Poveži se s nama

Vijesti

Obilježen dan Zagrebačke županije

Objavljeno

Svečana akademija povodom obilježavanja Dana županije održana je u Grand salonu hotela International u Zagrebu, u petak 17.srpnja 2015.godine. Nazočno je bilo blizu 350 uzvanika iz devet gradova i 25 općina koji su predstavljali 320.000 stanovnika Zagrebačke županije, druge po brojnosti u Republici Hrvatskoj. Župan Stjepan Kožić je u podužem izlaganju pobrojao sve velike rezultate poduzetnika postignute u proteklom jednogodišnjem razdoblju, posebno naglašavajući činjenicu da je broj zaposlenih u županiji porastao za 3.8%, ukupni prihodi su uvećani za 7.5%, a dobit za 24.5%, smanjen je gubitak za 22.6% te je ostvarena neto dobit od 564.6 milijuna kuna. Već treću godinu za redom, počev od 2013., stopa nezaposlenosti se stalno smanjuje.

Zagrebačka županija je među najuspješnijima u našoj državi, a uspješnost se mjeri velikim i brojnim domaćim i stranim investicijama: IKEA centar u Rugvici (ukupna vrijednost 100 milijuna eura), izgradnja pogona Plive u Savskom Marofu (ukupna vrijednost 100 milijuna dolara), izgradnja pogona tvrtke Kralj Metala Alati (ukupna vrijednost 23 milijuna eura), u tijeku je izgradnja distributivno-logističkog centra RALU logistika (ukupne vrijednosti 150 milijuna kuna), u ožujku 2015. otvoren je logistički centar Kauflanda u Jastrebarskom (ukupna vrijednost 75 milijuna eura), u općini Luka gradit će se logistički centar Lagermax (investicija od 90 milijuna kuna).

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković je svrstavanje ZG-županije u gospodarski najuspješnije županije u državi objasnio makroekonomskim pokazateljima koji konstantno imaju uzlazni trend. Županijski proračun je stabilan, dugovi i zaduženja su nepoznanica, na zadovoljstvo svih onih koji na razne načine participiraju u radu Zagrebačke županije.

Željko Reiner, dopredsjednik Hrvatskog sabora bio je ujedno i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske te je prenio nazočnima iskrene čestitke Kolinde Grabar Kitarović. Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren je u ime nazočnih župana označio Zagrebačku županiju kao predvodnicu lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj.

Na kraju svečane sjednice podijeljena su javna priznanja Zagrebačke županije udrugama, tvrtkama i pojedincima, a uručivali su ih Stjepan Kožić i Dražen Bošnjaković, asistirala im je Vinska kraljica Helena Čegec. Povelja Zagrebačke županije dodijeljena je: Udruzi za promicanje kvalitete života osoba s posebnim potrebama ”Ivančica” iz Zaprešića, Chromosu d.d. iz Samobora, Bermesu d.o.o. iz Donje Pušće, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Brckovljani, Medičarsko-svijećarskom obrtu ”Franjo Oslaković” iz Samobora i umjetniku Vladimiru Gajskom iz Križa. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu uručena je kako slijedi: Rimac automobili d.o.o., Tamburaški orkestar glazbene škole Dugo Selo i profesor likovne umjetnosti u mirovini Dragutin Jančić. Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Drvnoj industriji Rubinić d.o.o., čiji je vlasnik Ivan Rubinić imao čast da se zahvali u ime svih nagrađenih.

Paradoksalno je da Grad Velika Gorica, najveći od devet gradova Zagrebačke županije, u ovogodišnjoj raspodjeli županijskih nagrada i priznanja uopće nije sudjelovao, na opće iznenađenje i čuđenje. Prema informacijama iz županijskog vrha razlog velikogoričke ”nagradne apstinencije” je bizarne prirode – Grad Velika Gorica nije nikoga ni predložio!? Neobjašnjivo, i još teže shvatljivo.

Glazbeni dio svečanog događaja ispunila je pjevačica Marija Husar, a moderatorica je bila popularna televizijska voditeljica Barbara Kolar. Nakon službenog dijela svečane sjednice uslijedio je bogati domjenak.

galerija fotografija:

[Best_Wordpress_Gallery id=”12″ gal_title=”Dan županije 2015″]

HOTNEWS

Svjetski je dan darivatelja krvi! Hvala im na svakoj darovanoj dozi

Unatoč ograničenom kretanju i drugim izazovima tijekom pandemije, darivatelji krvi u mnogim su zemljama nastavili donirati krv i plazmu pacijentima kojima je potrebna transfuzija…

Objavljeno

on

Svjetski dan darivatelja krvi obilježava se svake godine 14. lipnja, a slogan za 2021. godinu je “Darujte krv, očuvajte život”. Poruka naglašava važnost darivatelja krvi u očuvanju života i ozdravljenju te je globalni poziv svim ljudima na redovito darivanje krvi i doprinos zdravlju.

Svim darivateljima, kojih u Velikoj Gorici ima više od 3 tisuće, zahvalio se i Crveni križ Velika Gorica.

– Svim darivateljima krvi od srca čestitamo i želimo još jednom zahvaliti za njihov spasonosan čin humanosti i solidarnosti! Dobrovoljni darivatelji krvi spašavaju milijune života i svakodnevno poboljšavaju zdravlje i kvalitetu života mnogih pacijenata. Potreba za krvlju je univerzalna, ali pristup krvi za sve one koji je trebaju nije. Nestašice krvi posebno su prisutne u zemljama u razvoju – naglasili su iz goričkog Crvenog križa.

Tijekom pandemije COVID-19 virusa, unatoč ograničenom kretanju i drugim izazovima, darivatelji krvi u mnogim su zemljama nastavili donirati krv i plazmu pacijentima kojima je potrebna transfuzija. Uloženi napor tijekom ove izazovne situacije, naglašava važnost uloge dobro organiziranih, predanih, dobrovoljnih, neplaćenih darivatelja krvi za osiguravanje sigurne i dostatne opskrbe zdravstva krvlju tijekom normalnih i izvanrednih situacija.

 

Nastavi čitati

Moja županija

Rekordan odaziv na cijepljenje u Zagrebačkoj županiji, potrošeno čak 12 211 doza

Da cijepljenje bude što dostupnije formirano je 8 ambulanti za cijepljenje pri županijskim domovima zdravlja..

Objavljeno

on

Na punktovima za cijepljenje u Zagrebačkoj županiji proteklog vikenda utrošeno je gotovo 20 tisuća doza cjepiva. Samo u subotu, primijenjeno je rekordnih 12 211 doza cjepiva protiv COVIDA-19.

Izvrstan odaziv građana rezultat je suradnje svih uključenih u organizaciju i realizaciju cijepljenja protiv COVID-19.

– Posebno želim istaknuti odaziv građana na drugu dozu cjepiva što je iznimno važno jer se u potpunosti cijepljenim pa tako i zaštićenim od ove bolesti. Pozivam građane naše Županije da cijepljenjem zaštite sebe, a tako i druge. Da cijepljenje bude što dostupnije osigurali smo formiranjem 8 ambulanti za cijepljenje pri domovima zdravlja. Najiskrenije se zahvaljujem građanima na povjerenju i svim suradnicima, liječnicima i volonterima, svakom pojedincu radi kojeg je organizacija cijepljenja u našoj Županiji uspješna i učinkovita – poručio je Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije koji i dalje poziva građane da se za cijepljenje protiv COVID-19 naruče telefonski i dogovore termin dolaska u cjepnu ambulantu pri svom Domu zdravlja.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Zagrebačka županija nagradila paraolimpijca Velimira Šandora

Zamjenik Kolarec najavio je i da može Velimir može računati na dodatnih 10 000 kuna za kupnju invalidskih kolica…

Objavljeno

on

Za sjajne vijesti s nedavno održanog 7. Europskog paratletskog prvenstva u poljskom Bydgoszczu pobrinuo se Velikogoričanin Velimir Šandor, član Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Uspon“, koji je u svojoj kategoriji osvojio brončanu medalju. Tim povodom danas je u Zagrebačkoj županiji održan prijem, a osim čestitki na sjajnom rezultatu zamjenik župana Ervin Kolarec, Šandoru je uručio i prigodnu novčanu nagradu.

– Velimir je sportaš koji daje sve od sebe i prezentira Zagrebačku županiju i Lijepu našu u najboljem svjetlu, a siguran sam da će u Tokiju polučiti dobar rezultat što mu želim od sveg srca. Nadam se da se vidimo u Zagrebačkoj županiji odmah nakon paraolimpijskih“, poručio je Kolarec.

Temeljem odluke o kriterijima za dodjelu županijskih nagrada Šandor je dobio 2500 kn, a zamjenik Kolarec najavio je i da može računati na dodatnih 10 000 kuna za kupnju invalidskih kolica.

– Zadovoljan sam formom, a najbolje ostavljamo za Tokio. Ovakav rezultat za mene je veliki uspjeh. Prije dvije tri godine sam bacao 18 metara, a sada smo na gotovo 20 metara – rekao je Šandor kojem je u Poljskoj najdalji hitac bio 19,78 metara.

Već sutra Velimir Šandor kreće na pripreme u Medulin uoči 16. paraolimpijskih igara koje će se u kolovozu održati u Tokiju.

S formom i rezultatom je zadovoljan i njegov trener Ivan Čengić koji je rekao da je Velimir bacio najbolju seriju do sada upravo na europskom prvenstvu, a sjajan rezultat očekuje i na paraolimpijskim igrama.

Predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije Darko Matić najavio je kako će Zagrebačku županiju na predstojećem paraolimpijskim igrama predstavljati dvoje sportaša i to Velimir Šandor i stolnotenisač Pavao Jozić. „Da nije bilo kontinuiranih ulaganja Zagrebačke županije u paraolimspijski sport ne bi bilo ni ovakvih rezultata“, poručio je Matić.

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno