Poveži se s nama

Vijesti

Budite dio turističkog ‘booma’ Zagrebačke županije

Usavršite svoja znanja i unaprijedite svoj posao

Objavljeno

Zagrebačka županija pokrenula je program edukacije ‘Poduzetništvo u turizmu’ koji će provoditi Ekonomski fakultet Zagreb. Prijaviti se mogu poduzetnici i djelatnici koji se bave turističkom djelatnošću, oni koji se tek planiraju baviti turizmom, kao i djelatnici javnih institucija s područja Zagrebačke županije. Polaznici edukacije moraju imati minimalno srednju stručnu spremu.

Županija sufinancira edukaciju najviše 15 polaznika s područja Zagrebačke županije u visini do 75 posto cijene programa edukacije, odnosno 9 tisuća kuna po polazniku. Razliku do 12 tisuća kuna, pune cijene edukacije, snose sami polaznici ili pravna osoba koja upućuje zaposlenika na edukaciju.

Edukacija će se provoditi na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Počinje 13. rujna i trajat će četiri mjeseca. Predavanja će se održavati petkom od 16 do 20 sati i subotom od 9 do 13 sati. Po završetku programa svim polaznicima bit će izdani certifikati o završenom programu cjeloživotnog obrazovanja Ekonomskog fakulteta Zagreb koji se upisuje u radnu knjižicu.

Natječaj je otvoren do ponedjeljka. Više o natječaju doznajte ovdje.

Vijesti

Knjižničari prikupili knjige i poklonili ih učenicima Osnovne škole u Rakitovcu

Međunarodni je dan darivanja knjiga

Objavljeno

on

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica priključio se akciji u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” u sklopu koje su prikupljali knjige i slikovnice za goričke škole i vrtiće. Knjige koje su prikupili jučer su odnijeli u Osnovnu školu Rakitovec i time razveselili djecu.

– Danas nije samo Valentinovo, danas je i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece, stoga smo tim povodom još jučer posjetili jednu malu, ali simpatičnu osnovnu školu u selu Rakitovec i učenicima nižih razreda darovali pošiljku slikovnica – kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica

Nastavi čitati

Crna kronika

Prvo su eksplozivom razvalili bankomat, a onda su ušli u trgovinu da izvuku novac

Šteta procijenjena na više od 100 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nakon završenog policijskog očevida u Maloj Buni poznati su novi detalji o pljački bankomata. Utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u bankomat s prednje strane ubacili improviziranu eksplozivnu napravu koju su potom aktivirali. Eksplozijom su uspjeli otvoriti vrata kazeta bankomata koja su se nalazila u unutrašnjosti trgovine, a zatim su ušli su u nju i uzeli novac iz kazeta. Materijalna šteta iznosi više od stotinu tisuća kuna.

Prema svemu sudeći riječ je o profesionalcima koji su znali što rade. Naime, policija se do sada nije susretala s ovom vrstom eksplozivne naprave prilikom pljački bankomata.

Nastavi čitati

Crna kronika

Muškarac napao majku i dijete koje je zbog težine ozljeda završilo u bolnici

Razlog napada je nepoznat

Objavljeno

on

Policija javlja kako je nepoznati muškarac jučer oko 13.30 sati u dvorištu kuće verbalno, a potom i fizički napao 32-godišnjakinju i njeno dijete. Razlog tom nemilom činu još nije poznat. Zbog zadobivenih ozljeda dijete je završilo u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, a liječnička pomoć 32-godišnjoj majci pružena je u Domu zdravlja Velika Gorica.

– Utvrđeno je da je 32-godišnjakinja lakše ozlijeđena dok je maloljetna osoba teško ozlijeđena. Kriminalističko istraživanje je u tijeku – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno