Poveži se s nama

Vijesti

Bit će to Sjajan provod… Od Save pa do Kupe, lovci se okupljaju na balu

I ove godine kao prvu nagradu imamo pušku Servisa i trgovine oružjem Kavur, zatim standardnu nagradu za Ples srca zlatarnice Prahir, ali i niz drugih vrijednih nagrada, kaže Josip Jančić iz lovačkog društva Srna

Objavljeno

Naizgled je još dovoljno vremena ostalo do 17. velikogoričkog lovačkog bala u organizaciji Lovačkog društva Srna iz Velike Gorice, budući da je fešta zakazana za 2. veljače, no pripreme su već debelo odmaknule.

– Kao i svake godine, organiziramo velikogorički lovački bal Turopolja, Posavine, Vukomeričkih Gorica, Pokuplja i Vrhovlja, našeg nam zavičajnoga kraja, od rijeke Save pa do rijeke Kupe. Uvijek je to prvi vikend u veljači, pa će tako biti i ove godine, a doći će nam prijatelji iz cijele Hrvatske. Bude nas oko 250 svake godine, traži se karta više, program je zanimljiv za svakoga, tako da je interes jako velik – rekao je predsjednik društva Srna Josip Jančić.

Osim što će se dobro zabaviti, lovci i njihovi prijatelji moći će osvojiti i vrijedne nagrade.

– Svake godine kao prvu nagradu imamo pušku Servisa i trgovine oružjem Kavur, zatim standardnu nagradu za Ples srca zlatarnice Prahir, ali i niz drugih vrijednih nagrada. Ovim putem želimo zahvaliti svim našim sponzorima, koji nas prate ovih 17 godina. Većinom su to naši prijatelji, a mi im i ovim putem želimo reći da nam puno znači njihova pomoć – kazao je Jančić, uz dodatak:

– Na lovačkom balu svirat će grupa Sjaj, naši stari tamburaši, veselimo se i njihovom nastupu.

A kad je već tako, kad već nastupa grupa Sjaj, logično je da će i provod biti – Sjajan. Pa neka tako i bude…

Vijesti

Radovi na Aglomeraciji Velika Gorica teku predviđenom dinamikom

Lukavčani će dobiti 350 besplatnih priključaka na kanalizacijski sustav.

Objavljeno

on

Projekt Aglomeracija Velika Gorica teče predviđenom dinamikom, istaknuo je to danas prilikom obilaska radova u Lukavcu, gradonačelnik Dražen Barišić.

„Na gotovo smo 75 posto izvodljivosti cijeloga projekta, i vjerujem da će se prije jesenskih kiša, pogotovo zime zatvoriti sva gradilišta, odnosno svi koridori, svi šahtovi koji sada smetaju za život i promet ovdje u Lukavcu.“ – rekao je gradonačelnik.

„Lukavec je naselje koje je dugo vremena čekalo kanalizaciju, i napokon ju je i dobilo. Ovo je veliko gradilište na kojem radi sedam ekipa. Vrijednost radova u ovom naselju je gotovo 18,5 milijuna kuna. Lukavčani će dobiti 350 besplatnih priključaka na kanalizacijski sustav. Ovdje je 6,7 kilometara aglomeracijske mreže, trenutačno je napravljeno 5,1 kilometar, što znači 77 posto sustava u ovom naselju.“ – istaknuo je direktor VG Vodoopskrbe, Tomislav Jelisavac.

Unutar VG vodoopskrbe formirana su četiri tima koji obilaze mjesta gdje su građevinski radovi u punom zamahu, gdje sa svakim vlasnikom parcele osobno razgovara gdje im smjestiti sabirni šaht unutar njihove parcele.

Osim u Lukavcu, aglomeracija ide i u drugim cjelinama Posavine i Turopolja. „Kobilić završavamo, tamo smo na 92 posto aglomeracijskog procesa. Na cjelini Okuje, Mraclin, Staro Čiče napravili smo oko 6,5 kilometara, a tamo radi šest ekipa, šest dana u tjednu po desetak sati.“ – kaže Jelisavac.

Da će ostati bez priključka na kanalizaciju ne treba brinuti stanovnike koji u vrijeme kad je prvotno rađen projekt nisu imali građevinsku dozvolu ili nisu bili u prostornom planu.

„Pojedine kuće u nekim slijepim ulicama nisu obuhvaćene ovim projektom, međutim, mi iz VG Vodoopskrbe nećemo ostaviti nikoga da ostane bez priključka na kanalizaciju. Krenut ćemo s novim projektom, kako bismo iz EU povukli sredstva, te ćemo ih do kraja 2023. spojiti na sustav.“ – poručuje Jelisavac.

Određene ulice kroz koje prolazi koridor magistralnog voda po sredini, bit će u potpunosti asfaltirane u suradnji s Gradom koji je u svom proračunu pronašao sredstva kako bi se pokrio onaj dio koji nije financiran iz Kohezijskog fonda EU.

„Znam da nije lako u ovo vrijeme, ali treba pretrpjeti da se polože i ispitaju cijevi, tada slijedi sanacija prometnica. Zahvaljujem sugrađanima na razumijevanju svih ovih godina, i molim ih za još malo strpljenja u narednim mjesecima .“ – rekao je gradonačelnik Barišić.

Kroz tjedan dana očekuje se odluka o izvođaču radova za novi pročistač za koji su pristigle dvije ponude, a njihova vrijednost je oko 100 milijuna kuna.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Covid-19 sedmi dan zaredom zaobišao Veliku Goricu

Objavljeno

on

I dok u Zagrebačkoj županiji bilježimo tri nova slučaja zaraze koronavirusom i to dva slučaja u Jastrebarskom i jedan u Samoboru, Velika Gorica može se pohvaliti kako već sedam dana nema zabilježen nijedan novi slučaj zaraze.

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata ozdravile su dvije osobe, po jedna u Ispostavama Samobor i Sveti Ivan Zelina.

Ukupno je u županiji izliječeno 187 osoba, preminulo ih je 11, dok je trenutačno aktivnih slučajeva zaraženih koronavirusom 50.

Nastavi čitati

Vijesti

Usred bijela dana ukrao bicikl s četvrtog kata

Objavljeno

on

Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva u ulici Slavka Kolara ukraden je bicikl unatoč tome što nije ostavljen na mjestu koje bi drskim lopovima bilo uočljivo.

„Nepoznati počinitelj ušao je u otključanu stambenu zgradu, potom se stubištem popeo na 4. kat s kojeg je otuđio bicikl marke TREK, crne boje.“ – kažu iz goričke policije.

Vrijednost bicikla je oko 3500,00 kuna.

Nastavi čitati

Reporter 395 - 30.07.2020.

Facebook

Izdvojeno