Poveži se s nama

Vijesti

Budite dio turističkog ‘booma’ Zagrebačke županije

Usavršite svoja znanja i unaprijedite svoj posao

Objavljeno

Zagrebačka županija pokrenula je program edukacije ‘Poduzetništvo u turizmu’ koji će provoditi Ekonomski fakultet Zagreb. Prijaviti se mogu poduzetnici i djelatnici koji se bave turističkom djelatnošću, oni koji se tek planiraju baviti turizmom, kao i djelatnici javnih institucija s područja Zagrebačke županije. Polaznici edukacije moraju imati minimalno srednju stručnu spremu.

Županija sufinancira edukaciju najviše 15 polaznika s područja Zagrebačke županije u visini do 75 posto cijene programa edukacije, odnosno 9 tisuća kuna po polazniku. Razliku do 12 tisuća kuna, pune cijene edukacije, snose sami polaznici ili pravna osoba koja upućuje zaposlenika na edukaciju.

Edukacija će se provoditi na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Počinje 13. rujna i trajat će četiri mjeseca. Predavanja će se održavati petkom od 16 do 20 sati i subotom od 9 do 13 sati. Po završetku programa svim polaznicima bit će izdani certifikati o završenom programu cjeloživotnog obrazovanja Ekonomskog fakulteta Zagreb koji se upisuje u radnu knjižicu.

Natječaj je otvoren do ponedjeljka. Više o natječaju doznajte ovdje.

Vijesti

Preminula prva osoba (84) zaražena koronavirusom u Gorici

Zaraženo je 17ljudi u Gorici, u općinama još tri

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo u Gorici je  17 oboljelih od bolesti COVID-19, dok je još troje zaraženih koronavirusom u susjednim općinama.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice izvijestio je kako je preminuo 84-godišnjak zaražen koronavirusuom, inače onkološki bolesnik.

Nastavi čitati

Vijesti

Od sutra jedna promjena u prometu

Ne morate paliti svjetla na svom vozilu tijekom dana, osim vozača motocikala i mopeda

Objavljeno

on

Vozači motornih vozila od sutra ne moraju paliti svijetla tijekom dnevne vožnje, osim vozača motocikala i mopeda. No, svjetla će se morati paliti i po danu u slučajevima smanjene vidljivosti.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cesta vozači su dužni paliti svjetla na svojim vozilima od 1. studenog do 31. ožujka, ali ne i u drugom dijelu godine. Međutim prometni stručnjaci ističi kako je vozilo s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima bolje vidljivije i danju te tako i sigurnije za prometovanje.

Nastavi čitati

Vijesti

Otvorene trgovine s poljoprivrednim asortimanom i rezervnim dijelovima za mehanizaciju

Krenula sezona radova na zemlji

Objavljeno

on

Budući da je krenula sezona radova na zemlji i priprema za sjetvu, na temelju zahtjeva Ministarstva poljoprivrede, Nacionalni stožer odobrio je otvaranje vrtnih centara i rasadnika te prodavaonica rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

Sve one mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno