Poveži se s nama

HOTNEWS

Danas izbori u HDZ-u

Objavljeno

Nakon što smo proteklih tjedana svjedočili kampanji kakvoj bi pozavidjeli i kandidati u nekim višim političkim izbornim procesima, danas se izborni proces odvija u opuštenijoj atmosferi. Podsjetimo da su kandidati za predsjednika gradskog odbora Tomislav Lukšić i Krešimir Ačkar, pa će tako palica čelnog čovjeka HDZ-a preseliti iz Gradića, vjerovali ili ne, nazad u Gradiće.

Po prvi smo puta otkad se izbori održavaju na razini gradskog odbora bilo koje stranke u Velikoj Gorici imali prilike sudjelovati u kampanji koja je imala velik odjek na društvenim mrežama, a nije zaobiđena ni na nacionalnoj razini. Cityportal se držao svojih principa smatrajući da se radi isključivo o unutarnjim stvarima jedne od gradskih političkih opcija te nismo prisustvovali niti izvještavali sa kampanja koje su se vodile, jer to nismo radili ni kada su se izborni procesi provodili unutar ostalih stranaka.

HDZ je i u ovoj kampanji potvrdio kako za pobjedu u stranci nije nikakav problem izvući i prezentirati kao prljavi veš stranke i neke detalje koji do prije raspisivanja izbora nisu nikome bili trn u oku, a to su jedva dočekali iz suprotnih političkih opcija doslovno zapalivši društvene mreže  dijeleći “predizborne adute” iz HDZ-ove kampanje za predsjednika.

Kakva je reakcija građana na sva ova politička događanja vidjet ćemo uskoro na lokalnim izborima do kojih nam je preostalo 120 dana, no sigurno je da sve veću podijeljenost u HDZ-u teško da možemo okarakterizirati kao prednost ove stranke u obrani svojih pozicija u gradu pred nove izbore, što svakako veseli vrlo ozbiljnu oporbu u HNS-u i SDP-u koja se već priprema za lokalne izbore u svibnju i svaki minus na desnici pretvara u svoj plus za predstojeću kampanju.

 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno