Poveži se s nama

Zanimljivosti

Čepovi koji život znače

I otpad može biti jako koristan

Objavljeno

Upoznati smo s činjenicom da je sve više djece oboljele od malignih bolesti. U glavi se vječito postavljaju upitnici. Kako? Zašto? Te kako im se može pomoći.

Sakupljanjem plastičnih čepova možete pomoći djeci oboljeloj od leukemije i limfoma da nabave skupocjene lijekove. Potrebno je samo ubaciti čepove u kutiju i poslati na adresu Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u Čakovcu.

Stavite kutije negdje na vidno mjesto da vas podsjeti da plastične čepove ,svih vrsta,ne bacite u smeće.

Adresa :

UDRUGA OBOLJELIH OD LEUKEMIJE I LIMFOMA
Ul. Josipa Jurja Strossmayera 9, 40000, Čakovec

Vijesti

Što je s ljudima?! Goričanke se voze u automobilu, pas trči za njima na povodcu!

Velikogoričanin je iz svog automobila snimio dvije djevojke koje “šeću psa” tako da se one voze u automobilu, a pas na povodcu trči za njima…

Objavljeno

on

Nevjerojatne scene, one koje definitivno spadaju u kategoriju suludih i nenormalnih, snimljene su u subotu na velikogoričkoj cesti. Naš sugrađanin šokirao se kad je vidio kako dvije nepoznate djevojke “šeću psa”, budući da su to činile tijekom vožnje u automobilu. Uostalom, pogledajte i sami…

 

“Ovo sam upravo snimio u Velikoj Gorici! Ja apsolutno ne vjerujem što je s ljudima!! Dvije djevojke u autu ‘šeću’ psa na ovaj način. Ljudi mi se službeno gade, ne vjerujem da ovo postoji, pogotovo u mom gradu”, tekst je koji stoji uz objavu.

I, zapravo, puno toga govori.

Nastavi čitati

Moja županija

U Zagrebačkoj županiji novih pet potvrda zaraze koronavirusom

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije do danas do 11 sati evidentirano je 186 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o pet osoba više, što znači da su na županijskom području trenutno aktivna 54 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a sedam ih je preminulo.

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer – 4 nova slučaja u ispostavi Zaprešić i 1 novi slučaj u ispostavi Velika Gorica

*također promjena u tablici –  umrli u ispostavama Samobor, Velika Gorica i Jastrebarsko – radi se pacijentima koji su umrli u bolnici u Zagrebu 1. i 2. srpnja

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Izbjegavajte putovanja u zemlje koje bilježe porast broja zaraženih ovih virusom!

Nastavi čitati

Vijesti

Baš ono što je trebalo Gorici! Po novome, na Plesu se najbolje papa

Potraga za dobrom klopom u Velikoj Gorici odvela nas je na Pleso, nedaleko od aerodroma, na terasu novoga restorana “PapaMò”, koji je ispao – otkriće

Objavljeno

on

Vi ovdje u Gorici imate sve, grad je super za život, ali jedno vam fali… Malo je tu pravih, vrhunskih restorana, mjesta gdje možeš dovesti nekoga na poslovni sastanak, ali i na opušteno druženje…

Tako mi govorio prijatelj, već godinama s adresom u inozemstvu, deklarirani ljubitelj ića i pića, prije nekoliko godina. Često je i kasnije vrtio tu mantru, teoriju o “gradu s premalo vrhunske gastronomije”, pa sam ga jedva čekao na aerodromu kad je ovoga puta dolazio. Avion je, naravno, ponovno kasnio, ali stigao je baš na vrijeme za ručak.

– Idemo, vodim te na ručak na jedno mjesto – izgovorio sam odmah nakon pozdrava.

Ništa mu drugo nisam želio otkriti, no sve je vrlo brzo bilo jasno. Minutu, dvije poslije parkirao sam nedaleko od aerodroma, na adresi Pleška 105, a prijatelj je gledao…

– Izlazi, tu smo! – požurivao sam ga.

– Opa, ovo je nešto novo… – odvratio je dok je odvezivao pojas i gledao u natpis.

Oči su se raširile već na prvom koraku, nakon što odmjerio prve naznake interijera. Znao sam da ni takav “šmeker” poput njega neće odoljeti ovoj kombinaciji stakla i drva uz dodatke poput dizajnerskih lustera i stalaža ispunjenih bocama vrhunskih vina.

– Dobro nam došli, izvolite menije – prišla nam je nasmiješena konobarica, prijatelju se i taj dio svidio, a nakon što je otvorio meni, krenula je već i lagana euforija.

– Carpaccio od juneće pisanice za predjelo, teleća koljenica s rižotom alla milanese za glavno jelo i za kraj malo salate od hobotnice – izgovarao je narudžbu već nekoliko minuta poslije, očito želeći pred ljupkom konobaricom ispasti još malo važniji i pompozniji nego što doista jest.

– Pizzu s pršutom – dobacio sam puno manje pompozno, a on me u čudu pogledao.

– Čekaj, uz sve ovo ti ćeš jesti pizzu?!

– Ništa ne brini, nisam poludio… Nije ovo obična pizza – objasnio sam ukratko.

Sa svakim zalogajem sve je više uživao, a kad je konačno odložio pribor, duboko je udahnuo i okrenuo se prema konobarici.

– Oprostite, molio bih vas da mi pozovete šefa! Želim razgovarati s njim!

Zbunjena djevojka ponudila je pomoć, pokušala doznati što nije u redu, pretpostavljajući da postoji neki problem, ali ovaj je baš inzistirao. Želi šefa. I baš nam u tim trenucima prilazi čovjek…

– Ja sam vlasnik restorana, u čemu je problem – upitao je, a prijatelj je ustao.

– Majstore, svaka čast! – povikao je srdačno, a konobarica je odahnula…

I sjeo nama je za stol, a priča je krenula od jednog temeljnog, ali logičnog pitanja:

– U čemu je tajna?

Svašta je taj moj prijatelj prošao, brojne restorane, ali ovo je bilo nešto drukčije. Hrana naprosto ima drukčiji okus.

– Naša jela pripremaju se ‘sous vide’ tehnikom kuhanja, na niskoj temperaturi, u vakuumu, što jelo čini bogatijim baznim, odnosnim aromama i punijim okusom. Sva hranjiva svojstva ostaju u namirnici i zato je ona takva – odgovorio je gazda na pitanje koje je glasilo otprilike “kako je moguće da je meso meko kao putar”.

– Imamo u kuhinji i grill smoker, koji omogućuje ravnomjerno pečenje, veću sočnost i bolje arome dima, i kad se sve spoji…

Ok, sve to skupa djelovalo je kao dovoljno dobro objašnjenje, ali prijatelj je išao dalje.

– Probao sam i njegovu pizzu, takvo nešto nisam još probao. U čemu je tu stvar?

Odgovor je bio spreman.

– Na to smo posebno ponosni. Kreirali smo Delikates pizzu, od premium namirnica, baš za prave gurmane poput vas, s originalnom talijanskom mozzarellom i svim drugim visoko kvalitetnim sastojcima, a tijesto je naše, posebno, autorski rađeno od četiri vrste brašna. Miješa se posebnom miješalicom tehnikom velike hidratacije s umješavanjem velike količine zraka zbog čega je u konačnici ono vrlo prozračno. Na kraju se pizza stavlja u pećnicu koja u 60 sekundi odradi posao kako bi tijesto bilo lagano, prozračno, izvana hrskavo, a u sredini mekano – objašnjavao je gazda.

 

I krenula je šetnja, razgledavanje.

– Vidite, imamo i izdvojeni VIP dio s 20-ak mjesta, idealan za poslovne ručkove, domjenke i proslave, tu je i malo dječje igralište za klince, a imamo i sobe za opuštanje, s privatnim jacuzzijem i saunom – nabrajao je gazda i impresionirani prijatelj mogao je samo zaključiti:

– E, to je baš ono što je Gorici trebalo!

 

Savršen desert – Amelie kolači

A kad je sve gotovo, kad je želudac pun, vrijeme je za desert… Uz slatke deserte s potpisom chefa Deana, kao što su ukusni semifreddo ili panakota, koji se svakodnevno pripremaju u kuhinji, ljubitelje slatkoga svakako će zanimati i informacija da u ponudi PapaMó restorana su i kolači izravno iz kuhinje Slastica Amelie, omiljenog zagrebačkog odredišta za sladokusce koje je sada stiglo i na Pleso!

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno