Poveži se s nama

Crna kronika

Curicu pronađenu u goričkom parku roditelji izgubili zbog svađe

Djevojčica ostavljena prije više od mjesec dana u parku u Velikoj Gorici zove se Mirjana Paris i iz zagrebačkih je Sesveta…

Objavljeno

Djevojčica ostavljena prije više od mjesec dana u parku u Velikoj Gorici zove se Mirjana Paris i iz zagrebačkih je Sesveta, piše večernji.hr. Kako se preziva, još uvijek nije poznato. Rođena je u zatvoru u Švicarskoj i ima sestru blizanku. Navodno je stara četiri godine, a u Hrvatsku je s obitelji doselila nedavno. No, dok se ove informacije ne potvrde i nadležni ne odluče kakva će biti njezina daljnja sudbina, malena ostaje u Dječjem domu u Nazorovoj ulici u Zagrebu.

Misterij identiteta djevojčice koju su prolaznici pronašli na klupi u parku, a za koju sve ovo vrijeme nitko od obitelji nije ni pitao, a kamoli ju tražio, počeo se raspetljavati danas. Najprije je viša medicinska sestra Nataša Avdagić posjetila djevojčicu u domu i ustanovila da govori dijalektom kakvim govore Romi Bajaši. Zatim se oko 14 sati u dom javila žena koja tvrdi da je prijateljica Mirjaninog oca:

– Kazala je da tata pita kad bi mogao doći po dijete. Ta žena se nije predstavila niti je rekla odakle je otac. No, ispričala je da su se njezini roditelji posvađali u Velikoj Gorici i da im se kći tada izgubila. Još je rekla da djevojčica ima sestru blizanku koja je sada s mamom u Italiji. Uputili smo oca da se javi u Centar za socijalnu skrb u Velikoj Gorici. Naravno da ne možemo i nećemo dijete dati samo tako – kaže ravnateljica doma Jasna Ćurković-Kelava.

Iz goričkog Centra za socijalnu skrb ističu kako zbog ostavljene curice još nitko nije došao u centar. Domu se javio se i djed djevojčice za kojeg se još ne zna živi li u Sesvetama ili Bjelovaru. I on je potvrdio priču prijateljice Mirjaninog oca. Djevojčičini roditelji nakon svađe u Velikoj Gorici, gdje su Mirjanu Paris izgubili iz vida, nisu jedno drugo pitali za nju jer je mama mislila da je s tatom i obrnuto.

– Kada sam vidjela njezinu fotografiju u medijima, odmah sam znala da je Romkinja. Sigurna sam da je iz Hrvatske – kazala je nakon posjeta djevojčici Nataša Avdagić, inače pripadnica bajaške romske zajednice. Kada je ušla u sobu u kojoj je bila djevojčica, Nataša se najprije s njom šutke igrala. Zatim ju je na bajaškom pitala ima li potkošulju. Djevojčica ju joj je pokazala. Potom je tražila sok, pa joj ga je Mirjana donijela…

– Davala sam joj zadatke, a ona ih je razumjela i ispunjavala. Nije razgovarala. Samo je u jednom trenutku odgojiteljici na bajaškom kazala da sjedne – ispričala je Nataša Avdagić.

Galerija fotografija:

Nastavi čitati
Reklama

Crna kronika

Naslonio se na ogradu koja je označavala građevinske radove, pa pao u kanal dubok 1.5 metara

62-godišnjak je bio pod utjecajem alkohola

Objavljeno

on

Muškarac (62) teško je ozlijeđen nakon što je u nedjelju u 18.20 sati pao u kanal u Ulici dr. Jurja Dobrile. Naime, policija javlja kako je 62-godišnjak bio pod utjecajem alkohola te je hodao nogostupom. U jednom trenutku naslonio se na metalnu ogradu koja je označavala i osiguravala građevinske radove. Jedan segment ograde se prevrnuo te je muškarac pao u kanal širine oko 1 metar i dubine oko 1,5 metara. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pao s 2.6 metara i teško se ozlijedio

19-godišnjak je radio u skladištu

Objavljeno

on

U skladištu trgovačkog društva u Vukomeričkoj ulici jučer oko 11.50 sati došlo je do nesreće na radu.

–  19-godišnji je zaposlenik najvjerojatnije pao s visine od oko 2.6 metara i teško se ozlijedio – javlja policija.

Liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju Zagreb.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija pronašla lopova koji je provalio u Veterinarsku ambulantu i samoposlužni aparat za tople napitke

Objavljeno

on

Gorička poliicja završila je kriminalističko istraživanje i utvrdila tko je ukrao novac iz Veterinarske ambulante Velika Gorica, samoposlužnog aparata za tople napitke u prostoru autopraone u Zagrebačkoj ulici te počinio nekoliko provala u kuće na goričkom području. Prikupili su dokaze i ustanovili kako se radi o hrvatskom državljaninu s područja Zagreba.

– Protiv muškarca će biti podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznenih prijava koje su ranije dostavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici – dodali su iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 397 - 24.09.2020.

Facebook

Izdvojeno