Poveži se s nama

Vijesti

Bravo, klinci! Skupljanjem čepova bore se protiv leukemije

Učenici Osnovne škole Nikole Hribara i ove će školske godine skupljati PVC čepove, koje će donirati Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. U prošlom polugodištu prikupili su 200 kg čepova!

Objavljeno

Dobro je da dobre stvari potraju, egida je koje se očito drže u Osnovnoj školi Nikole Hribara. U skladu s tim, i ove će godine učenici te goričke škole nastaviti sa svojom akcijom skupljanja PVC čepova za pomoć oboljelima od malignih bolesti. Samo tijekom prošlog polugodišta djeca su prikupila čak 200 kilograma čepova, koje su zatim proslijedili Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Udruga je prikupljene čepove prodala i ostvarila prihod.

Ista priča nastavlja se i ove godine, procedura je također praktički ista. U holu škole nalazi se posebna kutija u koju djeca ubacuju čepove s boca vode, sokova, jogurta, šampona… Cilj ih je, naravno, skupiti što više, može se to među djecom pretvoriti i u pravo malo natjecanje. I čim se kutija napuni, šalje se u Udrugu. Pa opet ispočetka, budući da ova akcija nema rok trajanja. Kao što ga dobra djela ni ne bi trebala imati.

“Na ovaj način ne samo da čuvamo okoliš već pomažemo ljudima kojima je to od životne važnosti”, objašnjeno je na stranicama škole.

I tu je teško reći bilo što drugom osim – bravo, djeco!

Vijesti

Počelo je cijepljenje protiv gripe

Zbog velikog interesa cijepiti se u prvoj fazi neće moći svi građani. No, u studenom i prosincu stižu nove doze…

Objavljeno

on

Danas je započelo cijepljenje protiv gripe. Hrvatski zavod za javno zdravstvo ove godine je naručio četverovalentno cjepivo protiv sezonske gripe koje će kao i dosadašnjih godina biti besplatno za osobe koje imaju povećani rizik od komplikacija gripe. Ove je godine nabavljeno 460 tisuća doza, što je nešto više od procijenjenih potreba početkom godine.

– Zbog povećanog interesa koji se nije mogao predvidjeti u siječnju, u tijeku je nabava i dodatnih 130 tisuća doza. Većina cjepiva koje se distribuira ide liječnicima obiteljske medicine te očekujemo da će se cjepivo u zdravstvene ustanove distribuirati u tri dijela. Trenutno je u distribuciji 220 tisuća doza cjepiva, a za dva tjedna će se distribuirati preostalih 240 tisuća doza. Dodatne količine od 130 tisuća doza se očekuju početkom prosinca – kažu iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Zbog dinamike distribucije svi koji se žele cijepiti neće to moći uraditi u sljedeća dva tjedna, već će velik dio osoba trebati pričekati isporuku drugog dijela cjepiva koja će biti na raspolaganju u ambulantama početkom studenog. Također oni koji ne uspiju niti u studenom doći do željenog cijepljenja, moći će se cijepiti dodatnim količinama dostupnim u prosincu.

Cijepljenje u Velikoj Gorici moguće je u Ljekarnama Zagrebačke županije u Ulici kralja Dmitra Zvonimira 5 i Matice hrvatske bb (kod Doma zdravlja) te u Ljekarni Kenfelj na adresi Zagrebačka ulica 1.  Svi termini u goričkim ljekarnama su već popunjeni, pa će svi oni koji se žele cijepiti morati pričekati dva tjedna do iduće isporuke. Također, oni koji nemaju pravo na besplatno cijepljenje, a žele se cijepiti protiv gripe, mogu to učiniti kod izabranih liječnika ukoliko sami nabave cjepivo na temelju recepta.

Pravo na besplatno cjepivo imaju stariji od 65 godina, kronični bolesnici, zdravstveni radnici i trudnice. Svi drugi platit će ga 96 kuna.

Nastavi čitati

Vijesti

Euroherc i Adriatic svojim osiguranicima dosad podijelili 20 Golfova 8 i 200 novčanih nagrada

Nagradne igre Euroherca i Adriatica traju do kraja godine i odvijaju se u tri kola, uz veliko finale, a imaju ukupno 342 vrijedne nagrade i dosad neviđen nagradni fond od 7,4 milijuna kuna

Objavljeno

on

Autor

U pet hrvatskih gradova: Rijeci, Zadru, Bjelovaru, Osijeku i Zagrebu, Euroherc i Adriatic osiguranje podijelili su deset automobila Golf 8 i 100 novčanih nagrada sretnim dobitnicima drugog kola nagradnih igara “Moja polica u Eurohercu/Adriaticu vrijedi više”, u kojima su sudjelovali svi osiguranici, fizičke osobe, koji su od 1. svibnja do 31. kolovoza 2020. godine ugovorili policu osiguranja od autoodgovornosti i/ili kasko osiguranja za svoje vozilo.

U srijedu, 14. listopada, završen je drugi krug najvećih nagradnih igara u Hrvatskoj. Nakon obilaska Rijeke, Zadra, Bjelovara i Osijeka, došao je red i na Zagreb, gdje je dvadeset sretnih dobitnika preuzelo po 5.000 kuna na potrošačkoj kartici Agram banke, dok su dva najsretnija osiguranika sjela za upravljače najnovijih VW Golfova – željno očekivanih “osmica”, koje su dobili s uključenim osiguranjem od automobilske odgovornosti i kasko osiguranjem.

Sretni dobitnici su se na najbolji mogući način uvjerili da police osiguranja od automobilske odgovornosti i kasko osiguranja ugovorene u Eurohercu i Adriaticu uistinu vrijede više.

U Rijeci, Zadru, Bjelovaru, Osijeku i Zagrebu Euroherc i Adriatic svojim osiguranicima donijeli su uzbuđenje i sreću, izmamili suze radosnice i vratili optimizam

Nagradne igre Euroherca i Adriatica odvijaju se u tri kola, uz veliko finale, a imaju ukupno 342 vrijedne nagrade i dosad neviđen nagradni fond od 7,4 milijuna kuna. Podsjećamo, kako biste sudjelovali u najvećim nagradnim igrama u Hrvatskoj, trebate ugovoriti policu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti i/ili kasko osiguranja za osobno i/ili teretno vozilo u Eurohercu ili Adriaticu, do 31. prosinca 2020. godine. Velikom nagradnom igrom osiguravajuća društva Euroherc i Adriatic svojim osiguranicima žele zahvaliti na dugogodišnjoj vjernosti.

Izvlačenje dobitnika trećeg kola očekuje nas u siječnju 2021. godine u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Varaždinu, kada ćemo doznati kome je otišlo još 10 Golfova 8 i 100 potrošačkih kartica Agram banke.

Andro Ferenèak, dobitnik Golfa 8, Boris Erkapiæ, direktor Adriatica podružnica Zagreb.

Željka Srneg, dobitnica novog Golfa 8. i Ivan Kulušić, direktor prodaje Euroherca podružnice Zagreb

Sandra Senjić, Stjepan Rak iz Euroherca, Tomislav Mešnjak, sretni dobitnik novčane nagrade , Krešimir Beloša Fijan, direktor Euroherca podružnica Velika Gorica.

Nagrađivanje osiguranika Euroherca i Adriatica tu ne završava jer sve osiguranike koji su sudjelovali u nagradnim igrama u prva tri kola, očekuje veliko finalno izvlačenje 22. siječnja 2021. godine u Zagrebu. Dvoje sretnih dobitnika, osiguranika Euroherca i Adriatica, mogu osvojiti i odvesti se u dva bogato opremljena VW Touarega, s uključenim osiguranjem od automobilske odgovornosti i kasko osiguranjem. Tada ćemo saznati i imena dobitnika novčanih nagrada u iznosu od po 50.000 kuna, kao i dobitnike ekskluzivnih ljetovanja u hotelu Medora u Podgori.

– Znala sam za nagradnu igru, ali nagradu nisam ni očekivala niti joj se nadala. Čovjek kad se najmanje nada onda mu se dogodi nešto uistinu lijepo. Prva polica i odmah dobitna! Bit ću osiguranica Euroherca sigurno još godinama. Putujem na posao svaki dan oko dva sata, tako da će u novom Golfu vožnja sigurno biti ugodnija – rekla je oduševljena dobitnica Željka Srmeg iz Bukovca Svetojanskog, istaknuvši kako je poziv iz Euroherca bio erupcija emocija, uzbuđenja, šoka i nevjerice.

– Čestitam svim sretnim dobitnicima i zahvaljujem im što biraju Euroherc kao svog osiguratelja. Ovom nagradnom igrom želimo zahvaliti na vjernosti našim osiguranicima, koji u Eurohercu biraju kvalitetnu osigurateljnu zaštitu i sveobuhvatna pokrića, u skladu s vlastitim potrebama – istaknuo je Ivan Kulušić, direktor prodaje Podružnice Euroherca u Zagrebu te pozvao sve postojeće osiguranike Euroherca, a i one koji to još uvijek nisu, da se uključe u nagradnu igru.

– Da sam dobitnik Golfa 8, direktor iz Adriatica javio mi je na sam rođendan! Naravno da mu nisam vjerovao, pa ja sam ozbiljan čovjek! Tek kad me je nakon sat vremena nazvala ljubazna dama iz Adriatica i čestitala, povjerovao sam – rekao je sretni dobitnik Golfa Adriatic osiguranja Andro Ferenčak iz Preseke istaknuvši kako će novog mezimca voziti on, premda mu se nadaju i njegov sin i unuk.

Direktor Podružnice Adriatic osiguranja Zagreb Boris Erkapić nije krio zadovoljstvo činjenicom da je Golf otišao upravo u okolicu Zagreba. Čestitao je dobitnicima vrijednih nagrada te zahvalio svim osiguranicima na povjerenju:

– Hvala vam što birate Adriatic osiguranje za svog partnera u sigurnosti!

Osiguranike koji u prva dva kola nisu imali sreće, čeka finalno izvlačenje. Automobili čekaju svoje vlasnike, stoga se još uvijek stignete uključiti u nagradne igre. Vidimo se u siječnju!

Sretno svima uz Euroherc i Adriatic!

Nastavi čitati

Moja županija

Ivan Bekavac izabran za koordinatora MOST-a Zagrebačke županije

‘Vratit ćemo povjerenje građana u politiku i sudjelovati u stvaranju boljeg i poštenijeg okružja za rast naše djece i mladeži’

Objavljeno

on

Članovi izborne skupštine MOST-a Zagrebačke županije u nedjelju su birali svog koordinatora. Zbog epidemioloških mjera, glasanje je održano elektronskim putem, a većinom glasova izabrali su dr. Ivana Bekavca, vijećnika MOST-a Županijske skupštine Zagrebačke županije i koordinatora Savjeta za zdravstvo MOST-a.

Ivan Bekavac je u govoru naglasio kako će se u mandatu koordinatora MOST-a Zagrebačke županije zalagati za razvitak županijske organizacije u svrhu postizanja punog potencijala županije.

– Političkom trgovinom aktualnog župana i donedavnog predsjednika županijske organizacije HDZ-a, danas remetinečkog pritvorenika, poniženi su građani koji su između ostalog povjerenje na lokalnim izborima poklonili i MOST-u. Vratit ćemo povjerenje građana u politiku i sudjelovati u stvaranju boljeg i poštenijeg okružja za rast naše djece i mladeži – kazao je Bekavac.

Nastavi čitati

Reporter 397 - 24.09.2020.

Facebook

Izdvojeno