Poveži se s nama

Crna kronika

Devet biciklista sankcionirano zbog nekorištenja biciklističke staze

Policija kontrolirala korištenje biciklističkih staza i reflektirajućih prsluka te kretanje u nedopuštenom smjeru

Objavljeno

Tijekom jučerašnje akcije nadzora motociklista i biciklista zabilježeno je ukupno 12 prometnih prekršaja. Devet biciklista sankcionirano je zbog nekorištenja biciklističke staze, a dvojica vozača upravljala su vozilom bez zaštitne kacige.

„S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu, kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja“, rekao je Karačić Dragan iz PP Velika Gorica.

Crna kronika

Zov bakra privukao lopova

Ni rešetka na prozoru nije ga spriječila da se dočepa bogatog plijena

Objavljeno

on

Proteklog vikenda ne meti lopova na se Lovački dom u Pokupskom. Nepoznati provalnik demontirao je sve bakrene cijevi i spojnice sa sustava centralnog grijanja te se s ukradenim bakrom uputio u nepoznato. Lovačko društvo Sokol oštećeno je za 20 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija zbog prebrze vožnje zaustavila 25 vozača

Neprilagođena brzina jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica provedena je preventivno-represivna akcija „Brzina kretanja vozila“ u kojoj je 25 vozača uhvaćeno u prekršaju.

„Akcija je provedena kako bi se kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača“, poručili su iz PP Velika Gorica.

Nastavi čitati

Crna kronika

Požar traktora u Novom Čiču

Objavljeno

on

Autor

Požar traktora u Novom Čiču. Foto: cityportal.hr

 

Nešto iza 18:30 sati zapalio se traktor u vlasništvu poduzeća Lapor. Pretpostavlja se da je uzrok požara kvar na električnim instalacijama. Šteta nije procijenjena. Požar su ugasili vatrogasci JVV Velike Gorice

Nastavi čitati
ZELENI PRSTEN
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno