Poveži se s nama

HOTNEWS

Čeka nas prekretnica u razvoju komunalnog sustava

Objavljeno

U srpnju su počeli radovi na izgradnji novog komunalnog centra u Velikoj Gorici, na lokaciji bivše Goričanke. Radove je danas obišao gradonačelnik Dražen Barišić i direktori gradskih komunalnih poduzeća.

„Očekuje se prekretnica u razvoju komunalnog sustava u Gradu. Jer kao što znamo, velikih problema smo imali s komunalnim poduzećem Velkom. No, konačno ćemo ponovno osoviti na noge komunalni sustav i time našim sugrađanima dati jednu uslugu koja će biti visokog standarda. „ – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom obilaska. Ovi prostori će biti u vlasništvu Grada i komunalnih društava i napokon će se svi nalaziti na jednom mjestu.

Radovi teku planiranom dinamikom i komunalna poduzeća trebala bi se u potpunosti useliti u ovaj objekt do ožujka iduće godine. Veličina objekta je oko 6.000 četvornih metara.

Vrijednost radova je 20 milijuna kuna, a cijela vrijednost projekta je 40 milijuna kuna.
Preseljenjem u nove prostore smanjit će se troškovi poslovanja, doći će do stabilizacije komunalnog sustava u financijskom smislu i poboljšati će se standard komunalnih usluga građanima.

Svoje prostore u komunalnom centru pronaći će VG Komunalac, VG Čistoća, VG Vodoopskrba, Gradsko stambeno gospodarstvo te Turistička zajednica, a biti će tu i prostora za iznajmljivanje (skladišta, uredskih prostora), točnije 2.300 kvadrata za budući najam. U samom objektu nalazit će se još jedan prostor veličine 550 kvadrata koji će služiti kao restoran za sve zaposlene, no bit će otvoren i za ostale. Kako kaže direktor VG Čistoće, Željko Galeković, neke tvrtke su već iskazale interes za najam skladišnog prostora.

Galerija fotografija:

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: Uspješni i naglavačke te kako biti brži od gripe!

Pogledajte i naše ostale teme – Kako će se u Novom Čiću prerađivati lan, čime je Snježana Dianežević očarala žiri na Izboru za najuzorniju seosku ženu i udomiteljstvo – plemenitost za ljepše odrastanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Župnik i vinogradari u Kosnici svečano krstili mošt u vino

Objavljeno

on

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Blagdan Sv. Martina, Martinje, proslavljeno je tijekom vikenda diljem Turopolja i Vukomeričkih gorica ceremonijalom simboličnog prevođenja mošta u mlado vino (”krštenje vina”). U Kosnici su sinoć tradicionalnu manifestaciju organizirali župnik Stjepan Tenšek, Udruga vinogradara i vinara Grozd i DVD Kosnica. Nakon mise u Crkvi Svetog Martina u Šćitarjevu spomenuti ceremonijal, špelancija, izveden je u Vatrogasnom domu u Kosnici, koji je bio premali da primi sve pajdaše i pajdašice.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Špelanciju je vodio meštar martinjskog ceremonijala i pučki pjesnik Stjepan Vitez, a kuma je bila Snježana Dijanežević, ovogodišnja prva pratilja najuzornije hrvatske seoske žene. Nakon podužeg podsjećanja na Svetog Martina, čitanja martinjskog statuta i litanija prešlo se na kušanje mladog vina.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vojni kapelan Željko Savić vodio je zajedničku molitvu prije uživanja u bogatoj trpezi te zabavu uz odličnu živu svirku i pjesmu. Vrijedni članovi DVD Kosnica i djelatnice u kuhinji sve su besprijekorno pripremili i servirali posjetiteljima. Muzički program živom svirkom i pjesmom odradila je tročlana grupa Party Time.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Tri gola Mraclina za tri boda u Obrezini

Objavljeno

on

1. ŽUPANIJSKA LIGA ISTOK , 13. kolo

U borbenoj i zanimljivoj utakmici u Obrezini Mraclin je poveo u prvom poluvremenu iz kaznenog udarca, precizan sa bijele točke bio je Ladislav Roginić. U drugoj polovici dvoboja neizvjesno je bilo na obje strane. U 78. minuti sijevnula je kontra Mraclina preko Ivana Kosa koji je uputio snažan udarac u vrata domaćih koji golman Dominik Treščec neutralizira odbijancem. Odbijena lopta dolazi do Brune Augustića najboljeg strijelca mraclinske momčadi, koji sa desetak metara ne griješi. Intenzitet utakmice tada je znatno pao, no Mraclin je uspio stići do još jednog gola. U 83. minuti Josip Jurić je sa lijeve strane odličnom asistencijom pronašao Petra Bartolića u blizini gola, koji se odlično snašao i pogodio za konačnih 0:3.

MLADOST (O) – MRACLIN 0:3

OBREZINA. ŠRC Obrezina. Gledatelja 100.
Sudac: Kokot (Vrbovec). Pomoćnici: Čerkez i Crnoja.

STRIJELCI: 0:1 – Roginić (35 – 11 m), 0:2 – Augustić (78), 0:3 – Bartolić (83).

MLADOST (O): Treščec, Martinić, Perić (od 81. Jelić), M. Tadić, Sejfović, Crepulja, Periša, Zrnčić (od 66. J. Tadić), Muslija (od 46. Kuhar), Šorša (od 76. S. Tadić), Smajić (od 46. Antolović). TRENER: Josip Tadić.

MRACLIN: Dražić, Petravić (od 89. A. Dolibašić), J. Domitrović, M. Kos, Desput, J. Dolibašić, Bartolić (od 85. J. Cvetnić), Jurić (od 89. Cota), Augustić (od 84. Guduraš), Roginić, I. Kos (od 89. Golubić). TRENER: Marko Pancirov.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno