Povežite se s nama

Gospodarstvo

Besplatna radionica za poduzetnike na temu online pozicioniranja poslovanja

Besplatno predavanje je u četvratak točno u podne…

Objavljeno

na

U sklopu projekta “Poduzetnički info” Razvojna agencija Grada Velika Gorica u četvrtak organizira još jednu on-line radionicu. Svi zainteresirani besplatno će moći saznati odgovore na neka pitanja poput s kojim sadržajem privući posjetitelje, po čemu su različiti od konkurencije, jesu li kupci na društvenim mrežama.

Prijaviti se na radionicu “Prisutnost na webu – online pozicioniranje poslovanja” možete  ovdje, a počinje sutra u 12 sati.

Gospodarstvo

Aglomeracija VG: Provjerite koje ulice se zatvaraju za promet i kada

Objavljeno

na

Objavio/la

Aglomeracija Velika Gorica ide dalje punom parom! Donosimo vam lokacije aktualnih radova u gradu  koje izvodi Rocco commerce, kao i najavu skorašnjih. Također provjerite koje se ulice i kada zatvaraju za promet, te koji su alternativni pravci vožnje.

1.lokacija: Ulica kralja Zvonimira (od Ulice kneza Ratimira do raskrižja Pleška – Zvonimirova – Šetalište Franje Lučića) – ZATVORENA za promet do 16.05.2022., OBILAZNI PRAVAC kroz Plešku ulicu

Radovi na aglomeraciji Ulica kralja Zvonimira

2. lokacija: Ulica kralja Zvonimira od Ul. kneza Ratimira zajedno s raskrižjem Pleška – Rakarska – Šetalište Franje Lučića – Zvonimirova –  ZATVORENO ZA PROMET od 16.05.2022. do 01.08.2022.

OBILAZNI PRAVAC: Rakarska ulica otvorena za promet od Hotela Garden Hill prema budućem Intersparu.

Radovi na aglomeraciji Ulica kralja Zvonimira i križanje Pleška –Rakarska – Šetalište Franje Lučića – Zvonimirova

3. lokacija : Raskrižje Sisačke ulice i odvojak Sisačke ulice za Zrakoplovno tehnički centar i trgovački centar (Lidl, Era, Bipa, Pepco) – planirani rok radova – do 01.06.2022.

PRIVREMENA PROMETNA REGULACIJA: Promet se odvija iz Sisačke ulice prema Zrakoplovno tehničkom centru i trgovačkom centru jednom prometnom trakom, dok je izlazak iz trgovačkog centra usmjeren na desno – obilazak do glavne ulice.

Radovi na aglomeraciji – Sisačka ulica

4.lokacija: Ulica A.K. Miošića – Kirinčićeva ulica . Planirani POČETAK RADOVA je 06.06.2022.

Raskrižje će biti otvoreno za promet s jednom prometnom trakom, te neće biti potrebno obustavljati redovan promet.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Zlato – investicija za sva vremena

Znate li što je investicijsko zlato?

Objavljeno

na

Objavio/la

Vjerojatno ne postoji osoba na svijetu koja ne zna što je to zlato. No, znate li što je to investicijsko zlato?

Svi znaju da je zlato skupocjeni sjajni žuti metal, od kojeg se izrađuje nakit. Ali, izrada nakita nije jedina uporabna funkcija zlata. Važnu ulogu zlato ima u industriji i medicini, a u obliku zlatnih poluga nalazi se i u državnim riznicama većine zemalja. Tu služi kao potpora monetarnom sustavu i kao zaštita viška kapitala od inflacije. Ulaganje u investicijske plemenite metale ne iznenađuje jer zlatne poluge su po mnogima najbolji način čuvanja vrijednosti za države, ali i za građane. Zbog toga se, osim država, i sve više građana zadnjih godina odlučuje na provjereni način ulaganja viška kapitala – ulaganje u zlato. Ne čudi stoga podatak da najveća potražnja za zlatom dolazi upravo iz sektora investicijskog zlata odnosno ulaganja u zlatnike i zlatne poluge.

Investicijsko zlato, odnosno zlatnici i zlatne poluge predmeti su sa značajno većim udjelom čistog zlata nego kod, primjerice, nakita. U ovu kategoriju spadaju i dukati koji su kod nas imali značajnu ulogu u očuvanju vrijednosti mnogih generacija kroz povijest.

Investicijsko zlato oslobođeno je PDV-a i kod kupnje i kod prodaje.  To znači da fizičke osobe neće platiti niti porez na dobit ostvarenu prodajom zlata. To nije slučaj kod drugih investicijskih opcija poput dionica, štednje ili nekretnina što zlato čini jedinim neoporezivo ulaganje u Hrvatskoj.

Vrijednost zlata najviše dolazi do izražaja u kriznim vremenima poput ovih današnjih. Geopolitičke krize i galopirajuća inflacija snažno su utjecali na  podizanje cijene ovog plemenitog metala. U razdobljima ovako  ozbiljnih društvenih i ekonomskih poremećaja, držanje ušteđevine u banci se pokazuje  kao neisplativo, čak i rizično. Stoga mnogi financijski stručnjaci ističu kako je svoju ušteđevinu, bez obzira koliko ona bila velika, važno na pravi način osigurati protiv gubitka. A upravo zlato predstavlja najbolju zaštitu imovine od pada vrijednosti. Ono je investicija za sva vremena!

I stanovnici Velike Gorice prepoznali su vrijednost ulaganja u ovaj plemeniti metal. Investicijsko zlato može se kupiti u poslovnicama tvrtke Auro Domus u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Velikoj Gorici – na adresi Zagrebačka 15. Zlato možete kupiti i iz udobnosti svoga doma, putem web shopa, gdje možete provjeriti i cijene. Dostava se može izvršiti u poslovnicama ili na kućnu adresu klijenta. Važno je napomenuti kako za zlatom vlada velika potražnja, pa su i rokovi dostave u zadnje vrijeme malo produljeni. Na besplatnom broju telefona 0800/7372 možete zatražiti savjet i saznati sve što Vas zanima o kupnji zlata.

Ulažite sigurno – ulažite u zlato!

 

*tekst je napravljen u informativne svrhe i ne treba ga smatrati financijskim savjetom

 

Nastavite čitati

Gospodarstvo

Poduzetnik ste početnik i tražite poslovni prostor? Evo gdje se možete prijaviti…

Prijave se razmatraju kontinuirano svakog prvog ponedjeljka u mjesecu…

Objavljeno

na

Grad Velika Gorica poziva poduzetnike početnike da se prijave na Javni poziv za korištenje prostora i usluga „Startup VG Inkubatora’’.

– Ovim Programom Grad Velika Gorica nudi poduzetnicima početnicima korištenje poslovnog prostora i raznih oblika poslovnih usluga u svrhu unapređenja i razvoja njihovog poslovanja, a fokusiran je na unapređenje poduzetništva i poticanje istraživanja, razvoja i inovacija kod mikro i malih poduzeća – istaknuli su iz Grada.

Na korištenje se daje poslovni prostor u vidu radne jedinice i zajedničkih prostorija kao što su prezentacijska dvorana prostor za druženje, soba za sastanke, čajna kuhinja, sanitarni čvor. Prostor je klimatiziran, u potpunosti opremljene pokriven optičkim Internetom. Poslovni prostor daje se na korištenje na minimalno tri, a maksimalno dvanaest mjeseci s mogućnošću produljenja.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro i mali subjekti malog gospodarstva sa sjedištem, a obrtnici i s prebivalištem, na području Grada Velike Gorice. Također, prijavitelj mora imati status poduzetnika početnika, obavljati djelatnost iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija te uslužnih djelatnosti te nemaju nikakvih dugovanja prema državi i Gradu kao i gradskim trgovačkim društvima.

Poziv je trajno otvoren, a po popunjenosti trenutnog kapaciteta, isti će biti privremeno obustavljen. Prijave se razmatraju kontinuirano svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Sve o kriterijima, cijenama i postupku odabira možete pronaći na službenoj stranici Grada Velike Gorice.

 

Nastavite čitati

Gospodarstvo

Troškovi života sve su veći, ali Goričani do gotovine dolaze na ovaj brz i jednostavan način!

Cijene zlata su trenutno na prilično visokim razinama. Stoga, iskoristite priliku koja se ne propušta!

Objavljeno

na

Objavio/la

Udar na standard građana u Hrvatskoj svakim je danom sve očitiji. Inflacija nezadrživo raste, cijene lete u nebo, a novac vrijedi sve manje jer inflacija smanjuje realnu kupovnu moć novca. Stoga za isti iznos možemo kupiti sve manje robe u trgovini, a o cijenama goriva i drugih energenata da i ne govorimo. Sve više obitelji dolazi u nezahvalnu situaciju da moraju podmiriti sve te nabujale troškove do iduće plaće.

„Iduća plaća uvijek mi je predaleko i nikako da dođe. Svaki mjesec, uz ove lude skokove cijena, sve se brže potroši“ – požalio se jedan Goričanin. No onda je od kolege čuo kako je do prijeko potrebnog novca došao prodavši stari zlatni nakit koji nitko u obitelji više ne koristi.

Takva se solucija i jedan od najbržih i najlakših načina na koji možete doći do gotovine zove otkup zlata. „Kolega je staro zlato prodao u Auro Domusu“ – nastavlja priču naš sugovornik. „Imaju poslovnice i u Velikoj Gorici, tako da mi je bilo spretno i praktički besplatno doći do njih u ulicu Zagrebačka 15. Ugodno me iznenadio i ljubazan i profesionalni pristup njihovog djelatnika“.

Sam proces otkupa se odvija na diskretan način uz stručnu uslugu. Staro odnosno lom zlato koje želite prodati treba donijeti u jednu od poslovnica Auro Domusa gdje mu educirani djelatnici  odrede kvalitetu i masu te procijene vrijednost. Ukoliko se složite s ponuđenom cijenom, odmah na licu mjesta isplaćuje vam se novac.

Najčešći predmeti otkupa u Auro Domusu su zlatni lančići, ogrlice, naušnice, narukvice i prstenje odnosno zlatni nakit. Klijenti često prodaju i zubno zlato te sve vrste investicijskog zlata – zlatnika, zlatnih pločica i poluga. U njegovim poslovnicama možete prodati i sve  vrste proizvoda od srebra. Takvi predmeti imaju svoju vrijednost, ali često u našim domovima stoje neupotrebljeni.

Cijene zlata su trenutno na prilično visokim razinama. Stoga, pronađite Vama najbližu poslovnicu Auro Domusa u Velikoj Gorici, donesite zlatni predmet na besplatnu procjenu i izađite sa značajno podebljanim novčanikom! Vaše staro zlato možete zamijeniti za gotovinu i iz udobnosti Vašeg doma uz uslugu otkupa zlata poštom.

Pitanja o otkupu zlata možete postaviti i našim ljubaznim djelatnicama pozivom na besplatan broj telefona 0800 73 72.

Iskoristite priliku – dobijte više za vaše zlato!

Nastavite čitati

Gospodarstvo

Županija raspolaže sa 7 milijuna kuna bespovratnih potpora za poduzetnike

Poduzetnici mogu ostvariti do 100 tisuća kuna za proizvodne djelatnosti…

Objavljeno

na

Zagrebačka županija raspisala je natječaje za dodjelu 7 milijuna kuna bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima te poduzetnicima početnicima s ciljem jačanja konkurentnosti.

– Status jedne od gospodarski najrazvijenijih županija u Hrvatskoj, Zagrebačka županija ima upravo zahvaljujući poduzetnicima koji svojim prihodima posljednjih nekoliko godina, prema analizi FINE zauzimaju visoko drugo mjesto, odmah iza grada Zagreba. Zahvaljujući tome Zagrebačka županija značajna sredstva može usmjeriti u gradnju škola, prometnu infrastrukturu i u niz društvenih segmenata, a bespovratnim potporama dio toga ‘vraća’ svojim mikro, malim i srednjim poduzetnicima kao poticaj za njihov daljnji rast – poručio je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

Bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 100 tisuća kuna dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 40 tisuća kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica…

Važno je napomenuti kako se potpora odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40% ukupnog iznosa. Poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75% prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos potpore iznosi do 15 tisuća kuna.

Natječaji su otvoreni do 5. svibnja 2022. godine.

Nastavite čitati

Reporter 414 - 14.04.2022.

Facebook

Izdvojeno