Poveži se s nama

HOTNEWS

Da, Ziher!

Objavljeno

Mnogi su ga upoznali još u vrijeme dok je kao klinac počeo raditi kao pizza majstor u “Kaktusu”, puno više ljudi za njega je saznalo kad se na OTV-u počela emitirati Normalnofobija, a danas je jedan od dva vlasnika pizzerije koja nosi njegovo ime. Ali to nije sve. Bio je i reprezentativac Hrvatske u pokeru, a na čekanju su njegove autorske pjesme, koje će jednoga dana biti objavljene. Ili neće, tko će ga znati. Uglavnom – ovo je Ziher…

Nije da vjerujem u nekakve sudbine, karme i te fore, ali ja sam stvarno ziher. Ziheraš. Štedljiv sam, moram znati sve o poslu kojim se bavim, kuda krenuti da ne padnem, i moram priznat da mi taj nadimak stvarno stoji. Ja sam, u principu, Ziher.
Tako svoju priču počinje Denis Obadić, čovjek kojega po tom imenu i prezimenu u Velikoj Gorici malo tko zna. On je stvarno Ziher, nadimak je to koji je davno postao nešto poput umjetničkog imena.
Kad smo bili klinci, s nekih 14 godina, osnovali smo bend. Moj kum Gušter, Streha i buraz Crni. Nitko nije znao ništa svirati, ni Gušter bas, ni ja gitaru, a moj buraz nikakve veze nije imao s bubnjevima, jedino je Streha nešto ‘nabadao’. Znači, nitko nema pojma o ničemu, ali ajmo mi napraviti bend. I tako krene, nazvali smo se Crna srca, a kad već imamo bend, moramo imati i nadimke. Ja mislim da je Gušter rekao: ‘Ajde, ti budi Ziher’. Streha je svoj nadimak dobio zbog neke čudne frizure, tako ga je prozvala učiteljica, a Crni… Nemam pojma. Znači, nadimak sam dobio po dogovoru. I, evo, danas se više ne osjećam kao Denis. Nitko me tako ne zove, samo žena nekad kaže Denkec, ha, ha. Baš mi nekidan sin kaže: ‘Tata, meni je Denis najljepše ime’. Rekoh: ‘Šteta što se više tako ne zovem’… Nemam ja ništa protiv tog imena, ali jednostavno se osjećam kao Ziher – kaže.
Ziheraš Denis dugo je bio “samo” jedan od najboljih pizza majstora u gradu, zaposlen u pizzeriji Kaktus, ali šira javnost upoznala ga je kroz Normalnofobiju. Neobičan je to bio televizijski format, rezerviran za kasne sate, išao je na OTV-u i stekao cijelu slijedbu fanova. Selotejpom oblijepljeni lik Štanga, pa onda i Zub, pjesmica “Medo i zeko”… Sve to i danas se često klika na YouTubeu, nešto tome slično ni prije ni poslije nije se pojavilo….

Novo izdanje Reportera donosi nam novu, zanimljivu priču iz kvarta iz pera Marka Vidaline. Znate li tko je Denis Obadić? Potražite novi besplatni Reporter negdje u Vašem kvartu već od 18. veljače!

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno