Poveži se s nama

Vijesti

Dan Osnovne škole Jurja Habdelića u znaku ekologije

Učenici od stare tkanine izradili umjetnička djela i pokazali recikliranje na djelu

Objavljeno

Dan Osnovne škole Jurja Habdelića protekao je u ekološkom tonu. Učenici nižih razreda sudjelovali su u likovnoj radionici na kojoj su prilikom stvaranja svojih djela zapravo reciklirali stare stvari.

„Danas smo izradili prikaz potoka. U njegovoj izradi koristili smo staru tkaninu i još neke vrste otpada, a ukrašavali smo ga vodenim bojama i temperom“, rekla nam je Lana.
Tena nam je pak otkrila da joj odvojeno prikupljanje otpada nije nepoznanica. „Mi smo već počeli reciklirati, odvajamo boce i plastiku“, istaknula je učenica 4.c razreda.

Današnja radionica naročito se svidjela Marku, koji kaže kako bi volio da su ovakve radionice svaki dan. Likovnu radionicu koju je posjetilo 330 djece osmislila je Sanja Kalambura, profesorica Veleučilišta Velika Gorica.

„Danas su upoznali neke stvari te vidjeli kako mogu ponovno koristiti otpad i po nekoliko puta. Čak smo od njihovih starih radova danas izrađivali nove stvari. Danas smo se uvjerili kako naša djeca dobro poznaju korištene materijale i kako imaju bujnu maštu“, izjavila je Kalambura.

27.04.2018. Velika Gorica -Dan škole OŠ Jurja Habdelića. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Učenici viših razreda posjetili su najmodernije hrvatsko reciklažno dvorište, odlagalište otpada i vodocrpilište Velika Gorica.

„Eko regija već četiri do pet godina sustavno posjećuje škole i radi na edukaciji učenika. Nedavno smo imali jedan projekt i u vrtićima. Jako sam zadovoljan. Svijest mladih o potrebi zaštite prirode raste iz dana u dan i mnogi od njih žele se uključiti u naše projekte“, pohvalio nam se Josip Kolarec, predsjednik Eko regije.

Opće je poznato kako Velika Gorica doslovno leži na bogatom prirodnom rezervoaru vode, koji predstavlja komparativnu prednost u odnosu na druge gradove i regije. Očuvanje tog prirodnog resursa od izrazite je važnosti za generacije koje dolaze.

„Kada pogledamo neke zemlje u svijetu pa i gradove u Hrvatskoj čiji građani više ne mogu piti vodu iz javne vodovodne mreže, pred nama je važan zadatak da očuvamo ovaj resurs za našu djecu i unuke. Moramo poštivati pravo treće generacije i ne smijemo ga ugroziti nekim krivim potezom“, poručio je Krešimir Ačkar, zamjenik gradonačelnika.

Galerija fotografija

Vijesti

Počeli radovi na izgradnji Kačićeve

Radovi će trajati 70 radnih dana, a tijekom tog vremena na snazi je privremena regulacija prometa

Objavljeno

on

Počeli su radovi na izgradnji Ulice Andrije Kačića Miošića, od raskrižja s Ulicom Slavka Kolara do raskrižja s Kurilovečkom ulicom. Navedena ulica bit će zatvorena za sva vozila, osim za vozila stanara i poslovnih subjekata. Na području oko zone radova, odnosno u okolnim ulicama uvodi se privremena regulacija prometa. Navedeni radovi trajat će 70 radnih dana. Mole građani za razumijevanje i poštivanje znakova privremene regulacije prometa za vrijeme trajanja radova.

 

Nastavi čitati

Vijesti

I Gorica i županija bez novozaraženih

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata nema novooboljelih osoba na području županije. Dobra vijest je i kako su dvije osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – istaknuo je Stožer civilne Zagrebačke županije .

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Udruga 153. brigade HV proslavila 20 godina postojanja

Objavljeno

on

Udruga pripadnika 153. brigade Hrvatske vojske u subotu je obilježila 20. godišnjicu osnutka.

– S ponosom smo se prisjetili svih događanja sa ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata, a posebno naše veličanstvene 153. brigade. Čuvamo i širimo povijesnu istinu o ratnom putu 153. brigade te čuvamo sva vjerodostojna svjedočenja o ratnom putu naše brigade te uspomene na poginule pripadnike brigade. Cilj nam je i prenositi mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu – kazali su iz Udruge.

Zahvalili su Gradu Velikoj Gorici što ih podupire jer bez njihove podrške, kažu, ne bi mogli realizirati sve svoje programe. A programa je zaista mnogo. Kroz godine, udruga surađuje s osnovnim školama s područja Velike Gorice i njenih općina, pokrenuli su inicijativu 2005. godine kako bi se izgradio Spomen park 153. brigadi u Velikoj Buni, a rade i na aktivnostima vezanim uz Spomen doma i Spomen parka. To su samo neke od brojnih aktivnosti udruge.

– Vjerujemo u daljnju suradnju s Gradom Velika Gorica te da mi kao Udruga svojim radom i aktivnostima doprinesemo što bržem dovršenju i kvalitetnom funkcioniranju projekata, a posebno prijedlogu sadržaja Spomen doma – zaključili su.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno