Poveži se s nama

Kultura

Buševski Ogranak Seljačke Sloge ‘žari i pali’ po Češkoj

Uz OSS Buševec na festivalu u Brnu nastupaju i folklorne grupe iz Austrije, Grčke, Ukrajine, Slovačke, te naravno, i više grupa iz Češke. Naši folkloraši puni su dojmova, a za organizatore festivala imaju samo riječi pohvale

Objavljeno

Ogranak Seljačke Sloge Buševec ovih dana ponosno predstavlja turopoljsku tradiciju i bogatstvo njezinog narodnog blaga na festivalu “XXX. Međunarodni festival folklora Brno 2019.”

Svojim nastupima njihova Folklorna A grupa na pozornici u Brnu predstavlja mali dio Lijepe naše, od dragog nam Turopolja, preko Posavine, do Draganića i Baranje, pa sve do Glamočkog Polja.
Uz OSS  Buševec na festivalu nastupaju i folklorne grupe iz Austrije, Grčke, Ukrajine, Slovačke, te naravno, i više grupa iz Češke. 

 

Sigurni smo da će i ovaj puta, kao i mnogo puta do sada na dostojan način predstaviti našu zemlju i prikazati svo bogatstvo našeg narodnog blaga, a za organizatore ovog festivala imaju samo riječi pohvale. Naravno, u slobodno vrijeme i odlično se zabavljaju.

– Moramo pohvaliti organizatore koji imaju sve pod kontrolom, od smještaja, hrane, pa do priprema za nastupe. Na svakom koraku vidi se da imaju 30 godišnje iskustvo i da čuvaju tradiciju.
Uživamo, zabavljamo se ali i dostojanstveno predstavljamo našu kulturu i baštinu po kojoj smo nadaleko poznati – ističu iz OSS Buševec.

 

Kultura

Kazalište preselili na internet: ‘Priču o oblaku’ pogledajte sa svog kauča

Za malene Goričane koji vole kazalište…

Objavljeno

on

S obzirom preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo. U subotu, 14. ožujka u 17 sati, izravno će prenositi izvedbu predstave „Priča o oblaku“ koja je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

– Čak i ako ne možete doći k nama, možete predstavu gledati iz prvog reda na vašem kauču po cijeni od 35 kuna. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obitelj može uživati u kazališnom iskustvu za cijenu jedne ulaznice. Ovim započinjemo novu eru u hrvatskoj kulturi, a streamove predstava možete očekivati barem dvaput tjedno za sve uzraste – kažu iz Male scene te dodaju kako link nakon kupnje možete podijeliti i s prijateljima te će oni dobiti 10 posto popusta na kupovinu.

– Kazalište postaje još važnije u vrijeme krize. Ne samo da ćemo uspjeti dočarati čaroliju kazališta, želimo u danima koji slijede unijeti radost kazališta u vaš dom – dodali su iz kazališta.

Nastavi čitati

Kultura

I kultura se odgađa do daljnjega…

Objavljeno

on

Prema preporuci Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, svi kulturni programi u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica odgađaju se do daljnjega. Zbog opasnosti od širenja koronavirusa, odlučili su na kolektivnom sastanku zaposlenika u POUVG, neće prikazivati predstave i filmove, a neće se održavati niti koncerti, kao ni predavanja.

Nastavi čitati

Kultura

OtpisaNE najslađa predstava VIRKAS-a

Komedija suočava gledatelje s tabu temama hrvatskog društva

Objavljeno

on

Na 16. Virovitičkim kazališnim susretima ovogodišnju titulu najslađe predstave odnijela je upravo komedija ‘OtpisaNE’ GK Scena “Gorica” i Kazališta Moruzgva. Nakon 11 predstava u virovitičkom kazalištu i tri gostujuće u Slatini i Suhopolju, na ovom poznatom kazališnom festivalu sudjelovala su kazališta iz cijele Hrvatske, kao i susjednih država.

U predstavi ‘OtpisaNE’, čiju režiju potpisuje Nikola Zavišić, a tekst Renato Baretić, glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički. Migranti, iskorištavanje bolovanja, braniteljskih mirovina i pobačaja te druge “tabu” teme o kojima predstava govori, obrađene su na vrlo jednostavan i komičan način, što je publika na kraju nagradila velikim aplauzom i odličnom ocjenom 4,91.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno