Poveži se s nama

HOTNEWS

Beljak i Zmajlović iz Sabora poslali priopćenje

Zmajlović: “Dio skupštinara pokušava na silu promijeniti volju birača iskazanu na izborima”

Objavljeno

SDP i HSS oglasili su se na temu većine u Županijskoj skupštini Zagrebačke skupštine. Priopćenje Mihaela Zmajlovića i Kreše Beljaka prenosimo u cijelosti.

PRIOPĆENJE

U Saboru je održana konferencija Kluba zastupnika HSS-a i Kluba zastupnika SDP-a na temu „Aktualna politička situacija – politička kupovina zastupnika u Zagrebačkoj županiji“.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak te predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mihael Zmajlović, upozorili su kako imaju indicije i saznanja da se u skupštini Zagrebačke županije odvija politička trgovina glasovima vijećnika. Informacije koje imaju podijelit će s nadležnim institucijama, a HDZ-ovcima su poručili da im plan neće proći.

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a:

„HDZ na vlast u Zagrebačkoj županiji može jedino doći političkom trgovinom, obećavanjem radnih mjesta, pozicija ili ucjenama. Vjerujem u moral i čast vijećnika koji na to neće pristati, te da će se držati onoga što su ljudima na izborima obećali. Jasminku Mataušić koja je, kako je sama rekla, izašla iz stranke jer nije zadovoljna politikom HSS-a pozivam da vrati mandat HSS-u s kojim je i dobila izbore, time će najbolje dokazati svoje namjere, nadam se da će to već danas napraviti. Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo je odslužio kaznu radi puno manjeg krimena, od onoga što HDZ-ovci rade u Zagrebačkoj županiji. Pokušavaju opstruirati i rušiti legalno i legitimno izabranu vlast u Zagrebačkoj županiji što je nedopustivo! Svoja saznanja rado ću podijeliti s nadležnim institucijama.”

Mihael Zmajlović, predsjednik Skupštine Zagrebačke županije:

„Hrvatska javnost mora biti upoznata s kaosom koji se odvija u Zagrebačkoj županiji. Dio skupštinara pokušava na silu promijeniti volju birača iskazanu na izborima. Većinu skupljaju po kafićima, a predsjednika skupštine biraju na tiskovnim konferencijama. Pozivam nadležne institucije da reagiraju jer se ovdje opasno spominju nemoralne ponude, namještanje poslova određenim tvrtkama u vlasništvu skupštinara te licitiranje mjestima u državnoj administraciji. Poručujem vrućim HDZ-ovim glavama da se smire. Izgubili ste izbore i poštujete volju birača. Na nacionalnoj razini HDZ priča o stabilnosti, a ovdje uvodi kaos u županiju koja je uspješna i za primjer drugima.”

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak ispričao je župana Stjepana Kožića zbog spriječenosti sudjelovanja na konferenciji i njegovu izjavu podijelio s javnošću:

„Iskreno se nadam da ničim neće biti ugroženi projekti u realizaciji kao i oni planirani, posebno mislim na izgradnju škola, sportskih dvorana, pomoći našim gospodarstvenicima, OPG-ima itd.

Na lokalnim izborima u svibnju ove godine pobijedila je koalicija HSS-SDP-HNS-Laburisti. Birači su jasno iskazali svoju volju na izborima i to se mora poštivati. Oštro osuđujem sve one koji pokušavaju izigrati volju građana i doći na vlast političkom trgovinom.”

HOTNEWS

FOTO Dječji kulturni centar iz Albanije gostovao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije, predsjednik Memetali Zenuni Memy, i Zajednica Albanaca Zagrebačke županije ugostila je Dječji kulturni centar Grada Skadra, direktor Kujtim Alija, povodom obilježavanja Dana zastave (Dan državnosti) Republike Albanije. Svečani koncert održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je vodila (i pjevala) Ketlin Pjalmi, suvoditelj je bio Memy kao i prevoditelj s albanskog na hrvatski jezik i obratno, pozivao je na pozornicu goste odnosno uzvanike koji su imali kraće pozdravne govore. Posjetitelje su pozdravili veleposlanici Albanije i Kosova, v.d. poslanika Sjeverne Makedonije, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije i Kujtim Alija.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvođačka ekipa iz Albanije bila je mlada sa odličnim solistima i raznovrsnim koreografijama. Gost koncerta bilo je Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo sa svojom tamburaškom sekcijom, predsjednica Branka Tretinjak. Nakon dvosatnog programa druženje je nastavljeno uz bogati domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno