Poveži se s nama

Moja županija

Daj capu za šapu: Izložbom pasa prikupljaju sredstava za njuškice koje nemaju dom

Za njuškice se prikuplja novac, hrana, igračke, vodilice i ampule, a ujedno traži i zauvijek dom

Objavljeno

Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor 14. listopada u Centru za mlade Bunker u Samoboru od 10,30 do 12,30 sati organizira humanitarnu izložbu pasa s ciljem prikupljanja sredstava za pse o kojima nesebično brinu tri Udruge – Udruga Rea Samobor, Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo i Udruga za zaštitu i promicanje prava životinja Rina. Predstavnici ovih udruga upoznat će posjetitelje sa svojim radom, ali i njuškicama te će svaka šapica dobiti svojih pet minuta da se pokaže. Zauzvrat traže samo malo ljubavi.

Rad Udruga temelji se na volontiranju i dobroj volji, a zajednički cilj im je pomoći napuštenim šapama, nadomjestiti im sve ono što bi im neko drugi trebao pružati i ono najvažnije, pronaći im zauvijek dom, piše Samobor.hr.

“Za njuškice se prikuplja novac, hrana, igračke, vodilice, ampule i sve što mislite da bi im moglo biti korisno. Najvažnije je da dođete naoružani dobrom voljom i ručicama koje su spremne pomaziti, i ne zaboravite, ovo je prilika da se zaljubite i pružite nekoj šapi zauvijek dom”, stoji u najavi humanitarne izložbe pasa.

Moja županija

“Zajedno za Zagreb” – u akciji i Zagrebačka županija

Objavljeno

on

Odlukom hrvatske Vlade otvoren je račun za donacije u akciji “Zajedno za Zagreb” kojima će se sanirati materijalna šteta nakon potresa u Gradu Zagrebu i okolici. Zagrebačka županija priključila se ovoj akciji i uplatila 100.000 kuna u državni proračun na poseban račun aktiviran za sanaciju. – Zagrebačku županiju i Grad Zagreb dijele administrativne granice, ali nas povezuju ljudi i humanost. Zagrebe, drži se! – poručuju iz Županije.

Potres 22. ožujka jačine 5,5 po Richterovoj ljestvici najjači je zabilježen u posljednjih 140 godina u Hrvatskoj.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Beba iz okolice Vrbovca rođena noćas u vozilu Hitne medicine!

Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19.

Objavljeno

on

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec noćas u 22:40 sati je upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak. Ekipa hitne medicinske pomoći s doktoricom Kristinom Vučemilo i medicinskim tehničarom Goranom Tvorićem, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu. Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s osobama sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola. Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Bolnički tim spremno je dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s dr.med. Miom Buršić, specijalizanticom ginekologije. Zdrava djevojčica  rođena je u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice. Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

Nakon testiranja je utvrđeno da majka nije pozitivna na COVID-19, te se s bebom uspješno oporavlja u KB Merkur!

Nastavi čitati

Moja županija

60 pozitivnih na koronavirus u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

S današnjim danom je u evidenciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije 60 osoba pozitivno na virus COVID-19. Najveći broj oboljelih je u gradovima Velika Gorica, Sveta Nedelja i Zaprešić.

U Velikoj Gorici je broj zaraženih u posljednja 24 sata s 9 porastao na 15 osoba. U samom gradu je evidentirano 12 zaraženih, u općini Pokupsko dvoje te općini Kravarsko jedna osoba. Podsjećamo kako od sutra možete pratiti javljanja uživo iz velikogoričke Gradske uprave na kojoj će Stožer civilne zaštite grada Velike Gorice javnost izvještavati o svim relevantnim informacijama vezanim uz epidemiju i trenutnom stanju na području grada. Prijenos pratite putem Facebook stranice Gorica TV.

U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno ukupno 657 osoba zaraženih ovim virusom, a 49 osoba je ozdravilo. Dosad je 5 osoba preminulo. 

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno