Poveži se s nama

Crna kronika

Četiri pljačke u tjedan dana, u jednoj kradljivac išetao iz drogerije s osam parfema u hlačama

Objavljeno

U ovom tjednu gorička policija zaprimila je dojave o četiri pljačke trgovina. U dva slučaja radi se o krađi prehrambenih proizvoda te je šteta ispod 1.000 kuna, a počinitelje je policija već i identificirala, dok su u preostale dvije pljačke meta lopova bili parfemi.

Najveću štetu pretrpio je DM na Trgu Stjepana Radića gdje je 17. lipnja u 16.25 sati nepoznati lopov ukrao osam parfema. Još dok je bio u trgovini, muškarac je s parfema skinuo zaštitne kodove te ih spremio u donji dio trenirke. Nakon toga se s parfemima u hlačama prošetao pored blagajne i izišao bez da ih je platio. Vrijednost parfema koje je ukrao je 4.300 kuna.

Idući dan, 18. lipnja oko 13 sati, bez 1.200 kuna vrijednih parfema je ostala i trgovina BIPA u Zagrebačkoj ulici.

– Prišao je polici, iskoristio trenutnu odsutnost djelatnica i ukrao tri parfema Paco Rabanne ‘1 Million’ tako što je s parfemima u rukama istrčao iz trgovine – kazao je inspektor Nikica Ljubanović iz goričke policije.

 

Crna kronika

Ukrao oplate za tunele, vjerojatno će ih prodati pod staro željezo

Pojedinačno, elementi vrijede koliko i željezo prilikom otkupa, no zajedno cijena im je jako visoka

Objavljeno

on

Nepoznati lopov opljačkao je tijekom vikenda, između 18. i 21. srpnja, tvrtku iz Zagreba koja koristi prostor tvrtke Hidroelektra u Novom Čiču. Provalnik je odstranio lance i lokote s vrata, ušao unutra te iz dvorišta ukrao više elemenata metalnih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu, točnije oplate za tunele.

– Vrijednost je dosta teško procijeniti jer pojedinačno ukradeni elementi nemaju vrijednosti osim svoje težine. Da su ukradeni svi elementi, šteta bi bila jako visoka. Ovih nekoliko elemenata su ukradeni isključivo kao sekundarna sirovina, odnosno željezo jer komad teži i 500 kilograma – objasnili su iz policije.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Opelom naletio na moped i teško ozlijedio vozača

Objavljeno

on

S teškim ozljedama prošao je 47-godišnji motociklist kojega je jučer nešto prije 17 sati udario automobil. Kako javlja policija, 51-godišnjak koji je vozio Opel Ulicom matice hrvatske, kod raskrižja s Trgom maršala Tita krenuo se prestrojavati u lijevu traku, a da pritom nije provjerio može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tako je naletio na moped marke Piaggio koji je vozio 47-godišnjak. U prometnoj nesreći motociklist je teško ozlijeđen dok je vozač automobila lakše ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Zagreb.

Iako tu informaciju policija nije odmah objavila, nego ju tek naknadno potvrdila, na mopedu je bilo i dijete koje je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđeno.

Nastavi čitati

Crna kronika

Stambeni kontejner u Lukavcu u potpunosti izgorio zbog nesipravnih električnih instalacija

Šteta je oko 30 tisuća kuna

Objavljeno

on

Policija je očevidom utvrdila kako je požar kontejnera u Lukavcu izbio zbog neispravnih električnih instalacija. Radi se o stambenom kontejneru koji je u potpunosti izgorio, a materijalna šteta je oko 30 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno