Poveži se s nama

Kultura

Beethoven u Velikoj Gorici: Pijanist Krešimir Starčević pripremio solistički recital posvećen velikom skladatelju

Ulaznice za koncert potrebno je kupiti ranije jer na dan koncerta neće biti prodaje u Domu kulture Galženica

Objavljeno

Beethoven se vraća u Veliku Goricu. Krešimir Starčević izvest će u četvrtak, 27. svibnja, u 20 sati u dvorani Galženica klavirski recital posvećen velikom skladatelju u povodu 250. obljetnice rođenja Ludwiga van Beethovena.

Osmislivši koncertni ciklus Beethoven u Velikoj Gorici u sezoni 2020. / 2021., pijanist Krešimir Starčević želio je odati počast velikom njemačkom skladatelju Ludwigu van Beethovenu, povodom 250. obljetnice njegovog rođenja koja se navršila 2020. godine.

Nakon koncerata Beethovenove komorne glazbe – Klavir & gudači te Klavir & puhači, Starčević je pripremio solistički recital na kojem će izvesti skladbe iz sva tri razdoblja skladateljeve bogate ostavštine pisane za klavir. Iz ranog razdoblja tu su Rondo u C-duru, op. 51 br. 1 i Sonata u F-duru, op. 10 br. 2, dok su iz srednjeg Tri bagatele (WoO 52, 54 i 59, poznatija pod nazivom „Za Elizu“), Sonata u Fis-duru, op. 78 te Poloneza u C-duru, op. 89. Koncert će pak zaključiti jednim od remek-djela majstorove kasne skladateljske faze: Sonata u As-duru, op. 110.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a na dan koncerta neće biti prodaje ulaznica u Domu kulture Galženica.

Kultura

Predstava HNK Zadar “Balon” donosi priču o odnosu muškarca i žene koji su u braku 30 godina

Kako kažu organizatori, predstava će vas istovremeno dirnuti i nasmijati do suza, a počinje u 20 sati.

Objavljeno

on

Na pozornicu Dvorane Gorica sljedećeg utorka, 26.listopada 2021. godine stiže predstava HNK Zadar “Balon” autora Mate Matišića.

Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su u braku 30 godina. Okosnica komada je žena, žrtva obiteljske tragedije koja je nakon smrti sina potonula u depresiju u kojoj je balon koji je napuhao sin, jedina komunikacija sa životom. Muž depresivne žene zamoli susjeda, glumca Filipa da oraspoloži njegovu bolesnu suprugu glumeći fragmente iz odigranih uloga jer ga ona kao glumca jako voli. Filip, što zbog glumačke taštine, što da bi se dokazao svojoj ljubomornoj ženi Nives, glumi fragmente odigranih uloga, a onda i priču iz vlastitog života o policiji i podzemlju. Je li njegova priča stvarna ili izmišljena?

Kako kažu organizatori, predstava će vas istovremeno dirnuti i nasmijati do suza, a počinje u 20 sati.

Detalje potražite ovdje.

 

Nastavi čitati

Kultura

Mnogi su ispisali stranice povijesti turopoljskog kraja, a to možete učiniti i vi u jedinstvenoj šetnji ovoga vikenda

Uz dozu mistike i tajanstvenosti postanite plemeniti i putujte kroz vrijeme, te otkrijte kako je nekad izgledalo srce Plemenite općine.

Objavljeno

on

Turističke zajednice Zagrebačke županije udružile su se na projektu Kulturnog turizma pod nazivom KulTurama. Svaka od njih, pripremila je program odnosno pješačku interpretacijsku turu karakterističnu za svoj kraj. Novu priliku za jednu drugačiju, jedinstvenu šetnju Turopoljem i Zagrebačkom županijom imat ćete već ovoga vikenda.

Interpretacijska šetnja kroz Turopolje, u trajanju od sat i pol namijenjena je odraslima i djeci starijoj od 6 godina, a započinje ispred Centra za posjetitelje u nedjelju 24.listopada. Prva tura je u 11, a druga u 17 sati, a kako biste sudjelovali zbog ograničenog broja sudionika prijavite se OVDJE. Sve vođene šetnje su besplatne.

-Mnogi su ispisali stranice povijesti ovog kraja, a vi ćete svoju stranicu ispisati u jedinstvenoj šetnji nekadašnje Plemenite općine turopoljske. Uz dozu mistike i tajanstvenosti postanite plemeniti i putujte kroz vrijeme, te otkrijte kako je nekad izgledalo srce Plemenite općine-kažu organizatori.

Nastavi čitati

Kultura

Učenici Umjetničke škole Franje Lučića pripremaju svoj tradicionalni koncert CELLOWEEN

Na koncertu će se publici predstaviti učenici od drugog osnovne do četvrtog srednje, a svi ste pozvani da ih poslušate dakle, u ponedjeljak 25.listopada 2021. s početkom u 19 sati.

Objavljeno

on

Učenici Umjetničke škole Franje Lučića u ponedjeljak će u Dvorani Galženica održati tradicionalni koncert pod nazivom CELLOWEEN.

-Nastupit će naši učenici violine, violončela, flaute, oboe, trube i trombona. Svirat će klasičnu glazbu i skladbe koje su naučili na nastavi. Kako nismo znali hoćemo li imati mogućnost javnog nastupanja, činjenica da možemo nas baš veseli i jedva čekamo-rekla je organizatorica Tea Krčelić Rabadan.

Na koncertu će se publici predstaviti učenici od drugog osnovne do četvrtog srednje, a svi ste pozvani da ih poslušate, dakle, u ponedjeljak 25.listopada 2021. s početkom u 19 sati.

 

Nastavi čitati

Reporter 409 - 21.10.2021.

Facebook

Izdvojeno