Poveži se s nama

HOTNEWS

Četvrta Buševska biciklijada okupila 260 sudionika

Oni pripremljeniji odmjerili su snage u XC i cestovnoj utrci

Objavljeno

Jučerašnja Buševska biciklijada privukla je oko 260 biciklista, koji su snage odmjerili u tri kategorije. Najinteresantnija većini sudionika zasigurno je bila rekreativna trasa Buševec-Vukovina-Buševec u kojoj je sudjelovalo čak 180 sudionika.

Buševska biciklijada

U sklopu Biciklijade održale su se i dvije utrke u XC i cestovnoj varijanti. XC utrka startala je u Buševecu, a zatim su sudionici krenuli prema Turopolju i Rakitovcu. Kod Kučkog mosta skrenuli su uz nasip kanala Sava-Odra prema Turopoljskom lugu, a na povratku kroz šumu Turopoljskog luga krenuli su prema Turopolju sve do cilja u Buševcu.

Buševska biciklijada

Najbolja u ženskoj konkurenciji bila je Gordana Krašovac koja je za sat i 22 minute prešla dionicu dugu 35 kilometara. Kod muškaraca najbolji je bio Darijo Pandurević koji je stazu prešao za sat i šest minuta.

Buševska biciklijada

Kako bi prošli 55 kilometara dugu stazu cestovne utrke natjecatelji su krenuli iz Buševca te obišli Podvornicu, Kravarsko, Hotnju, Pokupsko, Cvetnić Brdo, Šestak Brdo pa se preko Kravarskog i Podvornice vratili u Buševec.

Buševska biciklijada

Među ženama najbrža je bila Ivana Freškura kojoj je trebalo dva sata i četrdeset minuta da pređe stazu. Najbrži muškarac bio je Gordan Beljić kojem je trebalo sat i 39 minuta da završi utrku.

Buševska biciklijada

Svoje zadovoljstvo nisu mogli skriti ni organizatori kojima je za rukom pošlo organizirati još jednu biciklističku poslasticu.

„Izrazito smo zadovoljni organizacijom. Vrijeme nas je poslužilo pa je i odaziv je bio dobar. Za razliku od prošlih godina kada smo se u Vukovini okretali i eventualno popili sok, ovaj put Udruga Vukovina u srcu pripremila je interesantan program za sudionike. Sudionicima se jako svidio obilazak kurije“, rekao nam je Danijel Rožić, predsjednik Udruge Moj Buševec.

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno