Poveži se s nama

Kultura

Barbarice proslavile drugi rođendan

Objavljeno

Mažoretkinje Plesnog kluba Barbara (Velika Mlaka/Veliko Polje) proslavile su drugu obljetnicu djelovanja u nedjelju, 15. studenog 2015. Tom prigodom u prostoru Osnovne škole Velika Mlaka održana je Smotra mažoretkinja iz plesnih i mažoret udruga iz tri županije (Zagrebačka, Sisačko-moslavačka, Krapinsko-zagorska) i Grada Zagreba. Sudjelovale su članice Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT-a): Mažoretkinje Općine Martinska Ves, Mažoretkinje Dubrovčan (Veliko Trgovišće), Svetonedeljske mažoretkinje (Sveta Nedjelja), Plesna udruga Dijamant – mažoretkinje Grada Siska, Plesna udruga Ritmokracija (Brdovec/Zagreb), Plesna udruga MAGI (Graberje Ivanečko) i slavljenice Barbarice, približno 200 mažoretkinja u sva tri dobna uzrasta (kadetkinje, juniorke i seniorke). Izvedeno je sveukupno 30 koreografija sa štapom, pom-ponom i mixu. Podijeljene su i zahvalnice svima koji su na bilo koji način participirali u protekle dvije godine u radu PK Barbara ili na njegovoj prepoznatljivosti u javnosti. Pokloni koje su mažoret timovi uručili klubu slavljeniku odnosno njegovom predsjedniku Vladi Palcu i bogati domjenak sa velikom slavljeničkom tortom bio je efektan završetak svečarsko-slavljeničke priredbe mažoretkinja.

Galerija fotografija:

Kultura

U Pokupskom žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo

Pozivaju mještane da se uključe

Objavljeno

on

Ljubitelji tradicije iz Pokupskog žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo u svom kraju. Radi se o ponovnom pokretanju KUD-a Pokuplje koje je radilo od početka prošlog stoljeća. Inicijatori su već kontaktirali koreografa, umjetničkog suradnika te suradnike za instrumentalnu i vokalnu sekciju, a sada traže članove koji se žele baviti folklorom.

– KUD Pokuplje je imalo svoje uspone i padove, a želja nam je da ga ponovno oživimo. Općina Pokupsko također je spremna financijski pomoći, potporom iz proračuna na temelju prijavljenog programa udruge. Pozivamo sve zainteresirane za aktivno sudjelovanje u KUD-u da popune upitnik i dostave ga u Općinu Pokupsko, osobno poštom ili e-mailom – kažu iz inicijative za osnivanje KUD-a Pokuplje.

Nastavi čitati

Kultura

Zaboravljena vještina: Izradite si turopoljsku poculicu

Objavljeno

on

Etno udruga Kurilovec u subotu i nedjelju od 10 do 15 sati organizira u prostorijama udruge, u Sportskom centru Udarnik u Kurilovcu, radionicu izrade turopoljskih poculica – tradicijskog pokrivala za glavu udanih žena u Turopolju.

– Cilj radionice je prijenos znanja u izradi poculice kao dijela oglavlja ženske narodne nošnje Turopolja. Sav potreban materijal osiguravamo mi, a poculice koje će sudionici izraditi postaju njihovo vlasništvo – kažu iz Etno udruge Kurilovec.

Na radionici može sudjelovati do 15 ljudi, pa se potrebno prijaviti. Rok za prijavu je petak.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno