i jednu za nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje.

Nastavi čitati

Crna kronika

Razbijena kriminalna grupa maloljetnika iz Velike Gorice i Novog Zagreba

Uspješan tjedan za goričku policiju

Objavljeno

on

Tijekom ovog tjedna gorička policija uspješno je riješila tri slučaja. U suradnji s kolegama iz Zagreba, proveli su kriminalističko istraživanje nad grupom maloljetnika s područja Zagreba i Velike Gorice. Tom prilikom mladićima je dokazano da su počinili više kaznenih djela, među kojim i jednu drsku krađu i krađu bicikla na području Velike Gorice. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje vezano uz slučaj provale u obiteljsku kuću, koji se dogodio prošle godine. Policija je utvrdila da su to kazneno djelo počinile 28-godišnjakinja i 15-godišnjakinja iz Velike Gorice. Uhićene su i predane zatvorskom nadzorniku, a protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno