Poveži se s nama

Politika

Barišić: Ponosni smo, Velika Gorica je postala grad u punom smislu te riječi!

U velikom intervjuu gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić govori o učinjenom i postignutom u posljednjih 12 mjeseci, ali i gleda prema naprijed, u razdoblje pred nama, govori o planovima, idejama i zamislima za dodatni iskorak našega grada…

Objavljeno

S istekom još jedne kalendarske godine, u kojoj je njegova garnitura proslavila deset godina na čelu grada, gradonačelnik Dražen Barišić u velikom je intervjuu analizirao 12 mjeseci iza nas, ali i pogledao prema budućnosti Velike Gorice.

Gradonačelniče, bližimo se kraju još jedne godine, što znači da je došlo i vrijeme za zbrajanje dojmova. Što je, prema Vašem mišljenju, obilježilo godinu za nama iz velikogoričke perspektive i koliko ste osobno zadovoljni svime što je iza nas?

Jako je teško nešto posebno izdvojiti i istaknuti kao poseban događaj koji je obilježio godinu na čijem smo samom kraju. Od prvoga dana mog gradonačelničkog mandata u fokusu sam imao dvije glavne zadaće – stvoriti uvjete za gospodarski iskorak i od Velike Gorice stvoriti grad u punom smislu te riječi. Samo ove godine u Velikoj Gorici otvoreno je čak 1900 novih radnih mjesta. Prije 10 godina, vjerovali ili ne, u Velikoj je Gorici bio samo jedan građevinski kran, i to u Mičevcu, danas ih imamo na desetke u cijelom gradu. U tih smo 10 godina stvorili prostorno-planske i sve druge uvjete za izgradnju novog Putničkog terminala Zračne luke dr Franjo Tuđman, izgradnju novog centra Hrvatske pošte, omogućili razvoj gradskih i privatnih gospodarskih zona koje polako počinju živjeti svojim punim kapacitetima. Najuspješnije u cijeloj Hrvatskoj, uz grad Rijeku, ove smo godine završili energetsku obnovu višestambenih zgrada vrijednu 250 mil kuna i to uglavnom sredstava iz fondova EU, a iz istih izvora u najvećoj mjeri financirali smo energetsku obnovu dvije velike osnovne škole. Prije nekoliko dana konačno je krenula i realizacija najvećeg komunalnog projekta u povijesti ovoga kraja, Aglomeracija Velika Gorica. Teško je, dakle, izdvojiti nešto posebno jer su svi realizirani ili započeti projekti vrlo vrijedni, usudio bih se reći i kapitalni za budućnost ovog grada. Naravno, vrlo sam zadovoljan postignutim ali još je puno posla pred nama, uvijek treba težiti boljem i kvalitetnijem.

Na što ste posebno ponosni, odnosno što smatrate najvažnijim iskorakom za naš grad u protekloj godini?

Sve što sam odgovorio na prethodnom pitanju mogu ponoviti i na ovom. Svaki projekt važan je sam za sebe, svaki od njih doprinosi kvalitetnijem životu naših sugrađana. Mnogi su od njih pronašli posao i time riješili veliki problem u svom životu ako do sada nisu radili, osnovnoškolci nam pohađaju nastavu u znatno primjerenijim uvjetima koji su sada u obnovljenim školama, deseci tisuća naših građana završetkom projekta Aglomeracija Velika Gorica imati će znatno kvalitetnije uvjete stanovanja i življenja. No, posebno me veseli činjenica što je Velika Gorica postao jedan od najpoželjnijih gradova u Hrvatskoj za život. Dokaz tome je da se ovoga trenutka, vjerovali ili ne, u našem gradu radi 400 novih stanova. Ove godine izdali smo 20% više građevinskih dozvola no lani.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Postoji li nešto za čime žalite, nešto što ste kao gradsko vodstvo željeli učiniti u ovoj godini, a niste uspjeli?

Uvijek se nešto može napraviti bolje i kvalitetnije. Ne žalim ni za čim posebnim, sve što smo planirali smo i ostvarili, čak i više od plana. U mnogim našim planiranim projektima ne ovisi sve samo o nama, o gradu, ovisi i o mnogo drugih čimbenika u cijeloj Hrvatskoj. Ponekad je puno vremena i truda potrebno uložiti u koordiniranje svih relevantnih i nadležnih gradskih, županijskih i državnih službi i tijela kako bi se neki projekt realizirao. Nije ovo kritika nikome, želim istaknuti uzornu suradnju i sa županijom i sa državom jer smo mnoge projekte već uspješno realizirali, neki su u fazi realizacije, a mnogi u pripremi.

Aglomeracija Turopolja u svakom se razgovoru opisuje kao najveći i najvažniji projekt u povijesti našega grada i cijeloga kraja. Što se događa po tom pitanju, u kojoj fazi je taj projekt i što možemo očekivati u godini pred nama?

Dijelom sam već odgovorio na to pitanje ali važnost tog cjelokupnog projekta zaista zahtjeva koju rečenicu više. Punih 10 godina trajale su sve moguće pripreme i predradnje da bi došli do trenutka od prije nekoliko dana da i službeno možemo označiti početak građevinskih radova na tom projektu. Impozantna je njegova financijska vrijednost, s PDV-om ona iznosi gotovo 750 mil kuna, 100 milijuna eura. Želim posebno naglasiti činjenicu članstva Hrvatske u EU, da nismo članovi EU taj projekt vjerojatno ne bi nikada mogli sami realizirati lokalnim i nacionalnim sredstvima. Taj projekt donosi gotovo 150 km nove kanalizacijske mreže, besplatan priključak na istu gotovo 5000 kućanstava, 80 km obnovljenih lokalnih prometnica i novi moderan pročistač otpadnih voda. Sljedeće tri godine, do kraja 2022., naš će grad veliko gradilište, od Donjeg do Gornjeg Turopolja, dijela velikogoričke Posavine do samog naselja Velika Gorica.

Grad je svoj dio posla napravio, kineska ulaganja ovisit će samo o drugoj strani… Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Puno se govorilo ove godine i o kineskim ulaganjima, potpisan je i Sporazum o partnerstvu s tvrtkom Z-Run WellTon Industry. Što se događa po tom pitanju, u kojoj je taj posao fazi i koliko je doista realno da jednog dana Velika Gorica dobije velebni nogometni stadion s popratnim sadržajima?

Velika Gorica kao grad otvorena je investitorima, zaista postoji veliki interes mnogih grupacija za ulaganja u naš grad. Blizina Zagreba, Zračne luke i prometna povezanost cestama i željeznicom, te posebice struktura obrazovanog stanovništva s rijetkim posebnim znanjima i vještinama naš grad ističe kao jedan od najprivlačnijih za ulaganja u cijeloj Hrvatskoj. S mnogo njih razgovaramo, nudimo pomoć i rješenja, predlažemo lokacije i dajemo svu moguću administrativnu logistiku. Što se konkretno tiče pitanog kineskog ulaganja u naš sportski centra mi smo kao grad promptno ispunili sve što je od nas traženo. Sama odluka je na našim kineskim partnerima. Ako njihova definitivna odluka bude da žele ulagati u našem gradu sasvim će sigurno u meni i svim mojih suradnicima u Gradskoj upravi imati dobrog suradnika i pouzdanog partnera.

Koliko ste zadovoljni društvenom klimom koja vlada u našem gradu, s obzirom na sve ono što doživljavate u svakodnevnom kontaktu sa sugrađanima? Mislite li da se Velika Gorica uspjela odmaknuti od statusa “zagrebačke spavaonice”, koji je u prošlosti imala?

Velika Gorica definitivno više nije, kako ste je nazvali, ‘zagrebačka spavaonica’. Velika Gorica je grad, ponovit ću, u punom smislu te riječi. Proces identifikacije s gradom sasvim je sigurno završen kod najvećeg broja ljudi koji su Veliku Goricu odabrali za svoj dom i rodni zavičaj svoje djece. Velika Gorica njihov je grad baš kao što je i moj koji sam rođen ovdje. U našem gradu godišnje se održava više od 200 raznih manifestacija, društvenih događanja od kojih mnoga okupe i po nekoliko tisuća posjetitelja. Velika Gorica grad je iznimno mnogo vrlo aktivnih udruga građana, od sportskih, vatrogasnih, kulturnih, humanitarnih, tradicijskih. Svi oni svojim aktivnostima doprinose bogatom društvenom životu grada, u svoje aktivnosti uključuju sve veći broj djece i odraslih koji onda s punim pravom i sve ponosniji mogu reći – Velika Gorica, to je moj grad.

Jedna od ideja vezanih za društveni život grada je i odabir “službenog” gradskog središta, dijela grada oko stare općine i Muzeja Turopolja? Čini li Vam se da su Velikogoričani to prihvatili, koliko ste zadovoljni tim dijelom?

Nismo mi odabrali ‘službeno’ središte grada, to je naše povijesno središte, uvijek bilo i uvijek će biti. Mi smo to naše povijesno središte samo oživjeli, dali mu novi smisao i nove društvene sadržaje. Sve smo to mogli napraviti samo ispunjavajući prije toga osnovne pretpostavke. Izgradnjom Centra za posjetitelje naše Turističke zajednice, a vrlo brzo i gradnjom novog objekta na mjestu tzv. stare općine koja je građevinski dotrajala i već je čak opasna za život, stvoreni su uvjeti za održavanje niza manifestacija i drugih svakodnevnih događanja na tom prostoru. U planu je i uređenje Trga kralja Tomislava, u prvoj fazi upravo onog dijela koji se fizički naslanja na naš stoljetni park. Koliko su Velikogoričani to prihvatili dovoljno je doći na, primjerice, Gastro Turopolja ili sada na Prosinac u Gorici da bi odmah znali odgovor. Mnoštvo Velikogoričana sada zadovoljno konstatira kako sada i u svom gradu na primjerenoj i prekrasnoj lokaciji mogu uživati u programima i manifestacijama koje su prijašnjih godina konzumirali u nekim drugim gradovima. Velikoj Gorici definitivno je vraćen život, društveno bilo grada sve je opipljivije i sve jače kuca.

Značajna sredstva i ove su godine uložena u odgoj i obrazovanje, koliko još prostora za napredak po tom pitanju ima u godinama pred nama? Ili, konkretnije, kakvi su planovi za dodatna poboljšavanja uvjeta u gradskim vrtićima i školama u bliskoj budućnosti?

Od svih gradova u Hrvatskoj najviše je u odgoj i obrazovanje svoje djece uložila upravo Velika Gorica. U samo nekoliko godina izgradili smo dva sasvim nova velika vrtića, znatno rekonstruirali i adaptirali postojeće, izgrađena je nova zgrada velike osnovne škole, izgradili smo gradsku a potom i školsku sportsku dvoranu. Ove godine, to sam već spomenuo, energetski smo obnovili dvije velike osnovne škole a za koji dan kreće i iznimno potreban i vrijedan obiman projekt obnove srednjoškolske zgrade i pripadajuće sportske dvorane. Sljedeće godine krećemo u izgradnju još dva vrtića, ovoga puta u ruralnim dijelovima grada, Selnici i Maloj Buni. Pored nabrojanoga svake godine znatna sredstva kao osnivači vrtića i osnovnih škola ulažemo u te objekte, od područnih do matičnih škola. Nema ni jednog vrtića ili škole u gradu u kojem nije na znatno višu razinu podignuta materijalna kvaliteta. Ne mogu u tom kontekstu ne spomenuti i naše Veleučilište koje je znatno proširilo i poboljšalo svoje materijalne kapacitete baš kao i kvalitetu kurikuluma. Na kraju krajeva, svakogodišnje povećanje broja studenata iz svih krajeva Hrvatske ali i Europe dokaz je tim tvrdnjama.

Uz odgoj i obrazovanje, kulturu i druge segmente, poseban iskorak i ove je godine napravio gradski sport. Zašto Grad toliko ulaže u sport i možete li onima koji to ne razumiju objasniti zašto su uspješni sport i sportaši važni za grad poput našega? Također, u kojem smjeru će dalje ići gradska razmišljanja o razvoju sporta?

Ono što smo započeli prije deset godina nastavit ćemo i dalje. Samo ulaganje u sportsku infrastrukturu dugoročno donosi jedine prave rezultate. Stvaranje infrastrukturnih i drugih materijalnih uvjeta svake godine omogućava sve većem broju djece aktivno bavljenje sportom, a sport donosi prije svega zdravo odrastanje naše djece, socijalizaciju i niz drugih benefita koje samo sport može omogućiti. Naš grad ima više od 5000 aktivnih sportaša što je respektabilna brojka. Isto tako, paralelno sa stvaranjem i poboljšanjem infrastrukturnih uvjeta pametnom politikom sufinanciranja velikog broja naših sportskih udruga znatno smo podigli i kvalitetu stručnog rada koja je pak osnovni preduvjet za stvaranje sportskih rezultata. Ne čudi s toga činjenica kako je Velika Gorica jedan od najsportskijih gradova u Hrvatskoj sa stabilnim prvoligašima u najpopularnijim sportovima poput nogometa, rukometa i košarke, iznimnim rezultatima u mnogim pojedinačnim sportovima poput atletike i niza sportova borilačkih vještina. Želja nam je imati olimpijce i nositelje olimpijskih medalja ali nam je veća želja omogućiti što većem broju naših građana, posebice djeci, aktivno bavljenje sportom u primjerenim uvjetima. Kvantiteta će tada nužno roditi i kvalitetu.

Za sljedeću godinu predstavljen je rekordan proračun, za 126 milijuna kuna veći nego za ovu godinu. Što su prioriteti u njemu, kakvu Veliku Goricu možemo očekivati za godinu dana u ovo vrijeme, s kojim novostima i promjenama?

Treba pojasniti kako je realno povećanje proračuna nekih 40 milijuna kuna. Ostatak povećanja odnosi se na tehničko prebacivanje sredstava iz Državne riznice za plaće zaposlenih u osnovnim školama. Inače, ovo je pitanje na koje bi opširno odgovarajući sasvim sigurno mogao napuniti sve stranice Reportera. No, ukratko, Velika će Gorica dogodine biti još veće gradilište no što je bila ove godine. Pored naših investicija iz gradskog proračuna, investicija u poboljšanje komunalne infrastrukture, gradnje i rekonstrukcije mnogih cesta i spomenute Aglomeracije, daljnjeg uređenja središta grada, brige o vrtićima i školama, programima naših ustanova i udruga građana, očekujemo i znatno veću aktivnost privatnih investitora i njihove brojne nove projekte, prije svega u gospodarstvu.

Kad već gledamo u budućnost, pogledajmo još malo dalje. Velika Gorica raste i razvija se u svakom smislu, otvara se sve više tvrtki i pogona, doseljava sve više ljudi… Nastavi li se u planiranom ritmu, kako vidite naš grad za, recimo, deset godina? Koliko će biti veći, drukčiji, na koji će se način razvijati?

Sasvim je sigurno kako će se Velika Gorica i dalje razvijati, barem u onom segmentu za koji je odgovorna gradska administracija. Razvijati će se sasvim sigurno u infrastrukturnom i građevinskom smislu, a mi je želimo razvijati kao pametan grad, grad koji zna koristiti sve pogodnosti i sve resurse, prije svega ljudske koji su naša najveća vrijednost i najveći kapital. Želimo biti grad znanja, grad koji će biti sve poželjnije mjesto za život ali i za rad.

Vrijeme je dobrih, novogodišnjih želja… Što biste Vi poželjeli svojim sugrađanima u godini koja je pred nama?

Najjednostavnije i najiskrenije rečeno – prije svega dobrog zdravlja, osobne i obiteljske sreće, poslovnog uspjeha. Svima nama želim dobre volje, pozitivnih misli koje su pokretač svih promjena na bolje. Bolja i uspješnija Velika Gorica, a samim tim bolja i uspješnija Hrvatska, ne stvara se negdje drugdje. Stvara se u obiteljskom domu, na radnom mjestu, u našoj udruzi građana kojoj pripadamo, stvara se svakim našim djelom i postupkom. Hrvatska je, kao i svi njeni građani, u svojoj daljnjoj i bližoj povijesti previše propatila da bi sada utonula u beznađe i defetizam. Zato svim svojim Velikogoričankama i Velikogoričanima želim što više pozitivnih misli i dobrog raspoloženja.

A što biste, da završimo u istom tonu, poželjeli sebi i svojim suradnicima u 2020. godini?

Pored nabrojanoga na prethodno pitanje samo dodajem – što više realiziranih ideja i što manje prepreka na putu realizacije istih.

Politika

Novo lice Gorice dr. Ivan Bekavac govori o aktualnoj situaciji vezanoj uz potrese, otvara pitanje gradske tržnice, te predstavlja planove za razvoj poljoprivrede

Kampanja dr. Ivana Bekavca kreće s jednom važnom gospodarskom granom, a riječ je o poljoprivredi. Kako ističe, potrebna je inventarizacija poljoprivrede Velike Gorice.

Objavljeno

on

Za sada jedini istaknuti kandidat za gradonačelnika Grada Velike Gorice na predstojećim izborima u svibnju je dr.Ivan Bekavac (MOST). Danas se predstavio slušateljima City radija u prvoj u nizu emisija “Novo lice Gorice”.

Ivan Bekavac je liječnik anesteziolog u Klinici za dječje bolesti Zagreb, ujedno je koordinator MOST-a Zagrebačke županije, posljednjih pet godina politički je aktivan.

-Goričanin sam zadnjih 45 godina, išao ovdje u školu, odrastao i živim tu, i namjeravam tu ostati, te odraditi u Velikoj Gorici i moj drugi dio života.

Kako ističe želio bi živjeti u Gorici kakvom je on zamišlja, a to je Gorica prosperiteta, prilika, budućnosti i boljeg života nego ga danas živimo. Također, vjeruje da će jesen 2021. zabilježiti kao vrijeme nove prilike za ovaj grad, gdje ćemo svi zajedno osjetiti o čemu govori.

Bekavac se osvrnuo i na aktualno stanje vezano uz situaciju s potresom.

-Tražim nastavak redovitih tjednih pregleda ovlaštenih stručnjaka, kao i javnu objavu svih izvješća o stanju i uporabljivosti zgrada i ustanova javne namjene, dok god traje opasnost i ugroza od potresa na području grada Velike Gorice na mrežnoj stranici gorica.hr. Naime svjedočimo svakodnevnim potresima s epicentrima u blizini grada, a sigurnost zgrada javne namjene ne smije biti teretom iskusnog oka djelatnika, korisnika ili posjetitelja, već to treba biti organizirani pristup s minimalnom mogućnošću propusta u pravodobnom prepoznavanju ugroze.

S današnjim danom započelo je drugo obrazovno razdoblje za dio učenika osnovnih i srednjih škola, a u današnjem razgovoru, naglasak je na Osnovnoj školi Eugena Kumičića koja je danas, bez obzira na oprečne izjave oko oštećenja otvorila svoja vrata za učenike razredne nastave.

-Dio izvješća gradske uprave koji se odnosi na sigurnost zgrade Osnovne škole Eugena Kumičića objavljen u srijedu različit je od objave jučer u četvrtak, kad je utvrđeno kako nije ugroza sigurnosti samo u dijelu sportske dvorane iste škole nego i u drugom dijelu zgrade škole. A danas je započeta nastava u dijelu zgrade oštećenom potresom, a nakon provedene sanacije tijekom proteklog vikenda. Stoga je opravdano javno objaviti izvješća kako bi svi zainteresirani pravodobno mogli prepoznati ugrozu i alarmirati gradske službe. – ističe Bekavac.

Kampanja dr. Ivana Bekavca kreće s jednom važnom gospodarskom granom, a riječ je o poljoprivredi. Kako ističe, potrebna je inventarizacija poljoprivrede Velike Gorice.

-Velika Gorica danas ne zna kojom poljoprivrednom proizvodnjom raspolaže, stoga je nužna inventarizacija kako bi se mogle donijeti funkcionalne poljoprivredne politike:

-koliko hektara pojedine poljoprivredne proizvodnje na godišnjoj razini imamo?

-koje tehnološke razine su one?

-koje povrtlarske, voćarske, stočarske i dr. proizvodnje imamo u gradu?

-kakav je doprinos pojedinih poljoprivrednih grana gradskom proračunu?

-koliko stanovništva direktno živi od poljoprivredne proizvodnje?

Na osnovu tih podataka je moguće onda donijeti racionalne odluke kakvu poljoprivredu želimo i kakvu poljoprivrednu politiku želimo provoditi.- pojašnjava Bekavac.

Ovdje se postavlja i pitanje gradske tržnice.

-Gradska tržnica je ključan element provedbe poljoprivredne politike našeg grada iz nekoliko razloga jer je ona prostor okupljanja i gradskog života, poveznica ruralnog i urbanog dijela Velike Gorice, mjesto na kojem se konkretizira suživot poljoprivrede i stanovništva grada, odnosno afirmacija poljoprivrede Turopolja.

Trenutni prostor tržnice onemogućava ostvarenje punog potencijala kojeg gradska tržnica kao element gradskog života zahtijeva. Nova lokacija na kojoj bi se intenzivirao gradski život, ostvarilo povezivanje ruralnog i urbanog prostora te afirmirala poljoprivreda Turopolja ključan je odabir kojeg treba riješiti čim ranije imajući u vidu strateške ciljeve koji bi ta lokacija trebala zadovoljavati. Tržnica nikako nije samo mjesto na kojem se prodaje voće i povrće! – poručuje Bekavac.

Razvoj poljoprivrede Velike Gorice vidi kroz postavljanje kratkoročnih i dugoročnih ciljeva o čemu više možete poslušati OVDJE.

Nastavi čitati

Moja županija

Velika Gorica: Županijski SDP protiv kredita za kupnju kuće

Konferenciju za medije održao i ravnatelj županijskog Zavoda za Hitnu medicinu

Objavljeno

on

SDP Zagrebačke županije ne slaže se s nedavnom odlukom županijske Skupštine kojom je županijski Zavod za Hitnu medicinu sa sjedištem u Velikoj Gorici dobio „zeleno svjetlo“ za kreditno zaduženje za 1,7 milijuna kuna. Namjena je, kako smo i ranije ovoga tjedna objavili, kupnja novog prostora u Velikoj Gorici u koji bi se preselio ured ravnateljstva. Vijećnici SDP-a Mihael Zmajlović i Ozren Robić na čelu sa zamjenicom župana Nadicom Žužak, na konferenciji za medije pred, po njihovom mišljenju, neadekvatnom lokacijom za ured ravnateljstva, izjavili su kako je dizanje kredita u vrijeme pandemije – neprimjereno. – SDP Zagrebačke županije nije protiv ničega što doprinosi poboljšanju hitne medicinske skrbi i uvjetima rada zaposlenika, no pitamo se da li će se ulaganjem u ovako skupu zgradu ostvariti poboljšanje?  – pitala je zamjenica župana Žužak.

Mihael Zmajlović je nadodao kako će osim kredita za kupnju same kuće, trebati platiti i opremanje i uređenje unutrašnjih prostorija. – Tražili smo na zadnjoj sjednici Skupštine skidanje te točke s dnevnog reda, jer smatramo da nije vrijeme za nova ulaganja putem zaduživanja, dok se istovremeno organiziraju humanitarne akcije za potrebe velikogoričke hitne. – zaključio je Zmajlović. Vijećnik Robić je nadodao da je za ovaj projekt bila potrebna kvalitetnija priprema, te da u Velikoj Gorici ima i drugih poslovnih prostora koji bi bili primjereniji svrsi. – Želimo izradu kvalitetnijeg natječaja i da se dobije bolji financijski okvir, prihvatljiviji za porezne obveznike. – kazao je Robić.

Konferenciju za medije održao je i sam ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu, kako bi odgovorio na navode SDP-a. –  Upravo je poboljšanje uvjeta rada djelatnika i uvjeta u kojem borave pacijenti, jedini razlog iseljenja ureda ravnateljstva. To nam je jedina opcija, budući da zgrada nema kapacitet za proširenje. Objavili smo javni natječaj na koji se javio jedan ponuditelj koji je ispunio uvjete natječaja, a nalaz vještaka prihvatilo je i povjerenstvo Grada Velike Gorice. Tražili smo prostor površine 170 do 200 metara kvadratnih metara, a prihvaćena ponuda u kući u Radićevom odvojku na kućnom broju 58 ima unutrašnjost u dobrom stanju i prostorije su u skladu s namjenom i potrebama Zavoda. – istaknuo je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Davorin Gajnik.

Kredit će biti dostatan za otplatu kuće, dok će u prenamjenu prostorija u kojima je trenutno ravnateljstvo biti potrebno uložiti dodatan novac, a uredit će se dvije ordinacije i prostorija za izolaciju, dok se trenutno sve obavlja u jednoj prostoriji od 14 metara kvadratnih. Preuredit će se i hodnik u adekvatnu čekaonicu i garderobu za zaposlenike.

Podsjetimo, Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije na županijskoj sjednici Skupštine dana je suglasnost da se kreditno zaduži za 1,7 milijuna kuna na 5 godina kod Zagrebačke banke uz fiksnu kamatu od 1,1  posto. Nakon sklapanja Ugovora o kreditu i kupoprodajnog Ugovora te isplate cijene, Zavod bi svoj ured ravnateljstva trebao preseliti do 01. ožujka 2021. godine.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO City puls: Velika Gorica ulazi u 2021. s proračunom teškim preko pola milijarde kuna

Zadnja ovogodišnja sjednica obilježena inicijativom ujedinjene oporbe kojom je tražila ostavke vladajućih.

Objavljeno

on

vijece replika

Nastavi čitati

Reporter 400 - 17.12.2020.

Facebook

Izdvojeno