Poveži se s nama

Vijesti

Obilježen dan Zagrebačke županije

Objavljeno

Svečana akademija povodom obilježavanja Dana županije održana je u Grand salonu hotela International u Zagrebu, u petak 17.srpnja 2015.godine. Nazočno je bilo blizu 350 uzvanika iz devet gradova i 25 općina koji su predstavljali 320.000 stanovnika Zagrebačke županije, druge po brojnosti u Republici Hrvatskoj. Župan Stjepan Kožić je u podužem izlaganju pobrojao sve velike rezultate poduzetnika postignute u proteklom jednogodišnjem razdoblju, posebno naglašavajući činjenicu da je broj zaposlenih u županiji porastao za 3.8%, ukupni prihodi su uvećani za 7.5%, a dobit za 24.5%, smanjen je gubitak za 22.6% te je ostvarena neto dobit od 564.6 milijuna kuna. Već treću godinu za redom, počev od 2013., stopa nezaposlenosti se stalno smanjuje.

Zagrebačka županija je među najuspješnijima u našoj državi, a uspješnost se mjeri velikim i brojnim domaćim i stranim investicijama: IKEA centar u Rugvici (ukupna vrijednost 100 milijuna eura), izgradnja pogona Plive u Savskom Marofu (ukupna vrijednost 100 milijuna dolara), izgradnja pogona tvrtke Kralj Metala Alati (ukupna vrijednost 23 milijuna eura), u tijeku je izgradnja distributivno-logističkog centra RALU logistika (ukupne vrijednosti 150 milijuna kuna), u ožujku 2015. otvoren je logistički centar Kauflanda u Jastrebarskom (ukupna vrijednost 75 milijuna eura), u općini Luka gradit će se logistički centar Lagermax (investicija od 90 milijuna kuna).

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković je svrstavanje ZG-županije u gospodarski najuspješnije županije u državi objasnio makroekonomskim pokazateljima koji konstantno imaju uzlazni trend. Županijski proračun je stabilan, dugovi i zaduženja su nepoznanica, na zadovoljstvo svih onih koji na razne načine participiraju u radu Zagrebačke županije.

Željko Reiner, dopredsjednik Hrvatskog sabora bio je ujedno i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske te je prenio nazočnima iskrene čestitke Kolinde Grabar Kitarović. Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren je u ime nazočnih župana označio Zagrebačku županiju kao predvodnicu lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj.

Na kraju svečane sjednice podijeljena su javna priznanja Zagrebačke županije udrugama, tvrtkama i pojedincima, a uručivali su ih Stjepan Kožić i Dražen Bošnjaković, asistirala im je Vinska kraljica Helena Čegec. Povelja Zagrebačke županije dodijeljena je: Udruzi za promicanje kvalitete života osoba s posebnim potrebama ”Ivančica” iz Zaprešića, Chromosu d.d. iz Samobora, Bermesu d.o.o. iz Donje Pušće, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Brckovljani, Medičarsko-svijećarskom obrtu ”Franjo Oslaković” iz Samobora i umjetniku Vladimiru Gajskom iz Križa. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu uručena je kako slijedi: Rimac automobili d.o.o., Tamburaški orkestar glazbene škole Dugo Selo i profesor likovne umjetnosti u mirovini Dragutin Jančić. Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Drvnoj industriji Rubinić d.o.o., čiji je vlasnik Ivan Rubinić imao čast da se zahvali u ime svih nagrađenih.

Paradoksalno je da Grad Velika Gorica, najveći od devet gradova Zagrebačke županije, u ovogodišnjoj raspodjeli županijskih nagrada i priznanja uopće nije sudjelovao, na opće iznenađenje i čuđenje. Prema informacijama iz županijskog vrha razlog velikogoričke ”nagradne apstinencije” je bizarne prirode – Grad Velika Gorica nije nikoga ni predložio!? Neobjašnjivo, i još teže shvatljivo.

Glazbeni dio svečanog događaja ispunila je pjevačica Marija Husar, a moderatorica je bila popularna televizijska voditeljica Barbara Kolar. Nakon službenog dijela svečane sjednice uslijedio je bogati domjenak.

galerija fotografija:

[Best_Wordpress_Gallery id=”12″ gal_title=”Dan županije 2015″]

Vijesti

Crveni križ najavio nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Objavljeno

on

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica organizira nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi u svojim prostorijama u Cvjetnom naselju. Svi koji to žele, krv mogu darovati u ponedjeljak od 9 do 13,50 sati, u utorak od 12 do 17,50 (pauza od 13,45 do 14,30 sati) te u srijedu od 13 do 18,50 sati (pauza od 14,45 do 15,30 sati).

 

Nastavi čitati

Moja županija

Pet novozaraženih u županiji, u Gorici nema novih slučajeva

Područja Samobora, Ivanić-Grada, Svete Nedelje te Dugog Sela broje nove slučajeve

Objavljeno

on

Zagrebačka županija u posljednjih 24 sata bilježi pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo dvije su osobe izliječene. Po jedan novi slučaj imaju ispostave Zaprešić, Ivanić-Grad i Samobor za područje Svete Nedelje, dva nova slučaja u Dugom Selu, a po jedna izliječena osoba upisala se u statistiku u ispostavama Zaprešić i Samobor za područje Svete Nedelje.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 48 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 185 osoba, a 11 ih je preminulo. Na goričkom području i dalje je aktivno 12 slučajeva, nema novih zaraženih niti izliječenih.

Nastavi čitati

Kultura

Ljeti se u Vukovini peku kukuruz i krumpir, a možete i pogledati film pod zvijezdama ili predstavu

Vukovina u srcu organizira svoju ljetnu manifestaciju “Čujem, vidim i mirišem ljeto”

Objavljeno

on

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je odgodila brojna događanja, ljeta će u Vukovini ipak biti. I to 1. kolovoza od 18 sati. Četvrtu godinu zaredom, naime, Vukovina u srcu organizira svoju ljetnu manifestaciju “Čujem, vidim i mirišem ljeto”, a uz obavezno pečenje pečenika i “krampera na plovu” (krumpir pečen na peći na drva) ove će godine organizirati i radionicu prirodnog graditeljstva našega kraja te izložbu maketa Stjepana Mihanovića i izložbu skulptura – stani postav kipara Mladena Mikulina.

– Sastavljat ćemo kućice koje će izgledati kao tradicionalna turopoljska kuća, a kasnije će služiti kao kućice za ptice i razmjestit ćemo ih po parkovima u Vukovini – objasnila je Sandra Maršić iz udruge Vukovina u srcu i dodala kako će se na manifestaciji sudjelovati i konjički klub pa će se tu moći isprobati i jahanje konja.

Osim toga, u dvorištu kurije Alapić naći će se i gastro ponuda pod nazivom “Fest fino i domaće”, a u suradnji s POUVG-om pripremili su i kino na otvorenom na kojem će prikazati film Uzbuna na Zelenom Vrhu i predstavu Ivana Ožegovića “10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života”.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno