Poveži se s nama

CityLIGHTS

Dobili ključeve: Četiri goričke udruge svoj dom pronašle na ŠRC Udarnik

Objavljeno

Športsko rekreativni centar Udarnik novi je dom za četiri goričke udruge. Gradonačelnik Dražen Barišić predao je danas ključeve njihovih novih prostorija Vokalno instrumentalnom sastavu Jane, Ženskom rukometnom klubu Udarnik, Etno udruzi Kurilovec te Ansamblu Zlatne godine. Ključeve su, a tako i novouređen prostor, dobili i već stari stanari Udarnika – istoimeni nogometni klub.

 

“Prostor nam znači zlata. Ženski rukometni klub napokon ima poziciju da se može negdje fiksirati, da negdje ima dokumentaciju, da se imamo gdje skupiti, da imamo negdje lopte i dresove ostaviti, a to nam je bila velika potreba jer se do sada to nalazilo u autima, po prtljažnicima trenera i tako dalje”, objasnio je predsjednik ŽRK Udarnik Josip Mučnjak.

 

Dražen Barišić - udruge - ŠRC Kurilovec

 

Prostorije Gradske četvrti Kurilovec do sada su bile sastajalište brojnih udruga, tako i 28 članova koliko broji Etno udruga Kurilovec. S druge strane, potkrovlje od oko 200 četvornih metara na ŠRC Udarnik bilo je bez svrhe, unatoč kompletnoj infrastrukturi.

 

“Vrlo, vrlo smo zahvalni za ovaj prostor koji smo dobili. Konačno imamo mjesto gdje možemo svoje stvari odložiti, svoje zahvalnice staviti na zid, sjesti i na miru održati probu jer članovi i članice i pišu na kajkavskom i izvode predstave na kajkavskom”, rekla je Ana Plehinger, predsjednica Etno udruge Kurilovec.

 

Za uređenje potkrovlja i njegovo kompletno opremanje namještajem potrebnim za rad udruga, Grad je izdvojio 250 tisuća kuna.

VIS Jane

“Izuzetno nam je drago, nakon više godina truda koji smo uložili ovdje u Kurilovec, da smo ga gotovo priveli do kraja. Prije nekoliko dana smo otvorili teren s umjetnom travom, uredili smo glavni i pomoćne terene, izgradili tribine, opremili sportski dom, terasu, parkiralište, sada ćemo još urediti i rukometno igralište na otvorenom. Ovaj kompleks je dobio konture i sad ga prepuštamo sugrađanima koji će ovdje imati i posla, međutim koji će i za uživanje i druženje tražiti negdje svoju oazu“, zaključio je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

ključevi - udruge - ŠRC Udarnik

 

CityLIGHTS

VIDEO VIJEST Fašničko ludilo ovog vikenda prodrmat će Turopolje

Fašnička povorka u subotu će u 14 sati krenuti iz Školske ulice, zatim proći Zagrebačkom ulicom do velikog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana

Objavljeno

on

U fašničkoj povorci gradom će ove subote prodefilirati 20 grupa i više od 600 sudionika. Direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić pozvala je Goričane da se pridruže fašničkom ludilu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Neno Belan i Fiumensi nastupaju na Turopoljskom fašniku

U Praku Franje Tuđmana su 22. veljače

Objavljeno

on

Približava se dan kada će gradom proći maškarana povorka, a Turistička zajednica objavila je i tko će maskirane Goričane i njihove goste na 111. Turopoljskom fašniku zabavljati ove godine. Ispod fašničkog šatora u Park Franje Tuđmana dolazi jedan od najveselijih i najpoznatijih zabavljača – Neno Belan i njegovi Fiumensi. Koncert počinje u 21 sat.

Ovaj poznati splitski kantautor, pjevač i skladatelj pop rock glazbe prepoznatljiv je po svojim svevremenskim tekstovima pjesama kao što su “Rijeka snova”, za koju je dobio i Porina 2008. za najbolji album, a tu su i druge uspješnice, što iz vremena Đavola, pa i novijeg razdoblja poput “Zar više nema nas” (duet s Massimom, također dobitnik Porina) zatim poznata “Stojim na kantunu”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Bambina”, “Divojka s juga”, “Srce od leda” ili “Ivona”…

– Ma sve znate, pa vas u stilu “Rock galame” pozivamo: nemoj biti sama dok je rock galama, dođi i pridruži se veselim maškarama na 111. Turopoljskom fašniku, u subotu, 22.veljače – kažu iz Turističke zajednice grada Velika Gorica.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno