Poveži se s nama

Vijesti

Dim s požarišta u Jakuševcu vjetar skrenuo na Mičevec

Prema preliminarnim nalazima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“ u zraku nisu pronađene štetne čestice

Objavljeno

Jučer u večernjim satima u zagrebačkom naselju Jakuševac buknuo je požar. Požar je izbio u reciklažom dvorištu na prostoru gdje se odlaže krupni otpad. Gusti dim vidio se i iz Velike Gorice, a vjetar ga je usmjerio preko naselja Mičevec.

Na teren su izašli i djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“ kako bi izmjerili onečišćenje zraka u ovom turopoljskom naselju. Mjerenja su vršena na samom mjestu požara i u naselju Mičevec.

– Prema preliminarnim rezultatima nisu pronađene štetne čestice  u zraku. Također, prema informacijama od HMP-a nema ozlijeđenih osoba – poručili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Požar je gasilo 158 vatrogasaca i 53 vatrogasnoga vozila. Nakon njegovog stavljanja pod nadzor,  pristupilo se prekopavanju požarišta strojevima, a otvoreni plamen koji se još uvijek povremeno pojavljuje odmah se gasi.

Moja županija

Ozdravila još jedna osoba, nema novih slučajeva u Zagrebačkoj županiji

Ostala su samo dva aktivna slučaja koronavirusa u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 11 dana nema novooboljelih, a jedna osoba više je izliječena. Do sada su ukupno izliječene 124 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Vijesti

Policija u akciji: Kažnjavat će vožnju pod utjecajem alkohola, prebrzu vožnju…

Osim vozača automobila, kontrolirat će i vozače motora

Objavljeno

on

Prometna policija najavila je pojačani nadzor vozača u dane vikenda, od 5. do 8. lipnja, posebno u popodnevnim i noćnim satima. Akcija je usmjerena prvenstveno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

– Akcija će biti posebno usmjerena i na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, ali i na sprječavanje i sankcioniranje drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća dodali su iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

U Kravarskom dvije radionice o volontiranju

Projekt “Volontiram, mijenjam zajednicu!” provode Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis i Općina Kravarsko

Objavljeno

on

Nakon što je pandemija koronavirusa odgodila provođenje projekta “Volontiram, mijenjam zajednicu!”, u sklopu kojega je za svibanj bilo predviđeno predavanje, 6. lipnja ipak će se održati dvije radionice – Menadžment volontera te Potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem. Vodit će ih Volonterski centar Kupa u Pastoralnom centru u Kravarskom, a trajat će od 9 do 15 sati. Inače, projekt zajednički provode Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis i Općina Kravarsko, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Radionice su namijenjene prvenstveno predstavnicima organizacija i ustanova koje angažiraju volontere ili imaju potrebu za takvim angažmanom, ali i svim volonterima i onima koji tek razmišljaju da se angažiraju kao volonteri – kažu organizatori.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno