Poveži se s nama

Zanimljivosti

Čepovi koji život znače

I otpad može biti jako koristan

Objavljeno

Upoznati smo s činjenicom da je sve više djece oboljele od malignih bolesti. U glavi se vječito postavljaju upitnici. Kako? Zašto? Te kako im se može pomoći.

Sakupljanjem plastičnih čepova možete pomoći djeci oboljeloj od leukemije i limfoma da nabave skupocjene lijekove. Potrebno je samo ubaciti čepove u kutiju i poslati na adresu Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u Čakovcu.

Stavite kutije negdje na vidno mjesto da vas podsjeti da plastične čepove ,svih vrsta,ne bacite u smeće.

Adresa :

UDRUGA OBOLJELIH OD LEUKEMIJE I LIMFOMA
Ul. Josipa Jurja Strossmayera 9, 40000, Čakovec

Vijesti

Vaš dar za pravu stvar: Klinci pozivaju na donacije za naše sugrađane

Akcija koja je počela 7. listopada završava u subotu, a u njoj sudjeluju učenici iz velikogoričke osnovne škole Eugena Kumičića, koji ljudima objašnjavaju kako po izlasku iz trgovine mogu donirati namirnice potrebitima

Objavljeno

on

Dvadesetak učenika OŠ Eugena Kumičića sudjeluje u akciji “Vaš dar za pravu stvar” u suradnji s Crvenim križem. U toj akciji mladi volonteri obavještavaju kupce da pri izlazu iz trgovine mogu donirati prehrambene proizvode i tako pomoći našim sugrađanima kojima je pomoć u najnužnijim stvarima potrebna. Akcija traje od 7. do 12. listopada.

Učenici koji volontiraju članovi su Školskog volonterskog kluba, koji treću godinu za redom organiziraju pomoć za najpotrebnije. Prikupljaju pomoć za djecu u neimaštini u svojoj okolini, ali i za djecu Afrike te se trude razvedriti dane starijima u organiziranim posjetima staračkim domovima.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Na zgradu POU-a postavili ogromnu kartu Gorice i županije

U suradnji s Državnom geodetskom upravom, na zgradu Pučkog otvorenog učilišta postavljena je velika karta Velike Gorice i Zagrebačke županije, što će biti novi zgodan detalj u gradskom središtu…

Objavljeno

on

Kamion se dovezao i parkirao tik do zida zgrade Pučkog otvorenog učilišta, a ubrzo su se počele podizati i velike ljestve, kako to već ide kod radova. Međutim, ovoga puta riječ nije bila o radovima nego o ukrašavanju grada. Na zid ove ustanove, oko koje se odvija bogat društveni život ovoga grada, postavljen je – kartozid. Prevedeno, na ogromnoj karti Velike Gorice i Zagrebačke županije odsad će se moći vidjeti gdje smo, što nas okružuje, koliko smo udaljeni od ostalih gradova i mjesta u okolici… Sve skupa izvedeno je u suradnji s Državnom geodetskom upravo, a bit će lijep dodatak ovom dijelu grada.

Nastavi čitati

Vijesti

Goričanin u “Životu na vagi”: Roko kreće u show s rekordnom težinom

U novoj sezoni popularnog RTL-ova showa sudjelovat će i Robert Baković, gorički obrtnik koji prema službenim podacima ima 241,9 kilograma. Nekad je bio nogometaš, a danas sanja da će opet odjenuti traperice ili sam obuti čarape…

Objavljeno

on

Supruga me godinama potiče da smršavim, a otkad sam dobio četvrto dijete, shvatio sam da je došlo vrijeme za promjene, objasnio je Velikogoričanin Robert Baković (42) razloge svoje odluke da se uključi u novu sezonu popularnog RTL-ova showa “Život na vagi”.

Bakovića mnogi Goričani znaju pod nadimkom Roko, a to ime nosi i njegov kiosk na Tržnom centru. U svojim mlađim i znatno vitkijim danima bio je nogometaš, i to prilično dobar, napadač snažnog udarca, ali danas se to čini kao davna prošlost. Danas, kad Roko ima više od 240 kilograma (?!) i najmanje jednako toliko razloga da se prijavi u show u kojem je cilj izgubiti što više kilograma i vratiti se zdravijem životu.

– Promjene će utjecati ne samo na moj, već i na život moje djece. U mlađim danima sam imao dobru figuru, bolje sam se osjećao, imao sam više energije i bio sretni i zadovoljniji čovjek. Želio bih se opet baviti sportom, trčati i igrati sa svojom djecom – kazao je Roko za RTL.

Treniranjem boksa uspio je skinuti čak 40 kilograma, no oni su se brzo vratili. Još od vremena kad je služio vojni rok kilogrami su se počeli “lijepiti” na njega, a život s prekomjernom težinom doveo je do toga da danas ima vrlo konkretne želje.

– Maštam da ću jednog dana ponovno odjenuti traperice i sam obuti čarape. U prošlosti me u gubljenju kilograma najviše sputavalo to što nisam imao volje trenirati, a kako je kilograma bilo sve više, mislio sam i da su sve manje šanse da ću opet uspjeti smršavjeti – govori Roko.

Roko Baković je 2008. godine, u puno vitkijem izdanju, donosio sreću kupcima listića Hrvatske lutrije… Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Dosad je rekord s najviše kilograma na početku showa držao Neven Vuljanko, koji je imao 240,2 kilograma. Službeni podaci kažu da ih Roko ima 241,9, što ga čini novim rekorderom… Dosad je bio poznat kao vlasnik kioska u kojem je uplaćeno najviše dobitnih listića Hrvatske lutrije, kako su ga mediji označili prije desetak godina, a sad je pred novim izazovom, sasvim drukčijim, s kojim sreća nema ništa. Čekaju ga treninzi, muka, znoj…

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno