Poveži se s nama

Vijesti

Dim s požarišta u Jakuševcu vjetar skrenuo na Mičevec

Prema preliminarnim nalazima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“ u zraku nisu pronađene štetne čestice

Objavljeno

Jučer u večernjim satima u zagrebačkom naselju Jakuševac buknuo je požar. Požar je izbio u reciklažom dvorištu na prostoru gdje se odlaže krupni otpad. Gusti dim vidio se i iz Velike Gorice, a vjetar ga je usmjerio preko naselja Mičevec.

Na teren su izašli i djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“ kako bi izmjerili onečišćenje zraka u ovom turopoljskom naselju. Mjerenja su vršena na samom mjestu požara i u naselju Mičevec.

– Prema preliminarnim rezultatima nisu pronađene štetne čestice  u zraku. Također, prema informacijama od HMP-a nema ozlijeđenih osoba – poručili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Požar je gasilo 158 vatrogasaca i 53 vatrogasnoga vozila. Nakon njegovog stavljanja pod nadzor,  pristupilo se prekopavanju požarišta strojevima, a otvoreni plamen koji se još uvijek povremeno pojavljuje odmah se gasi.

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno