Poveži se s nama

Vijesti

Cicibanci uz ježića Jana učili o ljubavi i obitelji

Priču ispričanu kamišibaj tehnikom i znakovnim jezikom pripremile su njihove odgojiteljice Karmela Krunić Habulinec i Maja Trupčević…

Objavljeno

Kako bi obilježili Svjetski dan obitelji, koji je inače 15.svibnja, danas se u Dječjem vrtiću Ciciban pričala priča o ježiću koji traži svoju obitelj. Priču ispričanu kamišibaj tehnikom i znakovnim jezikom pripremile su njihove odgojiteljice Karmela Krunić Habulinec i Maja Trupčević.

– S obzirom da radi epidemiološke situacije ne možemo imati scenske i dramske skupine, odlučili smo se djeci na ovaj način djeci pripremiti nešto takvo. Kamišibaj tehniku koristimo već neko vrijeme te djeca odlično regairaju na nju. Volimo osuvremeniti pristup djeci i pružiti im nešto novo i drugačije – rekla nam je ravnateljica Tatjana Karlović Oslaković.

21.05.2021. – Velika Gorica – U DV Ciciban obilježen Svjetski dan obitelji foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Inače, kamišibaj je stara japanska tehnika pripovjedanja pomoću slika.

– S obzirom da je Svjetski dan obitelji odlučile smo se na jednu priču o upoznavanju različitih obitelji. Ježić Jan nije zadovoljan sa svojom obitelji i kreće u potragu za novom te na kraju ipak doznaje da ne postoje savršene obitelji i da je bitna ljubav što je na kraju i pouka ove priče – naglasila je odgojiteljica Karmela Krunić Habulinec.

21.05.2021. – Velika Gorica – U DV Ciciban obilježen Svjetski dan obitelji foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

No, nisu samo priču pratile slike, već ju je djeci, odgojiteljica Maja Trupčević pokazivala znakovinim jezikom.

– Imali smo već iskustva sa znakovnim jezikom u našim skupinama. Jedna kolegica zna znakovini jezik pa je sa svojim starijim predškolarcima, jedne godine, imala završnu svečanost na kojoj su pjevali pjesmu pomoću znakovnog jezika. Iskoristili smo taj dio i ona nas je naučila rječima koje smo mi danas prezentirale djeci. To su imena članova obitelji i neke poznate životinje koje se spominju u priči. Iz iskustva znamo da djeca vrlo brzo shvate jer su znakovi nekako logički povezani i njima je to bilo jako zabavno kaže Maja.

21.05.2021. – Velika Gorica – U DV Ciciban obilježen Svjetski dan obitelji foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Vijesti

Likovna kreativna grupa u Centru za djecu, mlade i obitelj čeka zainteresirane osnovnoškolce

Pohađanje programa je besplatno.

Objavljeno

on

Iz Centra za djecu mlade i obitelj Velika Gorica najavljuju Likovnu kreativnu grupu, te pozivaju zainteresirane osnovnoškolce da se prijave za sudjelovanje.

-Voliš istraživati različite načine kreativnog izražavanja? Voliš upoznavati nove prijatelje ili se bolje povezati sa starim prijateljima? Voliš razvijati vlastite vještine i sposobnosti? Ako si učenik od 1. do 5. razreda osnovne škole dođi u likovnu kreativnu grupu-pozivaju iz Centra.

Program se održava u Centru na adresi Kurilovečka 48 svaku srijedu od 19.30 do 21.00 sat (osim u vrijeme učeničkih praznika), a pohađanje programa je besplatno.

Prijave za primaju na e-mail info@centar- dmo-vg.hr, na telefon 6231-734, mobitel 091/6231-734 putem FB stranice ili osobno u Centru radnim danom od 9.00 do 13.00 sati.

Nastavi čitati

Vijesti

Održan Nacionalni Info Dan projekta SINTRA

Više informacija o projektu možete vidjeti na stranicama VE-GO-RA.-e i službenoj stranici projekta SINTRA , te popratiti projekt na Facebook stranici Project SINTRA.

Objavljeno

on

U sklopu Dana Erasmusa, 15. listopada 2021.godine, održan je Nacionalni Info Dan projekta SINTRA na kojem su se okupili velikogorički poduzetnici raznih sektora, predstavnici kulturno umjetničkog društva, Gradske ustanove Velike Gorice te predstavnici našeg Grada.

Predstavljeni su glavni ciljevi projekta, dosadašnje analize koje su se provele u partnerskim zemljama (Island, Portugal, Bugarska, Estonija, Grčka i Hrvatska), a koje predstavljaju glavnu okosnicu daljnje izrade trening materijala i projektnih aktivnosti. Materijali se prilagođavaju organizacijama koje mijenjaju svoje poslovanje u skladu sa ciljevima održivosti, a projekt posebno naglašava ulogu zaposlenika – INTRApoduzetnika kao vrijednog resursa za uvođenje promjena u poslovanju.

Ukoliko niste bili u mogućnosti prisustvovati eventu, a trebate pomoć za promjene u vašoj organizaciji vezanu za ciljeve održivosti svakako nas kontaktirajte za daljnju suradnju.

Više informacija o projektu možete vidjeti na stranicama VE-GO-RA.-e i službenoj stranici projekta SINTRA , te popratiti projekt na Facebook stranici Project SINTRA.

Nastavi čitati

Vijesti

Nastavljaju se radovi na Aglomeraciji, pojedine prometnice zatvorene za sav promet

U Velikoj Mlaki za asfaltiranje se pripremaju Nazorova i Ulica Svete Barbare, u Mraclinu Ulica braće Radića te Ulica L.Galekovića. Uskoro bi asfalt trebale dobiti i neke ulice u Kučama…

Objavljeno

on

Na širem području Velike Gorice i okolice u tijeku su radovi na izgradnji „Sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica“. S obzirom na velik obim radova koji se izvode, pojedine ulice i prometnice u narednim će danima biti ili zatvorene ili će biti otežano prometovanje. Iz VG Vodoopskrbe su dostavili plan izvođača radova za period od 18. do 25.listopada te obavještavaju kako je on podložan promjenama.

Trenutno se u Velikoj Mlaki, kako stoji u planu za asfaltiranje pripremaju Nazorova i Ulica Svete Barbare, u Mraclinu Ulica braće Radića te Ulica L.Galekovića. Uskoro bi asfalt trebale dobiti i neke ulice u Kučama, poput Petrove ulice, Ulice Slavka Kolara, Tomacova, Pucekovićeva, Franje Lučića…U Buševcu i Ogulincu trenutno se radi na glavnom kolektoru.

Detaljan plan radova od 11.-18.listopada možete pogledati na sljedećoj poveznici:Prometna regulacija_aglomeracija Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 408 - 23.09.2021.

Facebook

Izdvojeno