Poveži se s nama

HOTNEWS

Beljak i Zmajlović iz Sabora poslali priopćenje

Zmajlović: “Dio skupštinara pokušava na silu promijeniti volju birača iskazanu na izborima”

Objavljeno

SDP i HSS oglasili su se na temu većine u Županijskoj skupštini Zagrebačke skupštine. Priopćenje Mihaela Zmajlovića i Kreše Beljaka prenosimo u cijelosti.

PRIOPĆENJE

U Saboru je održana konferencija Kluba zastupnika HSS-a i Kluba zastupnika SDP-a na temu „Aktualna politička situacija – politička kupovina zastupnika u Zagrebačkoj županiji“.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak te predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mihael Zmajlović, upozorili su kako imaju indicije i saznanja da se u skupštini Zagrebačke županije odvija politička trgovina glasovima vijećnika. Informacije koje imaju podijelit će s nadležnim institucijama, a HDZ-ovcima su poručili da im plan neće proći.

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a:

„HDZ na vlast u Zagrebačkoj županiji može jedino doći političkom trgovinom, obećavanjem radnih mjesta, pozicija ili ucjenama. Vjerujem u moral i čast vijećnika koji na to neće pristati, te da će se držati onoga što su ljudima na izborima obećali. Jasminku Mataušić koja je, kako je sama rekla, izašla iz stranke jer nije zadovoljna politikom HSS-a pozivam da vrati mandat HSS-u s kojim je i dobila izbore, time će najbolje dokazati svoje namjere, nadam se da će to već danas napraviti. Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo je odslužio kaznu radi puno manjeg krimena, od onoga što HDZ-ovci rade u Zagrebačkoj županiji. Pokušavaju opstruirati i rušiti legalno i legitimno izabranu vlast u Zagrebačkoj županiji što je nedopustivo! Svoja saznanja rado ću podijeliti s nadležnim institucijama.”

Mihael Zmajlović, predsjednik Skupštine Zagrebačke županije:

„Hrvatska javnost mora biti upoznata s kaosom koji se odvija u Zagrebačkoj županiji. Dio skupštinara pokušava na silu promijeniti volju birača iskazanu na izborima. Većinu skupljaju po kafićima, a predsjednika skupštine biraju na tiskovnim konferencijama. Pozivam nadležne institucije da reagiraju jer se ovdje opasno spominju nemoralne ponude, namještanje poslova određenim tvrtkama u vlasništvu skupštinara te licitiranje mjestima u državnoj administraciji. Poručujem vrućim HDZ-ovim glavama da se smire. Izgubili ste izbore i poštujete volju birača. Na nacionalnoj razini HDZ priča o stabilnosti, a ovdje uvodi kaos u županiju koja je uspješna i za primjer drugima.”

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak ispričao je župana Stjepana Kožića zbog spriječenosti sudjelovanja na konferenciji i njegovu izjavu podijelio s javnošću:

„Iskreno se nadam da ničim neće biti ugroženi projekti u realizaciji kao i oni planirani, posebno mislim na izgradnju škola, sportskih dvorana, pomoći našim gospodarstvenicima, OPG-ima itd.

Na lokalnim izborima u svibnju ove godine pobijedila je koalicija HSS-SDP-HNS-Laburisti. Birači su jasno iskazali svoju volju na izborima i to se mora poštivati. Oštro osuđujem sve one koji pokušavaju izigrati volju građana i doći na vlast političkom trgovinom.”

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno