Poveži se s nama

HOTNEWS

Čeka nas prekretnica u razvoju komunalnog sustava

Objavljeno

U srpnju su počeli radovi na izgradnji novog komunalnog centra u Velikoj Gorici, na lokaciji bivše Goričanke. Radove je danas obišao gradonačelnik Dražen Barišić i direktori gradskih komunalnih poduzeća.

„Očekuje se prekretnica u razvoju komunalnog sustava u Gradu. Jer kao što znamo, velikih problema smo imali s komunalnim poduzećem Velkom. No, konačno ćemo ponovno osoviti na noge komunalni sustav i time našim sugrađanima dati jednu uslugu koja će biti visokog standarda. „ – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom obilaska. Ovi prostori će biti u vlasništvu Grada i komunalnih društava i napokon će se svi nalaziti na jednom mjestu.

Radovi teku planiranom dinamikom i komunalna poduzeća trebala bi se u potpunosti useliti u ovaj objekt do ožujka iduće godine. Veličina objekta je oko 6.000 četvornih metara.

Vrijednost radova je 20 milijuna kuna, a cijela vrijednost projekta je 40 milijuna kuna.
Preseljenjem u nove prostore smanjit će se troškovi poslovanja, doći će do stabilizacije komunalnog sustava u financijskom smislu i poboljšati će se standard komunalnih usluga građanima.

Svoje prostore u komunalnom centru pronaći će VG Komunalac, VG Čistoća, VG Vodoopskrba, Gradsko stambeno gospodarstvo te Turistička zajednica, a biti će tu i prostora za iznajmljivanje (skladišta, uredskih prostora), točnije 2.300 kvadrata za budući najam. U samom objektu nalazit će se još jedan prostor veličine 550 kvadrata koji će služiti kao restoran za sve zaposlene, no bit će otvoren i za ostale. Kako kaže direktor VG Čistoće, Željko Galeković, neke tvrtke su već iskazale interes za najam skladišnog prostora.

Galerija fotografija:

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno