Poveži se s nama

Vijesti

Buševec spreman za proslavu Ivanja

Objavljeno

Pred nama je tradicionalna manifestacija “Ivanje u Buševcu”. Kroz četiri dana posjetiteljima će ponuditi bogati sportski, kulturni i zabavni program, a sve počinje sutra prvom Buševskom štruklijadom koju organizira Društva žena.

 

“Buševec ima dugu tradiciju organizacije Ivanja pa smo mi tih dana željeli proširiti slavlje i promovirati turopoljske štrukle. Također, želimo upoznati mlade generacije s tim dijelom povijesti Buševca i Turopolja te im i kroz prikaz starih igara prikazati običaje našeg turopoljskog kraja”, kaže predsjednica Društva žena Lidija Rožić.

 

Štruklijada počinje u 16 sati kod pozornice iza Doma kulture. Manifestacija “Ivanje u Buševcu” nastavlja se u petak kazališnom predstavom.

 

“Pozivamo vas u 20,30 sati u Dom kulture Buševec da pogledate predstavu ‘Mala poduzetnica u velikoj blokadi’. Cijena ulaznice je 20 kuna”, kaže predsjednik Ogranka seljačke sloge Nenad Rožić.

 

Subota je rezervirana za memorijalno vatrogasno natjecanje djece “Josip Robić-Haba”, Ivanjski turnir Buševca u velikom nogometu kao i za gradsko natjecanje vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice.

 

“Nedjelja će biti u znaku otvorenog malonogometnog  turnira koji počinje u 10 sati na igralištu kod područne škole Buševec. Ogranak Seljačke sloge Buševec u 11 sati nastupa na misi u Crkvi svetog Ivana Krstitelja, a u 16,30 sati otvara se izložba slika udruge ‘SPARK’ u Područnoj školi Buševec”, dodaje Rožić.

 

‘Ivanjski semen’ od 17 sati će okupiti proizvođače eko i etno proizvoda s područja Velike Gorice, ali i cijele Zagrebačke županije. Kulturno-umjetnički program ‘Običaji kroz godinu’ počinje u 18,30 sati na ljetnoj pozornici iz Doma kulture, a nakon toga slijedi zabava uz grupu ‘Zakon šutnje’. Finale manifestacije je u 21,30 sati kada će biti zapaljen ivanjski krijes. Posjetitelje očekuje i zabavni park za djecu, jahanje na konjima, proštenje te drugi zabavni programi.

 

Vijesti

FOTO VIJEST Snijeg zabijelio Vukomeričke gorice

Zimska idila iznenadila krajem veljače

Objavljeno

on

Nakon perioda toplog vremena danas je stigla promjena, a tijekom dana promijenila su se četiri godišnja doba. Nakon tuče stigao nam i snijeg.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

obrtnički forum

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Vijesti

U Pokupskom razmjena starih sorti sjemenja

Predstavit će i projekt “Društvena banka sjemena”

Objavljeno

on

Klub žena Pokupsko i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) organiziraju razmjenu starih sorti sjemenja u Lovačkoj kući u Pokupskom. Svi koji imaju stare sorte sjemenja na razmjenu ih mogu donijeti u nedjelju, 1. ožujka, u 16 sati. Osim razmjene, održat će se i predstavljanje projekta “Društvena banka sjemena” udruge ZMAG iz Vukomerića.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno