Poveži se s nama

Vijesti

Detalji stravične nesreće: Vozilo je probilo prvi i drugi zid, zaustavilo se tek na trećem, unutra je bio djelatnik HAC-a

Vatrogasci koji su izašli na intervenciju nisu uočili tragove kočenja.

Objavljeno

Iako nam to jutros iz policije nisu htjeli potvrditi dok se ne završi očevid, u stravičnoj prometnoj nesreći na naplatnoj postaji Mraclin poginuo je djelatnik Hrvatskih autocesta nakon što se u objekt u kojem se nalazio zabio automobil.

Ivica Ribičić, iz HAC-ova sektora za naplatu cestarina, otkrio je da je poginuli kolega imao 53 godine, prenosi dnevnik.hr.

-Vozilo se izravno zabilo u naš objekt, što nas je začudilo s obzirom na to da je staza do objekta bila zatvorena za promet baš zbog takvih možebitnih situacija jer je autocesta za Sisak je otvorena. Vjerojatno se radi o nenormalnoj brzini, s obzirom na sve znakove koje smo postavili. Apsolutno nepridržavanje svega i dogodilo se ovo- kazao je Ribičić.

Rekao je da se ovakva nesreća ne pamti. -Ne znam kako bih to opisao. Toga ni u filmovima nema. Sjećate se prometne na naplatnim postajama Sveta Helena, ali ovo je gore, neopisivo nešto.- govori Ribičić.

Kako smo već pisali, na intervenciju su izašla i šestorica vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Njihov v.d. zapovjednika Ivica Maceković ispričao je da ih je na mjestu nesreće dočekao strašan prizor.

-Mi smo po dojavi isprva shvatili da je vozilo naletjelo baš na naplatnu kućicu, ali kad su vatrogasci došli tamo vidjeli su da je u upravnom objektu pored naplatnih kućica rupa u zidu.- kaže.

-Vozilo je probilo prvi i drugi zid, tek se na trećem zaustavilo. Unutra je bio djelatnik HAC-a i njega vozilo nije pregazilo, nego udarilo i odbacili. Dok smo mi došli djelatnici HAC-a su ga već bili pokrili dekom.- ispričao je Maceković.

Ističe da su zbog skučenosti prostora morali improvizirati kako bi došli do vozača za kojeg su isprva mislili da je preminuo.

-Kad smo došli do vozila vidjeli smo da je potpuno opušteno tijelo, pa smo isprva mislili da je preminuo, ali kad smo udarili malo po vozilu trznuo se. Bio je potpuno ošamućen, ali svjestan. Kad smo otvarali vrata spominjao je bolove po cijelom tijelu, da ga boli kuk, noga.- rekao je Maceković.

Kako bi izvukli ozlijeđenog vozača vatrogasci su morali rezati vrata automobila i sjedalo u kojemu je bio.

Točan uzrok nesreće utvrdit će se policijskim očevidom.

Kultura

FOTO: eTwining projekt ‘Uskrs u mojem zavičaju’ u izvedbi učenika Srednje strukovne škole

Objavljeno

on

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Učenici Srednje strukovne škole i njihovi nastavnici predstavili su danas u holu srednjoškolskog centra ‘eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju’. Prikaz uskrsnih turopoljskih običaja, uglavnom vezanih uz pripremu hrane i prezentaciju blagdanskog stola pripremila je Sanja Gršetić, nastavnica Praktične obuke konobara. Osmislila je i skeč na autohtonom turopoljskom narječju. Drugi dio skeča na engleskom jeziku osmislila je Sanja Cmrečnjak, nastavnica Hrvatskog jezika.

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U pripremi hrane sudjelovala je i Katica Birek, nastavnica Praktične nastave pomoćnih kuhara i slastičara. Prigodne korizmene plakate uradila je Dragica Marković, nastavnica Vjeronauka. Za digitalnu obradu aktivnosti pobrinula se Nataša Sirković, nastavnica elektrotehničke grupe predmeta.

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Scenski prikaz turopoljskih običaja predstavili su sljedeći učenici: Katarina Pavunčec, Stjepan Zgurić, Kristijan Popovčić (svi 3.d), Aleksandra Kos (1.h) i Sanja Čibarić (3.d). Pisanice su uradili Anamarija Šitum i Jurica Antolović, a uskrsnu košaricu uradila je Elma Mašić (svi 3.d). Posebnu pohvalu za pripremu hrane zaslužio je Bernard Kancir (3.d) za samostalnu izradu figura od kruha (uskrsni zec, medo i križ). Predstavu su snimali: Lovro Lipovšćak, Danijel Božurić (oba 3.f), Kristijan Fiket, Elma Mašić (oboje 3.d), Nikola Šurina (2.f), Antonio Puljak (1.f) i Matija Antolić (1.j). Za izradu GIF čestitke zadužen je Mihael Vražić (3.f), a za montažu video snimke Matej Božurić (3.f).

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Autorice projekta ‘eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju’ su učiteljice Jasminka Podlejan (Osnovna škola Pokupsko) i Ivana Gazdić-Dubovečak (Osnovna škola Eugena Kvaternika). Predviđeno trajanje projekta je od početka veljače do kraja travnja 2021. godine. Partneri projekta su nekoliko osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Željeznička stanica dobiva rasvjetu i asfaltirano parkiralište

Dogovoreno je tako s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture

Objavljeno

on

Uskoro će započeti uređivanje željezničke stanice na kraju Kolodvorske ulice, objavio je to v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.
– Postojeća željeznička stanica u Velikoj Gorici neprimjerena je za grad naše veličine. Na radnom sastanku s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem dogovoreno je uređenje stanice. U prvoj fazi asfaltirat će se parkiralište i postaviti javna rasvjeta – kazao je Ačkar.
Ovime su zasigurno zadovoljni građani koji kao prijevozno sredstvo do Zagreba koriste vlak jer je dosad taj dio Gorice bio mračan i djelovao nesigurno.

Nastavi čitati

Vijesti

U tri godine više puta vozio bez položenog vozačkog, završio u pritvoru i dobio kaznu

Platit će 2.000 kuna

Objavljeno

on

Policija je u utorak u Ulici Slavka Kolara zaustavila 32-godišnjaka koji je bez položenog vozačkog ispita vozio osobni automobil zagrebačkih registarstracija. Provjeravajući ga, policija je utvrdila kako je 32-godišnjak ujedno i recidivist koji unatrag tri godine ima više od tri presude za isti prekršaj. Na Općinskom prekršajnom sudu u Velikoj Gorici određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana i novčana kazna od 2.000 kuna.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno