Poveži se s nama

Vijesti

Bit će to Sjajan provod… Od Save pa do Kupe, lovci se okupljaju na balu

I ove godine kao prvu nagradu imamo pušku Servisa i trgovine oružjem Kavur, zatim standardnu nagradu za Ples srca zlatarnice Prahir, ali i niz drugih vrijednih nagrada, kaže Josip Jančić iz lovačkog društva Srna

Objavljeno

Naizgled je još dovoljno vremena ostalo do 17. velikogoričkog lovačkog bala u organizaciji Lovačkog društva Srna iz Velike Gorice, budući da je fešta zakazana za 2. veljače, no pripreme su već debelo odmaknule.

– Kao i svake godine, organiziramo velikogorički lovački bal Turopolja, Posavine, Vukomeričkih Gorica, Pokuplja i Vrhovlja, našeg nam zavičajnoga kraja, od rijeke Save pa do rijeke Kupe. Uvijek je to prvi vikend u veljači, pa će tako biti i ove godine, a doći će nam prijatelji iz cijele Hrvatske. Bude nas oko 250 svake godine, traži se karta više, program je zanimljiv za svakoga, tako da je interes jako velik – rekao je predsjednik društva Srna Josip Jančić.

Osim što će se dobro zabaviti, lovci i njihovi prijatelji moći će osvojiti i vrijedne nagrade.

– Svake godine kao prvu nagradu imamo pušku Servisa i trgovine oružjem Kavur, zatim standardnu nagradu za Ples srca zlatarnice Prahir, ali i niz drugih vrijednih nagrada. Ovim putem želimo zahvaliti svim našim sponzorima, koji nas prate ovih 17 godina. Većinom su to naši prijatelji, a mi im i ovim putem želimo reći da nam puno znači njihova pomoć – kazao je Jančić, uz dodatak:

– Na lovačkom balu svirat će grupa Sjaj, naši stari tamburaši, veselimo se i njihovom nastupu.

A kad je već tako, kad već nastupa grupa Sjaj, logično je da će i provod biti – Sjajan. Pa neka tako i bude…

Obrazovanje

FOTO Počinje energetska obnova zgrade Srednjih škola

Objavljeno

on

09.12.2019. Velika Gorica. Početak energetske obnove zgrade Srednjih škola. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Zapisnik o uvođenju izvođača radova u posao na energetskoj obnovi zgrade Srednje škole Velika Gorica” potpisali su danas (ponedjeljak, 09. prosinca 2019. godine) na sastanku u prostoru Srednje škole: Pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju Zagrebačke županije (Velimir Kokot), projektant Građevinskog projekta (Dalimir Jurković), Izvođač radova – Matinčević d.o.o., pružatelji usluge Stručnog i Investicijskog nadzora te predstavnici Srednjih škola Grada Velike Gorice (Srednja strukovna škola, Ekonomska škola i Gimnazija). Ovim aktom i zvanično je označen početak na energetskoj obnovi zgrade Srednjoškolskog centra uključujući i sportsku dvoranu.

09.12.2019. Velika Gorica. Početak energetske obnove zgrade Srednjih škola. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Projekt ”Energetska obnova zgrade Srednje škole Velika Gorica” je projekt Zagrebačke županije i njegova ukupna vrijednost iznosi 30.817.443,78 kuna. Europska unija sufinancirala je projekt iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 15.155.068,10 kuna.

09.12.2019. Velika Gorica. Početak energetske obnove zgrade Srednjih škola. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kompletan projekt treba biti realiziran do 09. prosinca 2020. godine, a krajnji rok je 22. veljače 2021. godine. Nakon potpisivanja zapisnika svi sudionici sastanka obišli su školsku zgradu i sportsku dvoranu.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Zanimljiva sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Vijećnici svojim pitanjima iznenadili gradonačelnika i njegovog zamjenika

Objavljeno

on

Vijećnici Dječjeg gradskog vijeća danas su sjeli u svoje klupe. Predstavnici mladih postavili su svoja pitanja gradonačelniku Draženu Barišiću i njegovom zamjeniku Krešimiru Ačkaru. Dječja pitanja nimalo nisu bila naivna, pokazala su kako mladi itekako razumiju probleme koji muče društvo u kojem žive. Vijećnici su pokazali da nisu nimalo naivni kad su u pitanju njihovi problemi. Majstorski su ih artikulirali. Kako je to danas izgledalo pogledajte u našem video prilogu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Prometna na raskrižju Kurilovečke i Matice hrvatske

Objavljeno

on

Jedno uobičajeno poslijepodne zamalo je završilo tragično, a prema riječima očevidaca, sve zbog neprilagođene brzine. Naime, na vozilo koje se kretalo Kurilovečkom naletjelo je drugo vozilo iz Ulice Matice Hrvatske. Na sreću nema ozbiljnih posljedica, a u ovoj nesreći osim automobila najviše je nastradao – semafor!

Naravno, više detalja i to onih službenih znat će se nakon policijskog očevida.

Vremenski uvjeti su takvi da je smanjena vidljivost, kolnici su mokri i skliski, stoga, vozači oprez, prilagodite brzinu i način vožnje uvjetima na cestama!

 

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno