Poveži se s nama

HOTNEWS

“Brzi i žestoki” sele u Zagreb! Evo u kojem slučaju bi se vratili u Goricu

Objavljeno

Utrka ubrzanja “Brzi i žestoki” odlazi s piste ZTC-a, a ovogodišnji show seli se na zagrebačku Aveniju Dubrovnik.

 

“To mi je bila oduvijek želja s obzirom da je Autoklub Brzina iz Zagreba. Kad radimo u Gorici malo sam između dvije vatre, pa mi je problem kad trebam logističku potporu jer ništa iz Zagreba ne ide u Goricu i ništa iz Gorice ne ide za Zagreb. I sam Zagreb, i sama ta cesta ima tu nekakvu draž i to mi je bio cilj od samog početka i konačno se ostvarilo“, kaže Dario Ljubičić, predsjednik AK Brzina.

 

Avenija Dubrovnik, pored Zagrebačkog velesajma, 4. i 5. lipnja bit će zatvorena u oba smjera. U  jednom će biti park vozača, a druga strana rezervirana je za natjecanje.

 

Hoće li se utrka vratiti u Goricu?

 

“Možda je čak dobro preskočiti jednu godinu da se ekipa malo zaželi, pa ćemo vidjeti tamo za godinu-dvije kakva će biti situacija i kako će proći u Zagrebu. Možda i Gorica bude htjela u samom centru Gorice nešto organizirati, pa ćemo vidjeti”, rekao je Dario Ljubičić.

 

Osim utke automobila i motora, ovogodišnji “Brzi i žestoki” donose i nešto novo. Osim same lokacije, novost je i stunt show.

 

“Ja to nisam nikada prakticirao zato što toga ima na većini utrka, a ove godine ću dovesti ekipu iz Mađarske da pokažemo Zagrebu kako to izgleda”, objasnio je Ljubičić.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno